bioscoop
Gezin Vrije tijd

Waarom we toch zo massaal naar de bioscoop gaan

Sinds ik kinderen heb, kom ik ontzettend vaak in de bioscoop. Niet voor films voor mezelf. Dit heb ik al jaren niet gedaan. Maar films voor de jongens. Ik kan me niet herinneren dat ik in mijn jeugd zo vaak naar de bioscoop ging. Wel gingen wij op woensdag middags nog wel eens naar het kindertheater in het Vondelpark. En van wat ik me kan herinneren, was de eerste film die ik ooit in de bioscoop zag, Assepoester. Toen was ik een jaar of elf. Mijn jongens gaan eigenlijk vrij vaak naar de bioscoop, bedacht ik me laatst, toen ik weer eens met ze in de filmstoelen zat. 

Vroeger vs nu

Natuurlijk valt het tegenwoordig niet te vergelijken met mijn jeugd. Tenslotte had je toen zo weinig kinder televisie. Wij keken alleen op woensdag middag naar de Kinderbios en toen ik een jaar of elf, twaalf was begon Villa Achterwerk op zondag ochtend. Meer televisie keek je naar mijn idee helemaal niet. Naar de bios? ik kan me herinneren dat ik wel eens met mijn zus (we zullen toen een jaar of acht, negen zijn geweest) naar de Meervaart gingen op zondag. dan draaide daar een tekenfilm. Maar verder naar de bioscoop, dat deden we nooit.

Naar de bioscoop, is heel gewoon

Zelf naar een film in de bioscoop, is heel lang geleden. Ik denk dat ‘ de eetclub’, de laatste film is geweest die ik in de bioscoop zag. Verder kom ik hier alleen met de jongens, wanneer ze een kinderfilm willen zien. Bijna elke vakantie gaan we wel naar een film, maar ook verjaardagsfeestjes zijn de laatste jaren in de bioscoop gevierd. Ik ben elke keer weer verbaast hoeveel kinderfilms er tegelijkertijd draaien. De jongens zien zoveel reclame op televisie van de films die komen of draaien, dat ze thuis al strijd hebben. Want eigenlijk willen ze naar alle films die er draaien. Ik heb nu maar zo ingesteld dat de jongens om de beurt mogen kiezen. Zo zaten we in de kerstvakantie nog bij Coco, uitgekozen door de oudste en was het afgelopen keer de keus van de jongste om naar Early Man te gaan.

En dan zitten we in de bioscoop, met Fristi en popcorn en voor dat de film begint, worden ze alweer gek gemaakt met trailers van nieuwe films en zie ik de bui al weer hangen. Want naast me hoor ik dan alweer;  ‘naar die film wil ik ook’. Ik heb trouwens helemaal geen hekel aan mee gaan naar de bioscoop. De films zijn toch wel zo gemaakt, met humor en muziek, dat je als ouder ook kan genieten van de kinderfilm!

Ga jij vaak naar de film?

#foto’s pixabay

40 thoughts on “Waarom we toch zo massaal naar de bioscoop gaan”

 1. Mijn eerste film was volgens mij Fivel (schrijf je dat zo?) de muis. Op Hoog Catherijne, met mijn oom en tante. Ik moet zeggen dat Ik nooit in de bioscoop kom.

 2. Nu mijn dochtertje wat ouder wordt en meer besef krijgt van dingen, kan ik ook wel met haar naar de bioscoop. Maar ze heeft geen zittende kont, dus ik durfde het eerder nooit aan met haar.

 3. Ik ga wel regelmatig naar de bioscoop. Meestal films die je ook echt in de bioscoop moet kijken vanwege het geluid of (3D-)beeld.
  Ik heb geen kinderen, dus ben niet op de hoogte van de kinderfilms die draaien.
  Mijn eerste film was Joep Meloen! Met André van Duin haha.

 4. Eigenlijk gaan we alleen naar de bioscoop als de nieuwste Bond film uit is, verder nooit. Best wel jammer omdat een bioscoopavondje altijd wel erg leuk is.

 5. Ik vind naar de film gaan ook een heel leuk uitje, zeker als we aan het einde van de week moe zijn en toch iets leuks willen doen. Dan is het een perfect uitje!

 6. Eigenlijk ga ik veel te weinig naar de film, aangezien het toch wel echt wel leuk is om af en toe een date-avond te doen. Maar met de kids is het natuurlijk altijd leuk om te gaan!

 7. Ik vind naar de bios gaan erg leuk. Maar heb er eigenlijk niet echt tijd voor. Of ik neem er geen tijd voor. Mijn eerste bioscoopfilm was trouwens Bambi.

 8. Vroeger wat vaker dan tegenwoordig. Inmiddels hebben we zelf een mooie grote tv en een heerlijke luier bank. Maar bij bepaalde films gaan we speciaal naar de bioscoop. Soms omdat we gewoon super benieuwd zijn en soms omdat we er gewoon zin in hebben!

 9. Mijn kinderen zijn 6 en 8 en nu allebei 1x (op date met een van ons) in de bios geweest. Was erg leuk, maar zo vaak als ik het anderen zie doen wil ik het toch niet. Te prijzig voor 3 kids en mezelf 😉

 10. Ik ging vroeger niet vaak en nu al helemaal niet, heb stiekem best een hekel aan de bios. Het grote scherm en harde geluid in een donkere kamer, ik trek het niet. Dochterlief is nu ook nog te klein gelukkig haha.

 11. Ik ga eigenlijk niet zo veel en probeer het te bewaren voor een speciale aangelegenheid; want kost hier toch al snel 11 euro en dan heb je nog geen snacks…

 12. Ik ga meestal met mijn nichtjes naar de bioscoop voor hun verjaardag. Plakken we er een leuke lunch, high tea of ergens eten aan vast. Altijd leuk en zo’n ervaring vind ik leuker dan een kadootje te geven

 13. Bios is altijd een goed idee. Al heb ik een tijdje een Pathé Pas gehad en toen was ik het op een gegeven moment wel eventjes beu. Inmiddels geen pas meer en ga weer met plezier naar de bios!

 14. Vroeger – toen het nog helemaal niet gewoon was – gingen we vaak voor een kinderfeestje van mij (mijn verjaardag bedoel ik dus) naar de bioscoop. Toevallig zei mijn beste vriendin onlangs dat dat destijds zo’n ongelooflijke traktatie was. Leuk om te horen. Wij doen het regelmatig, maar meer H. met Mila dan ik.

 15. Ik was een jaar of 6 toen ik voor het eerst naar de bios ging. Ik dacht dat ik eigenlijk best wel vaak naar de bioscoop ging… Maar ik keek sowieso veel films, omdat ik me nooit beperkt hebt tot kinderfilms. Trouwens, enorm veel films zijn familiefilms, waar je makkelijk met jongere kinderen naar toe kan.
  Nu zijn er wel veel meer films die ik in de bioscoop wil zien… maar heb ik vaak geen tijd! Gelukkig heb ik een uitgebreide collectie in huis 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.