Thuis trainen met een fitness bal, TRX of home trainer

Met een fitness bal kan je heel makkelijk thuis sporten

Een huis die lijkt op een fitness centrum, dat is het bij ons momenteel. Ik heb geen aparte ruimte voor al het fitness apparatuur, dus de huiskamer staat vol. Ik vind het ideaal dat ik gewoon thuis kan revalideren en hoop over een tijd deze spullen ook weer te kunnen gebruiken bij het sporten. Zo heb ik ondertussen een fitness bal, TRX en home trainer in de kamer.

Fysiotherapie

Onlangs schreef ik al dat ik eigenlijk gewoon al ruim zes maanden met klachten van mijn knie rond liep. Ik was gewoon te eigenwijs om hulp te zoeken. Met alle gevolgen van dien. Want nu wordt de revalidatie periode geschat op minimaal zes maanden. Door te blijven hardlopen en sporten heb ik de klachten erger gemaakt. Nu baal ik daar natuurlijk heel erg van. Maar goed, ik kan er  niets meer aan doen. Van de fysiotherapeut krijg ik oefeningen mee naar huis, om eerst de chronische pijn minder te laten worden. Ik mag weinig doen en het moet rustig aan, maar ik ben al  blij dat ik gewoon weer bezig mag zijn. Wanneer ik bij de fysiotherapeut ben, mag Ik gebruik maken van de ruimte en spullen die daar aanwezig zijn. Nou ben ik niet zo een fitness ruimte persoon, dus ik heb het een en ander aangeschaft en kan nu heel goed thuis oefenen.

Hometrainer

Jaren geleden kochten we een hometrainer zodat we ook in de winter nog iets aan onze conditie zouden doen. Deze hometrainer stond in de slaapkamer en werd meer gebruikt als kapstok dan door ons. Nu ik drie keer per dag moet fietsen, hebben we hem beneden in de huiskamer gezet en oefen ik heel fanatiek. Ik vind het wel heel fijn dat ik even de televisie er bij aan kan zetten als ik ga fietsen, want anders zou ik echt in slaap vallen op dat ding.

Fitness bal

Tijdens de fysiotherapie moest ik op een fitness bal zitten en balans houden. Dit kon ik dus echt niet. Ik kon niet stil blijven zitten en ondertussen mijn benen trainen. Omdat ik aangaf nog een fitness bal thuis te hebben, raad de fysiotherapeut me aan hier mee te gaan oefenen. Ooit had ik een bal gekocht bij het Kruidvat voor een paar euro. Toen ik deze er bij pakte bleek hij veel te klein te zijn ( ik denk 55 cm). Omdat ik er eigenlijk wel een nodig had, besloot ik een nieuwe te kopen. Maar dan een fitness bal van 75 cm.

Een fitness bal koop je o.a bij Bol.com

Trainen maar

De volgende dag had ik de fitness bal al in huis en na een opblaas sessie wat al een training op zich was, kon ik meteen gaan trainen en oefenen voor het bewaren van mijn balans. Wat nog niet eens zo makkelijk is. De fitness bal en hometrainer staan nu beneden. En worden dus ook volop gebruikt.

TRX

Vervolgens leerde de Fysiotherapeut me oefeningen te doen met de TRX. Ze rade me aan deze ook voor thuis aan te schaffen, zodat ik kan blijven oefenen. Ik kocht deze bij Decatlon en is super makkelijk om op te hangen aan de trap. Ik heb dus elke dag een heel parcours van oefeningen die ik doe om maar te revalideren.

Na de revalidatie

Gezegd is al dat het revalideren lang gaat duren. Toch hoop ik dat ik na de revalidatie periode, nog meer gebruik kan maken van de Fitness bal en TRX. De fitness bal is namelijk prima te gebruiken bij het trainen van de rugspieren, beenspieren en borstspieren. En al kan ik dat nu allemaal niet doen, na de revalidatie ga ik dit alles gewoon meer gebruiken.

foto lodiblogt/ affiliate link

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

22 reacties

 1. zegt:

  Je ziet tegenwoordig steeds meer attributen waarmee je thuis kunt trainen maar ik vind het zoveel gedoe om het volte houden.

  1. zegt:

   Nou dat is ook zeker zo, het is dat ik nu moet, dus wel door blijf gaan, maar motivatie is vaak ver te zoeken.

 2. Laura zegt:

  Ik heb nu zo’n bal om m’n rug aan te sterken tijdens m’n zwangerschap. Voorlopig gaat ’t nog een beetje stroef, maar op termijn zou het enorm moeten helpen!

  1. zegt:

   Het is echt oefenen he! Ik zag bij de fysio twee dames er heel makkelijk op zitten, de fysio vertelde toen, dat ze dat ook echt hadden moeten oefenen 🙂

 3. Ik ben zo benieuwd waar je naar kijkt tijdens het fietsen Lodi! En ideaal trouwens dat je zo thuis kunt sporten!

  1. zegt:

   Ik neem elke dag even Neighbours op, dus kijk daar dan naar en in de avond zet ik het nieuws ondertussen aan

 4. Anja zegt:

  Oei, wat naar dat je zo lang moet revalideren, wel fijn dat je dat thuis kunt doen. Ik sport niet echt, ren wel tig keer per dag de trap op en dat is ook sporten 😉

  1. zegt:

   ha ha nou en of, dat is ook sporten hoor!

 5. Wauw wat goed dat je zo actief bezig bent.
  Ik heb ook een tijdje fitness apparaten in huis gehad, maar deze werden ook maar zelden gebruikt. Nu ik je post lees denk ik meteen ‘stom, ik had ze ook voor de tv moeten zetten.’ wellicht was ik ze dan wel vaker gaan gebruiken.
  Ik doe wel aan yoga en heb een foamroller, maar dat is ook het enige wat gebruikt wordt, haha!
  De balans oefeningen op de bal heb ik ook geleerd op revalidatie en ik heb hier nog ergens zo’n bal liggen, dus ik ga ook maar eens een poging wagen om dat ding op te blazen.
  Heel veel succes en beterschap met je knie en bedankt dat je mij weer even wat motivatie hebt gegeven.

  1. zegt:

   Dankje, een foamroller daar hoor ik ook meer goede dingen over, het helpt hier echt met de tv aan, kijk ik even het nieuws of wat e rook is, maardat maakt het wel te doen.

 6. zegt:

  dankje, en ga ik zeker doen!

 7. zegt:

  Nou dat is echt zo, ik viel af en toe gewoon bijna in slaap, nu kijk ik het nieuws of wat er ook maar is, gaat een stuk beter.

 8. zegt:

  dat hoop ik ook, aan mijn inzet ligthee in ieder geval niet 🙂

 9. zegt:

  Oh ja dat is ook heel verstandig!

 10. Nee ik kan niet echt sporten hihi

 11. zegt:

  Wauhh wat ben jij goed bezig zeg! Kan me best voorstellen dat je tv wil kijken als je fietst, want fietsen zonder ergens te komen…dat lijkt me helemaal niet leuk

 12. zegt:

  Ik sport uitsluitend thuis!! Zo’n bal heb ik ook. Ik zit er wel eens op achter de pc. Dan zit je “actief”.

 13. ik doe het liever in de gym, thuis kom ik er gewoon nooit toe en is de motivatie ook een beetje zoek. maar mijn ouders doen het ook thuis!

 14. zegt:

  Heel herkenbaar. Vol enthousiasme spullen aanschaffen en vervolgens weinig of niets mee doen.Ik heb alle spullen ingeruild voor de sportschool.;-)

 15. Miss K zegt:

  Hopelijk is je kniepijn snel wat beter. Thuis trainen vind ik echt moeilijk, je hebt echt altijd wel iets om je training te kunnen skippen.

 16. Goed bezig! Maar ik vind het zelf toch fijner om gewoon naar de sportschool te gaan 🙂

 17. zegt:

  Ik heb nog nooit getraind met een fitnessbal tijd om het een keer te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept