Meer kunnen dan ik nu kan, zijn er nog dingen waar ik van droom?

kunnen doen

Jaren lang was ik verpleegkundige. Ik werkte binnen verschillende ziekenhuizen en heb het langst en prettigste gewerkt op de afdelingen Orthopedie. Hier was ik helemaal op mijn plek. Nu ben ik niet meer BIG geregistreerd en moet me ‘niet praktiserend’ noemen.  Missen doe ik het soms best al mag ik mijn kinderen elke dag ‘verzorgen’ dus een beetje handigheid hou ik we wel in. Als ik een droom had was dit schrijven. Schrijven deed ik vroeger al heel veel en doe dit nu met mijn blog. Die droom is uitgekomen, maar zal er nu nog iets zijn, wat ik heel graag zou kunnen? zeker weten, want dromen is gezond, toch!

Verpleegkundige af

Mijn zus was en is denk ik ( ze woont in Amerika, dus ik kan het niet controleren) een echte verpleegkundige. Ik was er ook wel een, maar niet een echte, echte! ik was geen ras verpleegkundige, hoewel ik mijn werk met heel veel plezier deed, wist ik na een aantal jaren wel dat  mijn plezier meer lag bij het schrijven van plannen, roosters maken, gesprekken met artsen aangaan en leiding geven.  Daarom ging ik een studie Management in de Zorg volgen. Dit wa helemaal mijn studie en mijn functie.

Zieke kinderen is keuzes maken

Toen beide jongens hier in huis na hun geboorte een chronische ziekte bleken te hebben. Ben ik een aantal jaren blijven werken en studies blijven volgen tot de zorg voor hen te zwaar werd. We merkten dat we er aan onder door gingen en namen toen het besluit om beide onze baan op te zeggen en we gingen zeven maanden reizen met een camper door Amerika en Canada. De zorg verdween niet, maar we kwamen er weel achter dat met rusten en regelmaat het een stuk beter ging met onze jongens. De keuze om na de reis niet meer terug te gaan werken was dan ook helemaal niet moeilijk.

Gewichtsconsulent

Ik heb het nog een paar jaar als gewichtsconsulent geprobeerd, maar deze droom liep niet helemaal af zou als ik had gehoopt. Misschien heb je dit al gelezen en anders kan je dat nog hier lezen hoe ik met nieuwe kansen om ga.

Bloggen

Sinds ik blog besef ik dat ik eigenlijk terug ben bij mijn oude en eerste liefde. namelijk schrijven. Hield ik vroege hele schriften bij vol verhalen, deed ik dit ook zo graag als manager en ben ik sinds het begin van dit  jaar echt full time aan het bloggen. Ik geniet hier vol op van en ben helemaal in mijn element. Deze droom is dus eigenlijk wel uitgekomen, al blijf ik me ontwikkelen en wil ik dit ook met mijn blog.

kunnen

Maar wat zou ik nou echt nog willen kunnen

Maar toch is er dan nog iets waar ik af en toe best eens over droom, zo van ‘ Als ik dit toch zou kunnen’. Ja hoor die droom en gedachte is er wel eens. Ik haak en brei heel veel. Ik gebruik altijd patronen van Internet, bijvoorbeeld van de site Freubelweb of Creachick. Ook haal ik patronen uit tijdschriften zoals Simply haken en Simply breien. Wat ik heel lastig vind, is al ik iets aan moet passen in een patroon. Zo haakte ik onlangs een vossenvest voor de jongste en deze was niet in zijn maat. Met als resultaat dat ik deze dus drie keer uit heb moeten halen voor hij goed paste.

Wat zou ik dan heel graag willen? Nou! Ik zou zo graag zelf patronen kunnen maken. patronen voor  truien of knuffels en misschien nog wel meer. Dit lijkt me zo tof. Dat de jongens vragen, ‘mama maak jij dit’ en dat ik het dan gewoon zo maak, uitschrijf en een nieuw patroon verzin.  Nu zoek ik het op en haal het van Internet. Super makkelijk! Maar het is nooit mijn ontwerp. Eerlijk is eerlijk, ik denk niet dat dit iets is wat ik ooit zal kunnen, maar de droom blijf bestaan en wie weet kan ik hier ooit nog eens op terug komen.

Heb jij iets waarvan zegt, dat zou ik heel graag willen kunnen?

foto’s lodiblogt/ pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

28 reacties

 1. Ik houd erg van schrijven, dus in die zin doe ik wel wat ik heel graag wil in de vorm van fulltime bloggen.

  1. gaaf he! daar ben ik ook zo blij mee.

 2. Is er niet een cursus patroontekenen voor haken die je zou kunnen proberen? Zo kun je in ieder geval kijken of je deze droom kunt verwezenlijken?

  1. weet je dat ik daar gewoon nog nooit naar gekeken heb, wat een goede tip! thnx

 3. zegt:

  Ik moest meteen ook aan een cursus in patroontekenen denken. Wat ik graag zou kunnen is zo goed zeilen dat ik er les in zou kunnen geven of zelfstandig op zee kunnen zeilen. Wel haalbaar, maar niet op dit moment met 2 kleine kinderen die ik nog niet mee durf te nemen aan boord.

  1. Super, daar heb ik dus gewoon nog nooit aan gedacht! Wat een gave droom, zeilen. Zeker nu niet verstandig, maar ik hoop dat je de kans krijgt om het te doen.

 4. Robin zegt:

  We hebben denk allemaal heel veel dromen! Leuke dromen!

  1. absoluut en zo belangrijk.

 5. Ik zou heeeeel graag nog een keer willen leren koken Whaha

  1. dat is een mooi streven 🙂

 6. Ik denk hier zelf vaak over na.. Wat zou ik nog willen in de toekomst? Ik denk dat ik een visagie cursus zou willen volgen.

  1. dat is ok wel heel gaaf!

 7. zegt:

  Ik zou graag een hrm cursus willen doen, hbo vind ik dan een stap te groot en werk al sinds me 20e jaa misschien dat ik dat nog ga doen

  1. Gewoon eens informatie opvragen, wie weet zet je de stap!

 8. zegt:

  Best grappig, in handwerk ben ik niet goed…. maar….

  Ik ben ook verpleegkundige en besefte ook dat mijn eerste passie schrijven is en was…..

  😉

  1. wat grappig en wat leuk dat jij dat dus ook hebt!

 9. zegt:

  ik wil ook zo graag wat creatiever bezig zijn, het komt er nooit zo van

 10. zegt:

  Ik merk dat ik heel erg bezig ben om dat soort dingen te doen, die ik altijd heel graag heb gewild. Een van die dingen is dus model staan en dat heb ik juist vorige week ondervonden. Erg leuk. Ik word heel erg blij van ‘grensverleggende’ dingen doen, waarbij ik wil benadrukken dat het om onschuldige dingen gaat zoals hierboven beschreven. Iets als bungee jumpen staat dus zeker niet op mijn lijstje bedoel ik maar.

  1. Gaaf dat je dit ook echt doet Rory, respect daarvoor en je hebt helemaal gelijk! En ook onschuldige dingen zijn dromen!

 11. The Stubborn Way zegt:

  Mooi gezegd! Ik vind altijd weer iets nieuws wat ik leuk zou vinden om te kunnen haha…

 12. zegt:

  Ik doe ook veel verschillende dingen en ik hou er van hoe ik zo steeds op een ander gebied wordt uitgedaagd. Graag zou ik nog wel eens iets willen leren als handlettering

  1. Dat is ook heel leuk om te doen!

 13. zegt:

  Te veel dromen hier ook. Maar wat velen al eerder zeiden. Doe een cursus, wie weet wat het je brengt.

 14. zegt:

  Het is mijn droom om vanuit huis te kunnen leven van mijn blog. Ik vind het zo enorm leuk en zou er graag meer tijd in willen stoppen!

 15. Ik vrees dat er teveel dingen zijn die ik wel heel goed zou willen. Ik vind zoveel dingen leuk en doe dan van alles een beetje. Maar daar echt één ding uit kiezen kan ik niet…

 16. zegt:

  Ik droom niet ik doe. Zonde om later te moeten denken had ik maar…..

  1. je hebt helemaal gelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept