Voordelen van horren voor je deur of raam

Voordelen van horren voor je deur of raam

Wist jij dat een hor voor je deur of raam veel meer voordelen heeft dan dat ze alleen insecten buiten houden? En wist je dat horren er in allerlei vormen en maten zijn? Het is nu nog koud, maar waarom zouden we ons niet alvast voorbereiden op beter weer?

Alles wat je wilt weten over horren

Overweeg je om horren aan te schaffen? Dan zullen veel mensen denken dat je dit doet om insecten buiten de deur te houden. Natuurlijk is dat een belangrijke reden, want van die kleine beestjes in huis word niemand vrolijk. Vooral zoemende muggen op een warme zomeravond zijn ontzettend irritant. Maar wist je dat horren nog veel meer te bieden hebben? In dit artikel deel ik niet alleen de voordelen van horren in huis plaatsen, maar ook wat de meest voorkomende horren zijn. Geloof het of niet, ook horren zijn verkrijgbaar in alle vormen, soorten en maten. Ik leg het je uit!

Welke horren heb ik nodig?

Horren zijn er, zoals ik in de inleiding van dit artikel al vermeld had, in alle soorten, vormen en maten verkrijgbaar. Dat is ook niet zo gek, want er zijn ook minstens zoveel verschillende soorten ramen. Denk bijvoorbeeld aan een kantelraam, schuifraam of een draai- en kiepraam. Daarnaast kiezen ook veel mensen om een hor bij de deur opening te plaatsen. Zeker geen overbodige luxe, als je de deur naar het terras of balkon hebt openstaan op een warme zomerdag. Gelukkig kun je bij Horrentotaal.nl terecht voor horren op maat, en daar betaal je niet de hoofdprijs voor.

De voordelen van horren in een notendop

Met stip op nummer één staat toch wel het voorkomen dat insecten of ongedierte naar binnen kunnen vliegen. Maar een hor kan ook ingezet worden voor extra ventilatie. Vooral woningen die erg goed geïsoleerd zijn, moeten vaker gelucht worden. Regelmatig ventileren komt niet alleen de frisheid in huis ten goede, maar ook jouw gezondheid. Je zult namelijk minder snel klachten als hoofdpijn en vermoeidheid krijgen. Heb je last van hooikoorts? Dan zijn de rondzwevende pollen tijdens de bloeitijd van planten en bomen niet jouw grootste vriend. Gelukkig zijn er zelfs horren voorzien van een speciale coating waar pollen zich aan hechten. Zo kun je toch genieten van de buitenlucht in huis en zeg je jouw hooikoortsallergie gedag. Dat is een win-win!

Zet je deur en raam open

Al is het nu nog koud, de tijd dat we de deur en raam open kunnen zetten komt weer sneller dan we denken. Voor je het weet begint de lente, beginnen wij aan de grote schoonmaak en willen we de deur dan af en toe eens even goed open zetten. Lekker de frisse lucht weer door het huis en de hor zorgt ervoor dat er geen pollen of insecten mee binnen komen.

foto pixabay/ samenwerking

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept