Canon Powershot G7 X Mark II – review

canon powershot camera

Een Canon powershot G7 X Mark II stond al een tijdje op mijn lijstje en is nu ook alweer een tijdje in mijn bezit, maar ik wilde deze eerst goed testen, voor ik een review over deze camera wilde schrijven. Dat ik tevreden ben is alvast een, maar waarom dan? 

Een nieuwe camera

Acht jaar geleden reisde we zeven maanden door Amerika en Canada. In de eerste maanden ging onze camera kapot. Dit was een Canon spiegel reflex en alhoewel we het nog een tijd uithielden, konden we er op een gegeven moment echt niet meer mee verder. We kochten in Amerika een nieuwe camera. Dit was wederom een Canon Spiegelreflex. Deze is deaal voor de vakantie of een dagje uit. Maar eigenlijk te zwaar om mee te nemen als ik ergens heen ga.

Een camera die makkelijk mee te nemen is 

Aangezien ik vaker gevraagd wordt voor events van PR bureau’s en steeds vaker producten mag reviewen, wil ik hier wel goede foto’s van kunnen maken en eigenlijk wilde ik gewoon een camera die ik standaard in mijn tas mee kan nemen.

Welke camera kies je dan

Al eerder besprak ik mijn ‘ik wil een nieuwe camera’ wens met mijn man en hij vond dit een beetje onzin. Ik heb een IPhone en hier zit een prima camera op. Hier moest ik hem gelijk in geven. Toch bleef ik het gevoel houden, dat ik meer wilde. Een camera waar ik ook filmpjes mee kan maken, meer mogelijkheden en professioneler. Ik had al het een en ander gelezen over de Canon Powershot G7 X Mark II. En wist eigenlijk wel wat ik wilde. Nou kost deze camera nog al wat, dus de twijfel bleef.

Hulp inroepen van anderen

Toch besloot ik de vraag ook nog te stellen in een Facebook groep waar ik in zit en hier waren de meningen verdeeld. Meerendeel deelde mijn mening over een camera naast je telefoon en toen een hier ook de tip kwam over de Canon Powershot, wist ik dat dit hem ging worden.

Een Canon Powershot

En zo kocht ik op vrijdag avond online een Canon Powershot G7 X Mark II. De volgende dag had ik hem al in huis. Ik had geluk, want voor een paar euro extra kocht ik er een extra accu, geheugenkaart en tasje erbij. Bij het toestel kreeg ik een kleine beschrijving, maar de echte handleiding vond ik op Internet. Deze telt maar liefst 225 pagina’s.

Liefde op het eerste gezicht

Het was meteen liefde op het eerste gezicht, Niet alleen is het een mooi design, lees: strak en klein, hij is ook licht in gewicht en prettig in gebruik. De camera is zowel met knoppen als touchscreen te gebruiken. De kleuren van de foto’s zijn ontzettend mooi en ook de film functie is makkelijk in gebruik. Naast filmen kan je ook gebeurtenissen van een dag bundelen tot een filmpje. Natuurlijk kan je zelfportretten maken, achtergronden vervagen, kleuren aanpassen en zoveel meer. De camera houdt prettig vast door de speciale duim afdruk. Eerlijk gezegd loop ik steeds vaker met die camera in mijnhand, als ik ergens ben.

Van fout kan je leren

Wil ik een foto op Instagram zetten, dan is dit heel makkelijk door de WIFI op de camera, die meteen linkt naar mijn telefoon.  De batterij gaat bij mij, bij intensief gebruikt in de zomervakantie, anderhalve week mee. Maar bij gewoon gebruik, veel langer. De accu is ook snel weer opgeladen. Wij kijken graag foto’s op de telvisie en ik maakte in eerste instantie de fout door de verkeerde beeldverhouding te kiezen. De foto’s waren toen niet beeldvullend. Dit  is makkelijk ( als je zou willen, zelfs per foto) te veranderen met een druk op het toestel.

Zoveel mogelijkheden

Ook van zelfontspanner, naar zelfportret, wazige achtergrond of vuurwerk fotograferen gaan, gaat allemaal met maar een druk. Het gebruik is makkelijk, al moet je echt de tijd nemen om het toestel te leren kennen. Ik denk dat ik nu, na intensief gebruik, ook nog echt niet alle functies gezien heb. Ik ga nog steeds op een vrijde dag met mijn toestel in de hand zitten, proberen en oefenen met de gebruiksaanwijzing bij de hand. De Canon Powershot G7 X Mark II is ook zeker ideaal voor vloggers, door de prima video’s die je hier mee kan maken.

Waarom ben ik nou zo enthousiast

Ik kan natuurlijk leuk enthousiast zijn, maar waarom dan? Laat ik voorop zetten dat dit toestel natuurlijk prijzig is, vandaar dat ik ook niet over een nacht ijs ging. Al kocht ik hem wel meteen toen ik ook zeker wist dat dit hem zou worden. Ik gebruik hem ontzettend veel en dat was voor mij een reden dat ik hem van mezelf mocht kopen. Ik zet een een paar specificaties hieronder, wat bij mij een doorslag gaf, dat ik hem kocht:

Beknopte specificatie Canon Powershot G7 X Mark II:

 • optische zoom ( 4,2 x)
 • 20.1 megapixels
 • full HD
 • type fotograaf: gevorderde
 • inclusief zoomlens
 • beeldverhouding aanpasbaar
 • kantelbaar en touchscreen beeldscherm
 • WIFI ingebouwd
 • gewicht 319 gr
 • accu

Kijk hier voor de exacte prijs en alle specificaties

Kortingscodes

Nu kocht ik deze camera online. Ik koos hiervoor omdat ze net een mooie aanbieding hadden. Het is verstandig om voor aanschaf van een product eerst te kijken op bijvoorbeeld kortingscode.nl

canon powershot camera

Heb jij een camera naast je telefoon?

foto’s lodiblogt

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

41 reacties

 1. Naomi zegt:

  Goeie camera heb hem zelf ook

  1. ah leuk om te lezen!

 2. Wat leuk dat je een fijne camera hebt gevonden! 🙂 De foto’s zijn inderdaad mooi.

  1. Absoluut en de kleuren zijn goed he!

 3. zegt:

  Ooit wil ik ook terug een echt fototoestel, nu gebruik ik zelf alleen mijn smartphone en laat ik de andere foto’s door m’n dochters maken 🙂

  1. Ik had dat ook hoor, hoe tevreden ik ook was met mijn telefoon. een camera fotografeert toch fijner.

 4. zegt:

  Exact deze 😉 Alweer een jaar of langer en nog steeds heb ik de garantie niet geregeld. Ai. En ook weet ik nog lang niet alles van de opties en features. Dat van de Wifi was fantastisch. Totdat ik mijn vorige iPhone in het toilet liet vallen en de connectie weg was. Ik dacht het zelf wel even op te lossen met de nieuwe iPhone, maar mispoes. Geen wifi-connectie meer. Maar dat ligt dus meer aan mij. De camera zelf is fantastisch.

  1. Wat raar dan he, al probeerde ik het laast met een hotspot, die wilde hij ook niet pakken ,terwijl er toch meer mogelijkheden tot apparaten connectie zijn.

 5. Ziet er goed uit en hij lijkt me inderdaad ook erg fijn!

 6. zegt:

  Ik niet, maar mijn lieve blogpartner in crime wel. Zij maakt echt daar hele mooie foto’s mee.

 7. Daisy Van Dorsselaer zegt:

  Deze camera wordt door enorm veel bloggers & youtubers gebruikt en zijn er heel erg tevreden over. Ik zou hem zelf ook wel graag willen. Maar dat is nog even goed sparen.

  – xx Daisy

 8. Die heb ik wel maar mijn zus heeft die even in gebruik

 9. Toch knap dat je met de handleiding gaat zitten om te proberen. Ik heb een camera met veel mogelijkheden, maar heb nog nooit zo gehandeld.

 10. Mieke | mieksmind zegt:

  Hé wat toevallig, ik heb hem drie weken geleden gekocht! ik ga hem volgende week op Bonaire voor het eerst gebruiken.

  1. Wat leuk, heel veel plezier er mee!

 11. Topcamera! Mijn vriendinnetje had m mee op reis, fijn ding idd. Ik heb n Nikon camera, ben ik ook erg blij mee!

 12. Mooie camera en wat ontzettend handig dat er wifi op zit, nog nooit van gehoord!

 13. zegt:

  Mijn camera is een oudje, denk wel 10 jaar maar hij doet het nog zo goed. Ooit wil ik wel nieuwe en kleinere want mijn is best groot. Ik snap waarom je zo tevreden bent

 14. En dat snap ik dan ook weer helemaal hoor.

 15. zegt:

  Ik heb wel een compact camera, maar ik maak eigenlijk al mijn foto’s met mijn telefoon omdat ik ze daarop ook bewerk. Ik heb mezelf wel voorgenomen om wat vaker mijn compact camera mee te gaan nemen, want de foto’s zijn nou eenmaal een stuk beter! Fijn dat jij er zo tevreden mee bent! Vooral omdat het een dure aankoop is 🙂

 16. zegt:

  Dat is een handig camera. Leuk dat je nu al bij de hand hebt. Veel plezier

 17. Sofie zegt:

  Deze moet ik onthouden!

 18. Ik heb ook een camera naast mijn telefoon, de Canon EOS M10, ook echt een top ding!

 19. Dat ziet er goed uit zeg! Ik maak nu nog foto;s met mijn Iphone, tot nu toe nog tevreden 😛

 20. zegt:

  ook al zijn er nu ook al de eerste telefoons verschenen met telefoons met 10x optische zoom. Voor sommige zaken is een apart fototoestel wel zo handig. ik kan ook zeker nog niet zonder.Wel heb ik aantal jaar geleden mijn spiegelreflex ingeruild voor een compactcamera

 21. zegt:

  Wat een fijne review! Helaas net te laat voor mij ik heb net een nieuwe camera besteld…

  1. zegt:

   Ook daar zal je vast heel blij mee zijn 🙂 ik heb mijn keuze ook echt laten bepalen door reviews die ik las, zo fijn.

 22. zegt:

  Ik heb zelf een canon 1300D. Op zich tevreden over, alleen vind ik dat de batterij heel snel leeg is. Echt veel sneller dan bij jou als ik het zo lees!

  1. zegt:

   Deze batterij gaat zeker lang mee, bij intensief gebruik ( vakantie) ander halve week, maar nu laat ik hem echt praktisch helemaal niet meer op.

 23. Ik vind het een mooi fototoestel. Zelf maak ik al mijn foto’s met mijn iPhone6. En dat vind ik ook wel prima eigenlijk.

 24. Dat klinkt echt als een goede camera. Dat uitklapbare scherm is zo handig !

  1. zegt:

   Hij is zo makkelijk en wat je zegt, dat scherm, ideaal.

 25. Wat goed om te lezen, ik moet ook echt een keer aan de goede camera, met mijn iphone is het wel ok, maar kwalitatief onder de maat

 26. zegt:

  Het is echt dé camera die vloggers en bloggers gebruiken inderdaad omdat het zo goed uitgerust is én klein formaatje is. Fijn dag je er zo blij mee bent!

 27. zegt:

  Mooie foto’s! Ik gebruik nog steeds de camera van mijn smartphone, maar ben toch ook al een tijdje aan het denken mij een gewone carmera aan te schaffen

 28. zegt:

  Wat leuk dat je deze bekende camera hebt gekocht. Ik wil ook zo`n compacte camera. Is die de verbinding met smartphone makkelijk?

  1. zegt:

   Ja de verbinding met je telefoon is heel makkelijk, met een knop op je camera maak je connectie met de app op je telefoon.

 29. zegt:

  Ik ben ook al een tijdje bezig met het uitzoeken van een nieuwe camera. Ik weet nog niet precies wat ik wil maar ik wil een camera waarmee ik op reis echt goede foto’s kan maken (van natuur en wildlife).

  1. zegt:

   Ik zelf ben heel tevreden over deze, de zoom is super en de foto’s prachtig. Doordat hij zo licht is, is hij makkelijk mee te nemen.

 30. zegt:

  dat ziet er een handige camera uit. mooie foto’s maak je er al mee. Ik vind een camera zoiezo leuker dan foto’s maken met een gsm. de kwaliteit is ook anders. en om op je vraag te antwoorden, ik heb een spiegelreflex camera.

 31. Verena zegt:

  Mooie foto’s! Ik zit ook een beetje te oriënteren voor een nieuwe camera. Deze lijkt me wel interessant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept