Kinderfilms met Peru in de hoofdrol

Deze weken hebben de kinderen even geen online school vanwege de meivakantie, dus tijd voor iets anders: neem de tijd om samen met de kinderen meer te leren over het Peru, het land van de Inca’s, Machu Picchu en lama’s dankzij een paar leuke kinderfilms.

Televisie kijken in de vakantie

Hier kijken de kinderen deze weken meer series en kinderfilms dan ze de afgelopen tijd gedaan hebben. Toen hielden we ons goed aan het thuisonderwijs, maar deze vakantie laten wij de teugels een beetje vieren. Nu hebben mijn kinderen pech gehad wat de onderstaande films betreft, aangezien deze op Netflix en Pathé thuis te zien zijn en wij deze zenders niet hebben.

Kinderfilms over Peru

Toch weet ik dat velen die mijn blog lezen, wel deze zenders hebben en ook kinderen hebben! Leren in de vakantie kan natuurlijk altijd en als dit via de televisie gaat in de vorm van kinderfilms is het nog leuk ook; Peru is een van de meest afwisselende landen ter wereld met prachtige landschappen, een rijke geschiedenis en een enorm interessante cultuur. Niet gek dat er zo veel documentaires bestaan over dit Zuid Amerikaanse land. Ook voor kinderen zijn er een aantal leuke (teken)films beschikbaar op Netflix of Pathé Thuis die helemaal, of gedeeltelijk, in het teken staan van het Inca-land.

Pachamama (Netflix – Nederlands gesproken) 

In Quechua, de eeuwenoude taal die nog steeds in Peru gesproken wordt, is Pachamama het woord voor Moeder Aarde. Deze prachtige tekenfilm staat vol met verwijzingen naar de overtuigingen en lessen van het Inca-volk, zoals de verering van hun voorouders, het in harmonie leven met de natuur én het brengen van offers aan Pachamama en de zonnegod Inti.

Deze kinderfilm gaat over de 10-jarige jongen Tepulpaï die in het hartje van het Andes gebergte woont. Voor zo’n kleine jongen heeft hij al grote dromen, hij wil sjamaan worden. Wanneer het gouden Pachamama beeldje wordt gestolen door de Inca’s, is Tepulpaï vastbesloten om de heilige schat terug te brengen. Daarmee haalt hij zich de woede van de Grote Inca op de hals. Samen met zijn vriendinnetje Naïra en haar lama gaat hij op pad.

Trailer: 

Dora and the Lost City of Gold (Pathé Thuis – Nederlands ondertiteld)

Dora heeft een groot deel van haar jeugd in de jungle van Peru doorgebracht, maar niets kon haar voorbereiden op de grootste uitdaging ooit: de middelbare school. Als haar ouders worden vermist tijdens hun zoektocht naar de legendarische gouden Incastad, moet de avontuurlijke Dora hen opsporen. De film volgt Dora, haar neef Diego en hun klasgenoten op een avontuur door het Amazonegebied in Peru terwijl zij op zoek gaan naar haar ouders en een verloren Inca-beschaving. Samen proberen ze Dora’s ouders te redden en het mysterie van de verloren gouden stad op te lossen.

Voor kinderen - kinderfilms met Peru in de hoofdrol

In de film spreekt Dora Quechua, de inheemse taal die gesproken wordt door mensen in de Peruaanse Andes en andere delen van Zuid-Amerika. In de film Dora and the Lost City of Gold valt er genoeg te leren van het eeuwenoude Inca-volk, maar het is tegelijkertijd een erg vermakelijke film met een spannend verhaal.

Trailer: 

Ted & de Schat van de Mummie (Pathe Thuis – Nederlands gesproken)

Door een misverstand wordt Ted, een dromerige bouwvakker met een levendige fantasie, aangezien voor een beroemde archeoloog en op expeditie gestuurd naar Peru. Met hulp van zijn trouwe hond Jeff, een dappere professor en een nukkige papegaai probeert Ted de mythische, Verloren Stad van de Inca’s te redden van een groep gemene schatzoekers. De stad Cuszo en de beroemde Inca-stad Machu Picchu worden in deze tekenfilm prachtig in beeld gebracht.

Voor kinderen - kinderfilms met Peru in de hoofdrol

Trailer: 

Paddington (Netflix – Nederlands gesproken)

Deze film is wellicht een beetje een vreemde in deze lijst, maar wist jij dat beertje Paddington oorspronkelijk uit de jungle van Peru komt? Peru is een van de meest veelzijdigste landen ter wereld op gebied van flora en fauna, met honderden dier- en plantensoorten die op geen andere plek ter wereld voorkomen, waaronder dus ook pratende beren. In het begin van de film waan je je even in het Amazonewoud, het grootste regenwoud ter wereld, dat Peru voor meer meer dan 60% bedekt.

Voor kinderen - kinderfilms met Peru in de hoofdrol

Paddington groeide in Peru op bij zijn tante Lucy, die hem ook Engels leerde, omdat ze er zeker van was dat hij ooit naar Engeland zou gaan. Zijn oom Pastuzo, die een café hoog in de bergen van Peru had, overleed tijdens een aardbeving en het enige dat hij achterliet was zijn favoriete rode hoed en zijn koffertje met geheime ruimte. Met deze spullen vertrekt beertje Paddington naar Londen.

Trailer:

Eerst Dromen dan Reizen campagne

PROMPERÚ heeft de digitale campagne “Eerst Dromen dan Reizen” gelanceerd zodat fans van Peru die hongerig zijn naar reizen kunnen dromen van hun favoriete land en zich kunnen voorbereiden op hun volgende reis. Centraal in  de campagne staat een emotionele video die ons eraan herinnert dat levensvreudge de grootste rijkdom is. Bekijk de video hier: 

foto’s beeldbank

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

1 reactie

  1. zegt:

    het ziet er leuk uit en ondanks dat onze meiden wat ouder zijn denk ik dat ze dit toch leuk vinden om te kijken 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept