Zonwering kopen: waar moet je op letten?

Zonwering kopen: waar moet je op letten?

Het mooie weer van de laatste tijd, zorgt dat we meer tijd doorbrengen in de tuin. En ben jij nou nog op zoek naar zonwering voor in de tuin, weet dan waar je op moet letten wanneer je een parasol gaat kopen.

Goede tuinmeubelen en goede zonwering

De laatste tijd hebben we veel tijd doorgebracht in de achtertuin. Niet altijd omdat we dit nu zo graag wilden, maar omdat eigenlijk de plek was waar we nog wel buiten mochten komen. Maar met het mooie weer van de afgelopen tijd is het ook wel heel erg genieten in de tuin en ben ik blij met onze tuinmeubels waar we heerlijk kunnen zitten. Wat we wel nieuw moeten kopen is een parasol. Goede zonwering is tenslotte belangrijk, want de zon kan ook nu al flink fel zijn. En een goede bescherming tegen de zon is wat er in onze tuin nog ontbreekt

Aandacht aan je tuin besteden

Het is zo fijn als je een plek bij je huis hebt waar je buiten kan zitten. Onze achtertuin is zo een fijne plek. We hebben een mooi zitje, goede tuinmeubels, en genoeg planten in de tuin. Hier hoort alleen nog een goede zonwering bij. Maar voor je een parasol aan gaat schaffen is het goed om te weten welke verschillende soorten zonwering er zijn en wat in jouw tuin past.

Bedenk wat voor parasol je wil

Voordat je tot aanschaf van een parasol gaat, bedenk dan goed wat voor een zonwering je wil in de tuin. Zo kan je kiezen voor tuinparasols, muurparasols, zweefparasols of horecaparasols. Een muurparasol of zweefparasol is makkelijk als de tuin al vol staat met tuinmeubels. De stok zit aan de rand of buiten het parasol doek waardoor je de meubels makkelijk onder het doek kan plaatsen. Bovendien is de parasol in allerlei richtingen te draaien en kantelen, zodat je de zon altijd precies kunt afschermen en zoveel mogelijk schaduw creëert. De middenstokparasol is de welbekende, traditionele parasol. Deze parasol is beschikbaar in vele uitvoeringen. Je kan hierin kiezen voor een grote horeca parasol of een lichtgewichte strandparasol.

waar kan je op letten bij het kopen van een parasol?

Waar kan je verder allemaal op letten als je zonwering koopt?

 • Kijk goed naar wat voor frame je wil voor de parasol. Aluminium is stevig, licht en duurzaam. Je kan de parasol makkelijk van positie veranderden. Aluminium is weerbestendig en behoeft nauwelijks onderhoud.
 • Ook kan je kiezen voor hout. Dit geeft een wat warmere, rustieke uitstraling. het nadeel van hout is wel dat het een stuk zwaarder is dan aluminium en vaker moet worden behandeld.
 • Kijk naar het matriaal van de doek van de parasol. Polyester is prima, maar kan verkleuren in de loop der tijd. Acryldoek is zeer flexibel en vaak water en vuil afstotend.
 • Zorg voor een stevige parasolvoet.
 • Kies voor een beschermhoes dan blijft de zonwering ook netjes en goed.

Een duurzame parasol kopen

Wil jij een duurzame parasol kopen? Bij Solero staat kwaliteit voorop. Dit is een voorwaarde waardoor ze zich op dit niveau kunnen onderscheiden. Duurzame ontwikkelingen en milieubewustheid zijn een vast onderdeel van de bedrijfsfilosofie. Dat komt tot uiting in de materiaalkeuze, de corrosiebestendigheid en natuurlijk de kleurvastheid van de gebruikte doeken. Ook het bedieningsgemak is een belangrijke factor: daar wordt steeds meer op gelet. Een parasol kan nog zo groot en mooi zijn, wanneer je die niet snel en makkelijk kunt openzetten, is dat een reden om ervan af te zien.

Een zonnige zomer in eigen tuin

Dus zoek jij nog een parasol voor in de tuin, kijk dan eerst goed naar de mogelijkheden die er zijn, wat past er inu goed in jouw tuin, laat je informeren en geniet van een zonnige zomer in eigen tuin!

foto’s lodiblogt/pixabay/disclaimer

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

17 reacties

 1. zegt:

  hier hebben wij altijd een grote parasol in de tuin die savonds leuk verlicht is aan de binnen kant!

 2. zegt:

  Sinds een paar jaar hebben we een parasol en daar ben ik heel blij mee. Want zo af en toe schaduwing toch wel lekker op een hete dag.

 3. Felice Veenman zegt:

  ik probeer zoveel mogelijk natuurlijke schaduw te creeeren, dat is toch fijner dan een parasol

 4. Bij ons staat er een grote boom die vaak al voor voldoende schaduw zorgt!

 5. zegt:

  Toevallig heb ik een paar weken terug geïnvesteerd in een parasol, parasolvoet en drie hele leuke tuinkleden. Als we de zomer dan toch in de achtertuin moeten / mogen doorbrengen. Dan wil ik het ook wat meer opleuken. Echt, we hebben nog nooit zoveel in de tuin gezeten als nu. Overigens heb ik gekozen voor een relatief goedkope parasol (wel met een goede handbediening) en een (duurdere) parasolvoet. Grappig genoeg is onze parasol drie keer zo goedkoop als de nieuwe parasol van de buurman, maar net zo mooi. Vind ik dan…

 6. zegt:

  Ik heb een parasol van de Ikea op mijn balkon, al gebruik ik hem maar zelden

 7. zegt:

  Wij hebben de parasol weg gedaan, stond vaker in de weg dan dat we het gebruiken, maar bij m’n schoonmoeder hebben we hele fijne zonwering!

 8. Wij moeten alleen nog een voet voor de parasol kopen, binnenkort maar eens op zoek!

 9. zegt:

  Handige tips! Wij hebben een oudje die binnenkort aan vervanging toe is. Je tips komen als geroepen!

 10. zegt:

  Wij beschikken niet over een parasol, maar willen die deze zomer wellicht aanschaffen. We willen op den duur ook een overkapping maken in de tuin, dan zal een parasol niet meer nodig zijn denk ik.

 11. zegt:

  We hebben twee vaste parasols en een losse, alleen moeten we een nieuwe voet kopen nog. Thanks for the reminder.

 12. zegt:

  Sinds vorig jaar hebben we een grote, stevige parasol die schaduw onze hele tuintafel werpt. Handig wanneer we buiten eten.

 13. zegt:

  Goede tips, zelf heb ik een huurwoning dus hoef ik dit soort dingen niet uit te kiezen. Gelukkig want ik krijg nu al keuzestress!

 14. Georgina Lifestyle zegt:

  Wij hebben in ons huis geen last van zon, maar wij hebben wel zon in de tuin, hoor. Gelukkig wel. Sterker nog: in de zomer kan het zelfs koud zijn binnen. Verder hebben wij in de tuin geen parasols. Wij zitten graag in de zon.

 15. zegt:

  Goede tips geef je. Ik wil een parasol. Lijkt me gaaf

 16. Katleen zegt:

  Een grote notelaar doet bij ons dienst als parasol. Mag dat ook? 🙂

 17. Wat een goede tips! Schaduw wordt iedere zomer weer belangrijker met die toenemende warmte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept