Nieuwe schoenen online kopen: hier moet je op letten!

schoenen kopen online. Met deze tips gaat dat helemaal lukken.

Nieuwe schoenen kopen is misschien wel het allerleukste wat er is. De meeste mensen kopen ieder seizoen wel nieuwe schoenen. Laarzen dames in de winter, teenslippers in de zomer. Mogelijkheden genoeg. Meestal kunnen mensen zich helemaal voorstellen hoe een bepaalde schoen eruit zal zien bij een nieuwe outfit. Maar afgezien van het uiterlijk zijn er natuurlijk nog veel meer dingen waar je op moet letten bij het kopen van nieuwe schoenen. Zeker wanneer je online je aankoop doet. Maar hoe weet je zeker dat je straks geen miskoop begaat? Waar let je op? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet. 

Voeten meten 

Heb je een paar prachtige enkellaarsjes dames in de sale gevonden? Maar vind je het een beetje spannend om online een stel schoenen te kopen? Zeker omdat je maat regelmatig per merk verschilt? Maak dan gebruik van het online maattabel. Deze is speciaal bedoeld om het voor mensen gemakkelijker te maken om de juiste maat te kiezen. Dit gaat zeer eenvoudig in zijn werk. Je meet eerst beide voeten op. Vervolgens bekijk je welke maat bij jouw formaat voet past. Schrik niet als je voeten allebei een andere lengte hebben. Dit is niet meer dan normaal. In dat geval hou je altijd de grootste voet aan. Zo weet je zeker dat de schoenen voor beide voeten lekker zal zitten. 

Twijfel je tussen twee maten? Bekijk dan hoe het zit met retourneren. Bij gratis retourneren, kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om twee maten te kiezen en eerst thuis te passen. 

Thuis passen onder de juiste omstandigheden 

Zijn je nieuwe schoenen binnen? Dan kan je vast niet wachten om ze aan te passen. Wacht echter wel altijd op de juiste omstandigheden. Wees je er bijvoorbeeld van bewust dat je voeten door de dag heen veranderen. Ze beginnen op z’n smalst en later op de dag zullen ze wat breder zijn. Dit komt met name door het vele lopen gedurende de dag. Daar zetten de voeten lichtjes van op. Heel normaal, maar dat kan wel betekenen dat schoenen aan het einde van de dag ineens veel minder lekker zitten. 

Daarom is het verstandiger om altijd pas aan het einde van de dag schoenen te passen. Op die manier weet je zeker dat de schoenen onder alle omstandigheden lekker zullen zitten. Kies er eventueel voor om de schoenen zowel in de ochtend als in de avond te passen en voel zelf het verschil. Dat is het voordeel dat het meestal wel even duurt voordat je de schoenen – indien nodig – daadwerkelijk terug moet sturen. 

Wanneer je de schoenen past, is het belangrijk om even een goed stukje te lopen in huis. Loop even door de woonkamer, de trap op naar boven, enzovoorts. Op die manier krijg je een beter idee van het gevoel van de schoenen. Wanneer je enkel blijft staan of kort heen en weer loopt is dit veel lastiger. Ga natuurlijk niet naar buiten want als de schoenen er belopen uitzien, kan dit gevolgen hebben voor de mogelijkheid om te retourneren. 

Lees de reviews van de verschillende aanbieders 

Webshops schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond. Het is dan ook erg eenvoudig om een aanbieder in dames- en herenschoenen te vinden. Er zit echter wel verschil in kwaliteit. Zeker als het gaat om service, contact met de klant en het leveren van de producten. Dat er zoveel keus is, heeft een groot voordeel voor de consument. Deze is namelijk in staat om mede door het grote aanbod aanbieders een weloverwogen keuze te maken. 

Hierbij is het heel belangrijk om informatie online te vinden. Lees de verschillende ervaringen van andere consumenten. Hier kun je waardevolle informatie uithalen. Bijvoorbeeld hoe bepaalde problemen zijn opgelost, hoe ze de service zouden beschrijven, enzovoorts. Natuurlijk is dit per persoon verschillend en zal er bij ieder bedrijf wel één iemand zijn die een slechte ervaring heeft. Wanneer het gros van de verhalen echter positief (of negatief) is, dan kan je hier natuurlijk wel veel van leren. Zo kun je de verschillende aanbieders eenvoudiger met elkaar vergelijken en weet je zeker dat je een goede en betrouwbare keuze hebt gemaakt. Online schoenen kopen wordt dan een stuk leuker. 

foto gratis afbeelding via Pixabay

1 reactie

  1. Ik heb laatst een paar schoenen gekocht die ik in de ochtend aandeed, ,maar na er een dag op te lopen merkte ik dat ze toch te klein zijn en kan ik ze natuurlijk niet meer terug kan brengen.. Goeie tips, had ik dit maar eerder geweten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept