Binge watching: Series waar je naar blijft kijken

Binge watching: Series waarnaar je blijft kijken

Wij hebben zelf geen Netflix, maar kijken wel ontzettend veel series op On Demand van Ziggo. Hier heb je series waar je gewoon niet mee kan stoppen met kijken, zo spannend zijn ze. Series die zo zouden passen in het rijtje voor Binge watching. Welke series dit zijn? Lees je mee?

Binge watching

Binge watching, ofwel; langdurig televisie kijken, niet kunnen stoppen met een serie of films. Je blijft maar kijken en ineens kom je er achter dat je al veel te lang aan het kijken bent. Sommige series die wij onlangs keken, had ik zo willen binge watchen. Want me helemaal onderdompelen in series, vind ik af en toe heel fijn.

Wat kijken we zoal op tv

En ook al is het misschien geen binch watching wat wij doen, we gaan toch snel door series heen. Er zijn een paar programma’s op televisie waar we nog naar kijken. Maar meestal zijn het toch series op On Demand die we aan zetten. Favoriet zijn vaak de actie series en de Scandinavische thrillers.

Lees ook: Welke series op On Demand zijn het kijken waard?

Maar deze keer staan er ook andere genre op ons lijstje van series die we onlangs gekeken hebben:

Pagan| Peak

De Duits-Oostenrijkse serie Pagan Peak (originele titel: Der Pass) is de eerste serie die ik hier wil uitlichten. De insteek van de thriller lijkt enigszins op die van The Bridge. Er wordt een lichaam gevonden op een bergpas in de Alpen, nabij de grens tussen Duitsland en Oostenrijk, waarna twee detectives op onderzoek uit moeten. Voor de Duitse Ellie (Julia Jentsch) is dit de eerste echte uitdaging van haar carrière; haar Oostenrijkse tegenhanger Gedeon (Nicholas Ofczarek) lijkt echter alle ambities in zijn werk te hebben verloren. Al snel ontdekt het tweetal meer plaats delicten met symbolisch geposteerde slachtoffers, die doen denken aan heidense rituelen. De jacht leidt hen steeds dieper de donkere valleien van de Alpen in, waar ze de moordenaar op het spoor komen. Een spannende serie, waarvan alleen het eind een beetje afgeraffeld is. Jammer, ze hadden de serie beter een aflevering langer kunnen maken.

Strike Back

Als we het dan toch over binge watching hebben. Een serie waar je naar wil blijven kijken is: Strick back. Strike Back is een Engelse televisieserie die in 2010 voor het eerst werd uitgezonden. De serie is gebaseerd op de boeken met dezelfde titel van Chris Ryan. Chris Ryan is voormalig soldaat van de SAS.

Strike Back is een thriller met een actueel verhaal. Samen met twee leden van de supergeheime inlichtingendienst Section 20, reis je de hele wereld over. Michael Stonebridge is de Britse sergeant van een antiterrorisme-eenheid. En Damien Scott een voormalige Delta Force-agent. Stonebridge, Scott en de rest van Section 20 beleven een international avontuur. De seizoenen volgen elkaar allemaal op in verhaal. En zonder in detail te treden ( want deze serie moet je echt zelf zien), er zijn verschillende verrassende wendingen tijdens de afleveringen en maar weinig rozengeur en maneschijn.

Benieuwd geworden? Hier vind je de drie seizoenen op dvd

True Detective

Seizoen 1:

Niet de vlotste serie, maar wel erg spannend is ‘True Detective’ . Het zijn drie afzonderlijk seizoenen. In seizoen 1 volg je rechercheurs Rust Cohle (Matthew McConaughey) en Martin Hart (Woody Harrelson) tijdens een 17 jaar durende klopjacht naar de dader van een bizarre moord in Louisiana uit 1995. Je moet goed opletten omdat de serie soms in het heden en soms in het verleden afspeelt. Vooral Matthey McConaughey speelt een fantastische rol. Het is een spannend verhaal met een hele aparte wending.

Seizoen 2:

Het tweede seizoen is -wat ons betreft-het beste seizoen, misschien wel omdat deze een stuk vlotter is. Het tweede seizoen speelt zich af in Californië. De hoofdrolspelers zijn Colin Farrell (Rechercheur Ray Velcoro) en Vince Vaughn (Frank Semyon). Het verhaal begint met de verdwijning van Ben Caspere en lijdt tot louche zaken en spannende ontknopingen. De film zit vol prachtige muziek en mooie kleuren, waardoor je helemaal meegezogen wordt in het verhaal.

Seizoen 3:

In seizoen 3 wordt er gebruik gemaakt van tijdsverschuivingen gedurende meerdere decennia. Dit om het verhaal te vertellen van een misdaad en de ingewikkelde nasleep ervan. Mahershala Ali schittert als Wayne Hays. Hij is een gepensioneerde rechercheur die al 35 jaar gekweld wordt door een geval met de verdwijning van een 12 -jarig jongetje en zijn tien jaar oude zus in Arkansas. Terwijl het geheugen van de ouder wordende Hays faalt, herkauwt hij de details van zijn onderzoek met de producent van een documentaire over de ware misdaad. Elk van de acht afleveringen voegt een nieuw stuk toe in de puzzel van wat er gebeurde in die noodlottige nacht in 1980 – en hoe die ene gebeurtenis de levens van zoveel mensen zoveel jaar heeft gevormd. Af en toe wat ingewikkeld door de tijd waar het zich in afspeelt en het gaat allemaal niet zo snel, maar zit grandioos in elkaar.

True Detektive kijken: Hier vind je alle dvd’s

Dit is ons lijstje van series die we de laatste tijd gezien hebben, ondertussen is er al weer een aanvulling, dus er komt zeker een vervolg op dit artikel!

Lees ook: Harlan Coben- van boeken naar Netflix series.

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

14 reacties

 1. zegt:

  Meestal heb ik er geen geduld voor, voor series bingen. Maar soms ontdek ik op NLZIET Engelse detectives en ben ik ‘verkocht’. Heerlijk om te doen dan!

 2. Frederique zegt:

  Seizoen 1 van True Detective staat nog steeds op mijn lijstje (want Woody!). Ik heb sowieso geen een serie van je lijstje gezien nog. Er zijn ook zoveel series hè?!

 3. Wij hebben Netflix, maar kijken echt bijna geen series. We zijn wel begonnen om een serie te kijken, maar hebben alleen de eerste aflevering gezien , daarna geen tijd meer gehad haha.

 4. zegt:

  Geen flauw idee hoe het komt maar ik heb niet het geduld om hele series achter elkaar te kijken. Jaren geleden vond ik dat wel heerlijk; met kerst hele seizoenen van Friends kijken ofzo, maar nu vind ik een speelfilm al te lang duren;-)

 5. zegt:

  Fijn, nieuwe inspiratie! Pagan Peak spreekt me wel aan. Momenteel ben ik met El Dragon bezig, die heeft iets van 80 afleveringen, zodat ik even vooruit kan.

 6. zegt:

  komt deze saaie doos maar ik kijk geen series, heb daar geen geduld voor ;), ben altijd met andere dingen bezig en de rest wil wel op de bank te netflixen haha

 7. Ik ben een echte seriekijker, maar bingewatchen is niet aan mij besteed, tenzij ik heel slecht in mijn vel zit. Dan gun ik mezelf wel eens een middagje serie kijken, maar verder ben ik vooral ook druk met andere dingen. School, mijn bedrijf of lekker een boek lezen in het zonnetje bijvoorbeeld.

 8. True Detective heb ik het eerste seizoen van gezien. Over het tweede seizoen las ik destijds zulke valse kritieken dat ik me daar niet meer aan gewaagd heb…

  1. zegt:

   Klopt helemaal, ik las dat ook. Wij vonden het tweede seizoen echt de beste, maar omdat deze echt heel anders was dan seizoen 1, waren mensen teleurgesteld denk ik. Het is nog een aanrader hoor!

 9. zegt:

  Ik heb echt geen tijd om tig afleveringen te kijken en al had ik het dan vind ik dat toch zo zonde van mijn tijd! Eerlijk gezegd vind ik het ook geen geweldig voorbeeld voor kinderen, als het nou slecht weer zou zijn of zo. Ik vind het ook zonde een heel seizoen te kijken in een paar dagen. Ik zal wel van de oude stempel zijn ofzo.

  1. zegt:

   Nee hoor helemaal nier, zoals ik ook schrijf doe ik het ook niet. Maar ik kijk wel goede series, waarbij je op moet passen dat je de hele serie niet zomaar in een keer af gaat kijken.

 10. zegt:

  Leuke tips! 🙂
  Ik kijk voornamelijk crime series en films via Netflix.

 11. zegt:

  Ik kijk eigenlijk heel weinig serie. Ooit aan greys anatomy begonnen en inmiddels al jaren bij, maar dat is ook een van de weinige series die ik leuk vind

 12. Bedankt voor de tips! ik had er nog niet van gehoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept