Tips voor het kopen van schoenen voor kinderen

Tips voor het kopen van schoenen voor kinderen

Groeien de voeten van jouw zoon of dochter ook zo snel en heb je het idee dat je elk seizoen wel nieuwe schoenen voor kinderen moet kopen? Maar waar moet je nu op letten als je schoenen voor de jeugd koopt?

Het kopen van schoenen voor kinderen

Wist je dat een kindervoet tot het 12e levensjaar gemiddeld twee maten per jaar groeit? Ik zeg gemiddeld, want door een groeispurt kan dit soms ook drie maten per jaar zijn. Het is daarom verstandig om met een aantal zaken rekening te houden, zodat je de juiste kinderschoenmaat koopt voor je kind. Benieuwd waar je zoal rekening mee moet houden? Ik leg het uit!

Een kinderschoen moet goed passen

Dat spreekt natuurlijk voor zich. Omdat een kindervoetje van een baby, peuter, kleuter of iets ouder kind als kool groeit, doe je er verstandig aan om regelmatig een bezoek te brengen aan een schoenenzaak. Zij kunnen de schoenmaat opmeten en daarmee voorkom je dat je schoenen (online) besteld met de verkeerde maat. Het overkomt de beste, want gemiddeld lopen twee op de drie kinderen met een verkeerde maat schoenen. Dat is wel zorgelijk, want het komt de ontwikkeling niet ten goede. Zo kunnen de voeten vervormen, als het kind voor langere tijd op te kleine schoenen loopt. En een te grote schoen is ook niet goed. Het is niet alleen vervelend om op te lopen, de kans op een verzwikte enkel wordt ook aanzienlijk vergroot. Dat moet je ten alle tijden voorkomen.

Welke schoenen kan ik het beste kopen?

Het oog wil ook wel wat, als je schoenen voor kinderen koopt. Dat snap ik maar al te best. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg kinderschoenen verkrijgbaar die niet alleen de juiste ondersteuning bieden, maar er ook nog ontzettend trendy uitzien. Neem de schoenen meiden collectie van Ziengs als voorbeeld. Niet getreurd: ze hebben ook een groot assortiment schoenen voor jongens, maar ook voor dames en heren ;-).

Stevige stappers

Een stevige schoen kan extra bescherming en comfort bieden, vooral voor kleintjes die zich nog weleens ergens tegenaan stoten, maar hoeven per definitie niet de beste keus te zijn. Kinderorthopeed dr. Allard Hosman zegt namelijk dat het wetenschappelijk is vastgesteld dat soepele schoenen de natuurlijke ontwikkeling van een kindervoet het minst schaadt. 

Regelmatig controleren

Ook ik ben echt wel eens de mist in gegaan bij schoenen voor mijn kinderen, schoenen die niet goed van kwaliteit bleken te zijn, waar ze scheef op gingen lopen en helemaal wat de maten betreft. Totaal onbewust liepen ze hier een keer met te kleine schoenen, puur omdat ik niet regelmatig even voelde of de tenen nog ruimte hadden. Super belangrijk om regelmatig even te meten dus.

foto pixabay/ samenwerking

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept