Servicekosten airbnb terugvragen

Servicekosten airbnb terugvragen

Wist jij dat wanneer je in het verleden een vakantie huisje via Airbnb hebt geboekt, er kans is dat je hier dubbele servicekosten voor hebt betaald? Vakantie lijkt nu even ver weg maar ik deel graag deze informatie waarmee jij op no cure no pay basis je geld kan terugvragen.

Vakanties plannen

In normale tijden zouden we nu alweer druk zijn met het boeken van de komende (zomer) vakantie. We zouden sites af zoeken naar geschikte huisjes om te huren. Maar voor we daar weer mee starten, eerst een artikel over dubbele servicekosten die je bij airbnb betaald kan hebben en hoe je nu bij airbnb geld terug kan krijgen.

Een vakantie huisje huren via airbnb

Huur jij wel eens een vakantie huisje? Dit kan via verschillende sites en ook ik ben ondertussen een pro in het zoeken en huren van een huisje. Ook via Airbnb huurden wij jaren terug een huis in Amerika. Ik heb met de verschillende sites eigenlijk allemaal goede ervaringen en waarschijnlijk de meeste van jullie ook. Maar ik vind het wel goed om deze kwestie met servicekosten die dubbel betaald zouden zijn, te vertellen.

Wat is het verhaal?

Airbnb heeft dubbel servicekosten gevraagt, heb jij hier wel eens geboekt dan is de kans dat jij ook onterecht te veel betaald hebt. Via de site sevicekostenterug.nl kan je – op no cure no pay basis – je geld terugvragen

Hoe het begon

De informatie die ik hier schrijf heb ik gekregen via servicekosten terug.nl: Airbnb rekende haar fee (de servicekosten) zowel aan de huurder als aan de verhuurder. De tweezijdige bemiddeling van Airbnb is net zoals bij een makelaar (hier wordt dit dienen van twee heren genoemd) in strijd met de wet.In een procedure over de vraag of die kosten terecht zijn, is dit jaar een duidelijk oordeel ontstaan. Ondanks de duidelijke veroordeling van de Rechtbank Amsterdam tot het terugbetalen van de servicekosten, weigert Airbnb om dit te doen. Veel gebruikers hebben inmiddels geprobeerd de kosten zelf terug te vorderen via een brief aan Airbnb. Deze verzoeken worden echter genegeerd.

Wat kan jij doen

Met een paar muisklikken kan je een factuur of bevestiging van een boekingen opvragen via jouw Airbnb account. Daarop staan de (onterecht) gerekende servicekosten per boeking vermeld. Je hebt een kopie van deze gegevens nodig om aanspraak te maken op een vergoeding.
Via de website www.servicekostenterug.nl kan je deze uploaden, samen met jouw gegevens en Servicekostenterug.nl doet de rest.

Facturen opsturen

Ik heb begrepen dat je alle facturen die je hier gemaakte op kan sturen, aangezien er nog niet duidelijk is, hoeveel jaar er recht is op teruggave. Nu heb ik maar een keer hier geboekt, maar ik kan me voorstellen dat jij hier misschien veel vaker een huisje gehuurd hebt.

Kijk je factuur nog eens na

Ben je net zo dol op reizen en op vakantie gaan als ik? Laten we hopen dat het snel weer kan, maar huur jij wel eens een huisje? En is dit bij Airbnb geweest, kijk dan he factuur nog eens goed door, misschien heb jij ook te veel betaald en dat extraatje terug krijgen, kan je mooi mee nemen op de volgende reis, die we hopelijk snel weer kunnen boeken.

foto pixabay/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

1 reactie

  1. zegt:

    Wat goed dat er een site is die je hierbij helpt. Zelf boek ik nooit via air bnb, maar altijd via de website van het hotel waar ik heen ga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept