Activiteiten om te doen, waar je anders nooit aan toe komt

Activiteiten om te doen, waar je anders nooit aan toe komt

Nu we met zijn allen thuis zitten, is het best lastig om iedereen actief te houden. Helemaal nu het weken duurt en er ook nog vele vrije dagen voor de kinderen tussen zitten. Is dit nu niet juist de tijd om die activiteiten te doen waar je anders nooit aan toe komt?

Vakantie en de deur niet uit kunnen

Het zijn rare tijden en na weken schoolwerk thuis doen, hebben de jongens nu vakantie. Ik weet niet eens of we normaliter op vakantie zouden gaan, maar we zouden wel dagjes weg kunnen en momenteel zit dit er niet in. Ze hebben genoeg te doen, maar vervelen zich af en toe ook gerust wel.

Wat kunnen we allemaal doen aan activiteiten?

Dus wat kunnen wel allemaal doen om actief te blijven, ons te ontwikkelen, en te leren?

Een knutsel uitdaging

Van de week plaatste ik al een artikel over knutselen voor moederdag. Dit is aanstaande zondag en omdat er op scholen nu niks aan gedaan kan worden, kunnen kinderen misschien met hun vader aan de slag om te knutselen. Maar knutselen met het hele gezin is natuurlijk ook leuk om te doen. Een tip: Ga met zijn allen een knutsel uitdaging aan. Zoek van alles in huis waar je mee kan knutselen. Stof, (inpak) papier, knopen, wol en ga knutselen. Maak waar je zin in hebt en wat in je hoofd op komt.

Activiteiten om te doen, waar je anders nooit aan toe komt

Ga de LEGO master thuisopdracht aan

Elke zaterdag op RTL4 is het programma Lego Masters. Mocht je nog niet gekeken hebben, het is een aanrader! In dit programma strijden duo’s om de titel ‘Lego Masters’ en krijgen elke keer onmogelijke opdrachten te maken. Mijn kinderen zijn hier ontzettend door geïnspireerd en ben jij of zijn jouw kinderen nu enthousiaste Lego bouwers, elke week staat er een thuisopdracht klaar en deel deze met de hashtag #ikbenlegomaster. Gegarandeerd uren speel/bouw plezier.

Een nieuwe hobby beginnen

Misschien heb je activiteiten waar je anders nooit aan toe komt, denk aan het leren haken of breien. Is dit dan niet de ideale tijd om hier mee te beginnen? Volg YouTube filmpjes over haken en breien, bestel een boek en begin gewoon.

Een nieuwe taal leren

Altijd al vloeiend Frans willen spreken? Dan is nu je kans, bestel een boek met een vreemde taal , download een app of volg online een cursus. Misschien heb je juist nu extra tijd om dit soort activiteiten te doen.

Doe eens proefjes met de kinderen

Super leuk om met de kinderen te doen, is experimenten of proefjes doen! Neem eens een kijkje op de site van proefjes.nl, hier vind je hele leuke proeven om samen met kinderen te doen.

Ga sporten

Niets beters dan lekker in actie zijn en juist nu is het misschien lastig om bezig te blijven met sporten, maar het is zo belangrijk. Zoek een activiteit waar jij blij van wordt. Wandelen of fietsen kan prima op 1,5 meter, of sport met de Nintendo Switch en ga de competitie aan met de rest van het gezin.

Hou een game middag

Nu spelen we elke dag wel even op de Nintendo, wij, ja dat lees je goed, want naast mijn sporten ( ring fit adventure) speel ik ook Animal Crossing New Horizons op de nintendo Switch en geloof me dit is een aanrader! Maar gamen samen is natuurlijk in de mei vakantie een ideale activiteit om samen te doen. samen gamen kan onder anderen met het pel Mario party, waar je bordspellen kan doen, maar ook bijvoorbeeld samen kan raften. Plezier gegarandeerd

Of een filmmiddag

Wat natuurlijk super leuk is voor kinderen, maar ook af en toe best lekker is voor jou; een filmmiddag. Haal popcorn in huis en ga er eens even goed voor zitten.

Er is genoeg te doen wanneer je thuis zit

Ook al zijn we zoveel thuis, er is genoeg te doen aan activiteiten. Alleen of samen met het gezin. Je hoeft je zeker niet te vervelen en doe je dit toch, dan kan je altijd je huis nog anders inrichten, al doen vele mensen dit volgens mij al, als ik wel eens hoor hoe druk het bij bouwmarkten is! Als we ook hier maar die anderhalve meter aanhouden.

Heb jij activiteiten waar je door deze tijd van quarantaine aan toe bent gekomen?

foto’s lodiblogt

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

18 reacties

 1. zegt:

  Wat een leuk idee, van die lego-opdrachten! Ik ken nog wel wat volwassenen die ik daar vast en zeker ook enthousiast voor kan maken;).

 2. zegt:

  wow, creatieve kinderen heb je, die lego bouwwerken zien er super uit, complimenten!

 3. zegt:

  zo wat een ideetjes allemaal!! en je kids zijn lekker bezig met lego zo te zien :D. die vermaken zich prima tijdens deze tijd

 4. felice veenman zegt:

  o geweldig die lego bouwwerken, mijn zoon kon daar ook uren zoet mee zijn

 5. Er is inderdaad genoeg te doen! Als ik straks zomervakantie heb wil ik het Spaans leren weer op gaan pakken.

 6. Sherry zegt:

  Zeker leuke ideeën. Ik heb weer zin om te gamen met mijn neefjes en nichtjes.

 7. zegt:

  Ik ben momenteel druk aan het puzzelen en ben begonnen met een cursus frans (voor opfrissing van de taal) en ik heb pas een cursus fotografie gehad waar ik mee aan de slag kan. Genoeg te doen dus haha

 8. zegt:

  Ik heb zelf ook LEGO herontdekt!!! Zalig!!!! Mijn kindertijd komt terug naar boven.

 9. Frederique zegt:

  Mijn zoontje en ik zijn met de app Duolingo begonnen met een taal leren. Eigenlijk was hij ermee begonnen, met Spaans en ik kreeg er echt zin door omdat ik hem steeds hoorde dus nu heb ik de app ook en ben ik Arabisch en Italiaans aan het doen. Echt superleuk.

  1. zegt:

   Dat is een hele goede tip! Leuk!

 10. zegt:

  Vanwege mijn werk in de zorg ben ik niet in quarantaine, mijn ritme is hetzelfde. Heb geen nieuwe hobbies gezocht

 11. zegt:

  Voor kinderen zag ik ook de campina boederij dagen voorbij komen, volgens mij is dat ook echt leuk om te doen! Wel gek hé, de vakantie zo.

  1. zegt:

   Leuk, ik ga even kijken! De vakantie was echt raar, niet weg gaan en toch vrij zijn. Niet dat w normaal elke dag weg gaan, maar dan heb je nog een keus.

 12. Jasmina zegt:

  Leuk zeg die lego opdrachten. Mijn kleine prinses is hier nog te jong voor,maar er wordt heel wat afgeknutseld

 13. zegt:

  Wat een leuke activiteiten! Zelf ben ik aan het puzzelen geslagen.

 14. zegt:

  Wij spelen fanatiek Animal Crossing, hahaha. Verder zitten we veel op ons heringerichte dakterras, als het weer het toe laat

 15. Marsha zegt:

  Hele goeie tips heb je gegeven! Ik probeer ook veel af te wisselen met mijn zoontjes, anders word het ook maar zo saai.

 16. Jouvence zegt:

  Leuke activiteiten geef je om thuis te doen! Zelf wil ik graag Spaans leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept