social media overleven familie
Blog Lifestyle

Vakantie zonder Social Media

Tijdens de vakantie is het drie weken geen Social Media voor mij. De telefoon staat de hele dag uit en we vieren vakantie. Hoewel ik tegenwoordig ook niet meer zonder mobiel kan, zou het me in de zomer vakantie toch moeten lukken.

Zes weken zomervakantie

De jongens hebben zes weken zomer vakantie en ik dus ook. Drie weken van de zomervakantie gaan we altijd naar het buitenland en de andere drie brengen we in Nederland door. Omdat mij man na drie weken buitenland  weer aan het werk is, ga ik samen met de jongens op stap. Daar horen standaard een dagje Hoornse kermis bij, de Lappendag in Hoorn en de jongens gingen zeilen in Friesland. Toen ik nog niet zoveel tijd in het bloggen stopte en social media nog ver van mijn bed was, had ik in de vakantie drie weken mijn telefoon niet aan. Maar tegenwoordig kan ook ik  niet meer zonder telefoon. Maar op vakantie wil ik hem eigenlijk zo min mogelijk aan zetten.

Full time bloggen

Sinds ik met mijn praktijk als gewichtsconsulent ben gestopt, ben ik me volledig gaan richten op het bloggen. En daar waar het de eerste tijden gewoon een hobby was, ben ik er nu fulltime mee bezig. Super leuk en ik ben dan ook dol gelukkig dat ik nu eigenlijk eindelijk kan doen wat ik altijd heel graag wilde doen en dat is ‘schrijven’. Maar er komt wel heel veel bij kijken. En Social Media is daar een groot deel van.

Social media moe

Doordat ik zoveel blog en daarbij ook veel meer op Social Media doorbreng merkte ik dat ik tegen de tijd dat het zomervakantie was een beetje blog moe was. Maar ook moe van he hele Social Media gebeuren. En op zich niet raar. Toen ik in de verpleging werkte was ik die drie weken zomervakantie ook echt toe aan even iets anders dan het ziekenhuis, dus waarom zou dit voor bloggen niet zo zijn.

Vakantie

Normaal hebben we het zo druk met werk, school, sporten en een sociaal leven, dat de vakantie echt even rust is. Voorheen (lees voor de blog tijd) zette ik mijn telefoontje drie weken niet eens aan, ja alleen even voor contact met mijn ouders voor het geval dat. Maar meer deed ik niets online. Ik miste dit dan totaal niet. Maar als blogger leef ik met mijn telefoon. Ik kan geen dag zonder en plaats eigenlijk elke dag wel Social Media berichten en foto’s. Dus kan je als blogger wel drie weken je telefoon uitlaten? Want sinds ik mijn nieuwe camera (een Canon Powershot) kocht heb ik mijn telefoon ook niet meer nodig om foto’s te maken. Ik hoef hem dus niet aan te zetten. Maar raak ik dan geen volgers en lezers kwijt?

Vakantie met de familie

De eerste week van onze vakantie bracht ik door met mijn familie. Dat was makkelijk te overleven zonder Social Media. Samen op vakantie gebeurd nog maar zelden, aangezien mijn zus en haar gezin in Amerika wonen. Mijn ouders waren in januari vijftig jaar getrouwd en mijn zus kwam in juli over. Ze gaven toen een feest voor hun vijftig jarige huwelijk en de volgende dag vertrokken we voor een week met zijn allen naar de Ardèche. Mijn zusje in een huisje op de camping en wij in de tent. Dit was  een heerlijke week. Mijn zonen en hun neefjes, eindelijk weer bij elkaar. Met alleen maar een zwembad en een rivier. Meer hadden we niet nodig. En dus ook geen telefoon, want daar waar ik hen normaal wel even een foto van de camping wil sturen, zeggen dat alles goed is of even op Social Media wil kijke hoe het met hen is. dat was nu niet nodig.

Overleven zonder stroom en internet

En na een heerlijke week met de hele familie, reden wij met zijn vieren door naar de Franse Pyreneeën. We vonden hier een mooie camping in de buurt van Gavarnie. Zo afgelegen, dat er weinig bereik was en geen stroom, dus ook hier had ik geen telefoon aan staan. Ik merkte dat ik het eigenlijk wel prima vond. Ik miste hem niet, had geen afkick verschijnselen, niks! En weet je als ik op vakantie ben interesseert het me ook niet wat anderen op Social Media zetten. Na een paar dagen reden we door naar de Spaanse Pyreneeën en hier was het internet en de stroom voorziening weer prima, maar ik had weinig behoefte had om mijn telefoon aan te zetten of op Social media te kijken.

social media overleven familie

Wat doe je in plaats van Social Media checken?

Geen Social Media dus. Wat ik dan wel deed tijdens de vakantie. Wandelen in de bergen, zwemmen, uitrusten en lezen en puzzelen.  Ik kwam de dagen prima door, zonder mijn telefoon. Maar eerlijk is eerlijk, toen ik thuis was, stond ook mijn telefoon weer aan. Plaatste ik meteen foto’s op Social Media en mailde en blogde er weer flink op los. Want dat had ik wel. Na drie weken zonder mijn blog, had ik weer volop zin en inspiratie om aan de slag te gaan en die volgers, ach ik zal er best een paar verloren zijn.

social media overleven familie

Kan jij zonder Social Media in de vakantie?

foto’s lodiblogt

18 thoughts on “Vakantie zonder Social Media”

  1. Wow wat goed van je dat je zo min mogenlijk gebruik hebt gemaakt van je telefoon. Ik doe het je niet na haha. Als snap ik wel dat je moe bent van social media, want als je er lang op zit zie je vaak hetzelfde voorbij komen.
    Liefs,
    Yousra Yasmine

  2. Ik ga het proberen, want het is dan toch echt even qualitytime voor mijn gezin. We gaan met vrienden en hun kindjes naar Duitsland, dus dan houd je elkaar toch wel bezig. Maar gezien ik nu ook beginnend virtual assistant ben, ‘moet’ ik van mezelf wel bereikbaar blijven voor (potentiële) klanten… Ik ga wel zien hoe het gaat lopen 🙂

  3. Tijdens mijn vakantie gebruik ik mijn telefoon voornamelijk als fototoestel. En om af en toe een foto te posten op mijn privé facebookaccount. Maar verder doe ik er niet zo veel mee.

  4. Een paar dagen wel maar 3 weken duurt me te lang hoor. Dan krijg ik echt wel afkickverschijnselen. Wij gaan in oktober nog twee nachtjes naar een camping zonder wifi. Ik heb geen abbonement dus ik zou het daar ook zonder moeten doen.

  5. Mijn blog is een hobby, maar toch zou ik 3 weken wel vervelend vinden! Ik merk ook dat het heel moeilijk is dezelfde reach uit je IG te halen als je eventjes bent weggeweest :/

  6. Ik vind zo’n social media detox eigenlijk ook heel erg fijn! Al begint het vaak wel even te kriebelen om een foto op Instagram te delen, maar niets moet op vakantie en alles mag. Zeker als je veel te doen hebt is er geen verleiding om de telefoon te pakken. Heerlijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.