Waarom we toch zo massaal naar de bioscoop gaan

bioscoop

Sinds ik kinderen heb, kom ik ontzettend vaak in de bioscoop. Niet voor films voor mezelf. Dit heb ik al jaren niet gedaan. Maar films voor de jongens. Ik kan me niet herinneren dat ik in mijn jeugd zo vaak naar de bioscoop ging. Wel gingen wij op woensdag middags nog wel eens naar het kindertheater in het Vondelpark. En van wat ik me kan herinneren, was de eerste film die ik ooit in de bioscoop zag, Assepoester. Toen was ik een jaar of elf. Mijn jongens gaan eigenlijk vrij vaak naar de bioscoop, bedacht ik me laatst, toen ik weer eens met ze in de filmstoelen zat. 

Vroeger vs nu

Natuurlijk valt het tegenwoordig niet te vergelijken met mijn jeugd. Tenslotte had je toen zo weinig kinder televisie. Wij keken alleen op woensdag middag naar de Kinderbios en toen ik een jaar of elf, twaalf was begon Villa Achterwerk op zondag ochtend. Meer televisie keek je naar mijn idee helemaal niet. Naar de bios? ik kan me herinneren dat ik wel eens met mijn zus (we zullen toen een jaar of acht, negen zijn geweest) naar de Meervaart gingen op zondag. dan draaide daar een tekenfilm. Maar verder naar de bioscoop, dat deden we nooit.

Naar de bioscoop, is heel gewoon

Zelf naar een film in de bioscoop, is heel lang geleden. Ik denk dat ‘ de eetclub’, de laatste film is geweest die ik in de bioscoop zag. Verder kom ik hier alleen met de jongens, wanneer ze een kinderfilm willen zien. Bijna elke vakantie gaan we wel naar een film, maar ook verjaardagsfeestjes zijn de laatste jaren in de bioscoop gevierd. Ik ben elke keer weer verbaast hoeveel kinderfilms er tegelijkertijd draaien. De jongens zien zoveel reclame op televisie van de films die komen of draaien, dat ze thuis al strijd hebben. Want eigenlijk willen ze naar alle films die er draaien. Ik heb nu maar zo ingesteld dat de jongens om de beurt mogen kiezen. Zo zaten we in de kerstvakantie nog bij Coco, uitgekozen door de oudste en was het afgelopen keer de keus van de jongste om naar Early Man te gaan.

En dan zitten we in de bioscoop, met Fristi en popcorn en voor dat de film begint, worden ze alweer gek gemaakt met trailers van nieuwe films en zie ik de bui al weer hangen. Want naast me hoor ik dan alweer;  ‘naar die film wil ik ook’. Ik heb trouwens helemaal geen hekel aan mee gaan naar de bioscoop. De films zijn toch wel zo gemaakt, met humor en muziek, dat je als ouder ook kan genieten van de kinderfilm!

Ga jij vaak naar de film?

#foto’s pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

37 reacties

 1. zegt:

  Mijn eerste film was volgens mij Fivel (schrijf je dat zo?) de muis. Op Hoog Catherijne, met mijn oom en tante. Ik moet zeggen dat Ik nooit in de bioscoop kom.

 2. Nu mijn dochtertje wat ouder wordt en meer besef krijgt van dingen, kan ik ook wel met haar naar de bioscoop. Maar ze heeft geen zittende kont, dus ik durfde het eerder nooit aan met haar.

 3. De bios is altijd leuk! 🙂 Toen ik nog in Rotterdam studeerde had ik een Pathé pas en ging ik echt 3x per week, heerlijk.

  1. zegt:

   oh dat is gaaf zeg!

 4. zegt:

  Ik ga wel regelmatig naar de bioscoop. Meestal films die je ook echt in de bioscoop moet kijken vanwege het geluid of (3D-)beeld.
  Ik heb geen kinderen, dus ben niet op de hoogte van de kinderfilms die draaien.
  Mijn eerste film was Joep Meloen! Met André van Duin haha.

  1. zegt:

   haha dat is ook al even geleden 🙂

 5. Toch niet hoewel je inderdaad uitgenodigd wordt om regelmatig te gaan. Ik vind het toch een heel bedrag om met een gezin te gaan. Daarom vragen we voor de verjaardag an de kinderen ook altijd bioscoopbonnen

  1. zegt:

   Ik vind het erg duur, vooral een 3d waar je dan weer extra voor betaald. Wat een goede tip, vragen voor de verjaardag! Dat kan ik hier ook mooi gaan doen.

 6. zegt:

  Eigenlijk gaan we alleen naar de bioscoop als de nieuwste Bond film uit is, verder nooit. Best wel jammer omdat een bioscoopavondje altijd wel erg leuk is.

  1. zegt:

   Ja Bond zijn we ook vaak geweest! Alleen de laatste niet meer, blijft wel altijd gaaf met al die effecten.

 7. zegt:

  Eigenlijk ga ik veel te weinig naar de film, aangezien het toch wel echt wel leuk is om af en toe een date-avond te doen. Maar met de kids is het natuurlijk altijd leuk om te gaan!

  1. zegt:

   Voor films van mezelf ga ik ook veel te weinig.

 8. zegt:

  Ik vind naar de bios gaan erg leuk. Maar heb er eigenlijk niet echt tijd voor. Of ik neem er geen tijd voor. Mijn eerste bioscoopfilm was trouwens Bambi.

  1. zegt:

   Ja Bambi, echt een klassieker!

 9. Eigenlijk ga ik helemaal niet zo vaak. Het helpt ook niet dat hier in Doetinchem veel films niet draaien. het aanbod is daardoor matig vind ik.

 10. zegt:

  Ik ga tegenwoordig nooit meer, want wij kijken alles thuis. Maar soms mis ik het bioscoop-gevoel wel een beetje.

  1. zegt:

   Ja ik vond die stoelen vooral erg lekker haha en wij maken ook film dagen thuis,met popcorn.

 11. zegt:

  Mijn kinderen zijn 6 en 8 en nu allebei 1x (op date met een van ons) in de bios geweest. Was erg leuk, maar zo vaak als ik het anderen zie doen wil ik het toch niet. Te prijzig voor 3 kids en mezelf 😉

  1. zegt:

   Ik vind het ook erg duur hoor!

 12. ik vind een avondje naar de bios echt leuk om te doen. met de nieuwe technologieën die er ontstaan is dat ook tof zoals 4d

  1. zegt:

   Dat is ook weer waar, ik vind 3d al heel wat met die kinderfilms, maar 4d is heelmaal gaaf!

 13. Balou zegt:

  Eerlijk gezegd ga ik echt bijna nooit naar de bios…

 14. zegt:

  Ik ben vorige week eindelijk weer een keer naar de bios geweest, zo’n groot scherm heeft ook wel wat.

  1. zegt:

   dat vind ik dus ook wel ja!

 15. zegt:

  Ik snap wel wat je bedoelt, dat harde geluid en vele lichten vind ik ook vaak lastig!

 16. zegt:

  Sommige films zijn wel heel gaaf om in de bios te zien, dat geeft net iets extra’s

 17. zegt:

  Ja toch! Lekker relax.

 18. zegt:

  Ik ga eigenlijk niet zo veel en probeer het te bewaren voor een speciale aangelegenheid; want kost hier toch al snel 11 euro en dan heb je nog geen snacks…

  1. zegt:

   Het is super duur hoor daar heb je gelijk in, ik schrik elke keer weer als ik heen ga.

 19. zegt:

  Ik ga meestal met mijn nichtjes naar de bioscoop voor hun verjaardag. Plakken we er een leuke lunch, high tea of ergens eten aan vast. Altijd leuk en zo’n ervaring vind ik leuker dan een kadootje te geven

  1. zegt:

   heel erg leuk om cadeau te geven en echt een leuk moment dan samen.

 20. Ik ga zelf regelmatig naar de bioscoop.Vorig jaar ben ik 13 keer geweest en nu al een stuk of 4 keer. Volgende week ga ik toevallig weer haha.

 21. Bios is altijd een goed idee. Al heb ik een tijdje een Pathé Pas gehad en toen was ik het op een gegeven moment wel eventjes beu. Inmiddels geen pas meer en ga weer met plezier naar de bios!

 22. Het blijft toch een mooie ervaring, om een film in de bioscoop te zien.Beter dan op tv! 🙂

 23. zegt:

  Vroeger – toen het nog helemaal niet gewoon was – gingen we vaak voor een kinderfeestje van mij (mijn verjaardag bedoel ik dus) naar de bioscoop. Toevallig zei mijn beste vriendin onlangs dat dat destijds zo’n ongelooflijke traktatie was. Leuk om te horen. Wij doen het regelmatig, maar meer H. met Mila dan ik.

 24. zegt:

  Ik was een jaar of 6 toen ik voor het eerst naar de bios ging. Ik dacht dat ik eigenlijk best wel vaak naar de bioscoop ging… Maar ik keek sowieso veel films, omdat ik me nooit beperkt hebt tot kinderfilms. Trouwens, enorm veel films zijn familiefilms, waar je makkelijk met jongere kinderen naar toe kan.
  Nu zijn er wel veel meer films die ik in de bioscoop wil zien… maar heb ik vaak geen tijd! Gelukkig heb ik een uitgebreide collectie in huis 🙂

 25. Ik vind het heerlijk om naar de bioscoop te gaan en doe het ook regelmatig. Als ik niets te doen heb op de zondag, check ik regelmatig even of er nog leuke films draaien waar we heen kunnen gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept