Pop-up camping in eigen land- de vakantietrend van 2022

pop-up camping en clamping in Bloemendaal

Kom jij dit jaar kamperen op Beachcamp De Lakens? Dé vakantietrend van 2022 is namelijk een laidback pop-up camping in eigen land. En met de zomer in aantocht zijn we toch allemaal al weer op zoek naar een geschikte vakantiebestemming. Vele Nederlanders kiezen voor een vakantie in eigen land. En daarbij is steeds meer keuze in een pop-up camping of glamping.

Wat is een pop-up camping en dan nog wel in eigen land

Nu alles weer open gaat durven we ook wel na te gaan denken over de zomervakantie. Steeds meer mensen hebben de afgelopen jaren ontdekt hoe mooi Nederland is. En blijven daarom ook deze zomer op een plek dichtbij huis. Wat dacht je van een plek met het geluid van de zee op de achtergrond. Hierbij is steeds meer keuze in pop-up campings en glampings. Zoals Beachcamp De Lakens, een luxe kant-en-klaar surfkamp dat dit jaar voor de tweede keer wordt opgebouwd in de duinen van Bloemendaal. Deze pop-up camping brengt het ultieme laidback vakantiegevoel naar Nederland. 

Lees ook: 7 bijzondere plekken voor een Staycation.

Groen licht voor een tweede seizoen

De pop-up camping en glamping bleek vorig jaar een ideaal instrument voor de toerisme- en evenementenbranche. Met het concept kon worden ingespeeld op de sterk gestegen vraag naar gezonde vakantieplekken in Nederland. Tegelijkertijd bood het een mooie kans om medewerkers van gecancelde festivals aan de slag te houden. Er ontstond een verrassende verzameling van nieuwe adressen op unieke Nederlandse locaties in de bossen en langs de waterranden. Beachcamp De Lakens was een van deze nieuwe bestemmingen. De vreugde was groot toen afgelopen december het licht op groen ging: dit succesvolle pop-up surfkamp mag opnieuw worden opgebouwd in het beschermde natuurgebied achter de duinen.

Goede bedden, hippe beachbars

Deze pop-up camping bevind zich op besloten plek die onderdeel uitmaakt van de gerenommeerde camping De Lakens in Overveen. Relaxte 25-plussers met en zonder kinderen kunnen in het pop-up beachcamp een luxe tipi boeken. Deze zijn er voor twee personen of voor maximaal vijf personen. In deze luxe tenten vind je degelijke bedden, elektriciteit, een koelkastje en veel sfeer. Voor de zekerheid staat er ook een kacheltje in de tenten. De beachcamp is open van half mei tot eind augustus. Op de grote camping zelf kunnen de glampeerders terecht in een restaurant en een wellnessbus. In deze wellnessbus aan je terecht voor massages en pedicures. Vlakbij aan het strand vind je hippe beachbars als Woodstock’69 en de San Blas.

Lees ook: Op vakantie met de caravan- regel dan eerst de caravanverzekering.

camping De Lakens in Overveen
© Jeroen Koornstra

Inclusief vegetarische diners

De ervaring tijdens het eerste seizoen was dat ouders met kinderen vaker de weekenden kozen om langs te komen. Terwijl de leeftijd doordeweeks rond de dertig lag, zeker in mei en juni. Dit zijn tenslotte perfecte maanden om er alvast een keertje helemaal uit te zijn. Iedere reservering is inclusief een aantal vegetarische diners. Ook kan je kiezen voor een dagelijks ontbijtbuffet.

Singer-songwriters in de duinen

De bewoners van het beachcamp kunnen op elk moment van de dag een surfboard en wetsuit ophalen en naar de zee lopen. Wie nog veel te leren heeft kan ter plekke surfles nemen. Kitesurfen en zeilen kan eveneens vlakbij. Of doe het rustig aan en kies voor yoga, in de hottub zitten, deinen in een hangmat of een beetje chillen op je terrasje. Voor kinderen wordt iedere dag van alles georganiseerd. ’s Avonds zijn er optredens van singer-songwriters of worden er films gedraaid in de outdoor cinema.

Lees ook: Een actieve outdoor vakantie is de trend voor families dit jaar.

Bloemendaal: the pop-up place to be

Of de pop-up glamping een blijvend succesconcept wordt? De toekomst zal het leren. In Nederland kan er het komende seizoen in ieder geval weer volop van worden geprofiteerd. In ieder geval hier aan het strand van Overveen. Dus mocht je nog een fantastische plek zoeken voor de zomer? Denk zeker eens aan een pop-ip camping en geniet van het buiten zijn, de gezelligheid, het strand en de zee.

Wist je trouwens dat er ook Pop-up diner plekken zijn? Zo kan je bijvoorbeeld dineren in de Bijlmerbajes.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto beeldbank Travelbase/ uitgelichte foto © Jeroen Koornstra en Renee van Emmerik

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept