School voorbereidingen voor jonge kinderen

Na zes heerlijke weken zomervakantie, moeten we er toch echt weer aan gaan geloven: School. Een van de opdrachten van de #mamachallenge2016 was Back To School. In deze blog beschrijf ik hoe de voorbereidingen er de laatste week voor de start uit kan zien.

Gymschoenen passen

Een ding wat je in de laatste week van de vakantie moet doen, is de gymschoenen passen. Elke keer na gym les op school haal je de sport kleding uit de tas, maar de schoenen blijven er vaak in zitten. Tijd om deze dus even te passen om te zien of ze nog goed zitten. Maar vergeet ook de sportkleding zelf niet, kinderen groeien zo snel, voor je het weet moeten ze weer een nieuwe gym outfit hebben.

De nieuwe klas bespreken

Belangrijk is het voor de school weer gaat beginnen is om met de kinderen even de nieuwe klas bespreken, welke juf of meester krijgen ze? Waar is de klas? Moeten ze door een andere ingang naar binnen? Waar sta jij te wachten wanneer ze weer uit zijn? Hier maak ik zelf altijd even en afspraak met de leerkracht om de ziekte van de jongens met hen te bespreken. Omdat ik de zorg zelf doe, zullen ze weinig hiervan mee krijgen. Toch wil ik dat ze op de hoogte zijn. Omdat het bij een eventuele opname ook  raar zou zijn, wanneer de juffen niet weten dat ze ziek zijn.

Kinderen weer voorbereiden op het naar school gaan.

Tassen en trommels zoeken

De tassen zijn weer even opgezocht, broodtrommels en drinkbekers uit de la gehaald en de school kan voor de jongens weer beginnen. Alhoewel….van hun mocht de vakantie nog wel veel langer duren.

Lees ook: Back to school met Bulbby.com

foto pixabay

#mamachallenge2016 Back to school

Welke andere mama’s blogde  over Back To School? Dat waren onder andere Josan van goodgirlscompagny.nl die een leuke blog schreef over een Zeeman Shoplog. Kimberley schrijft op gewoon-wij.be over thuisonderwijs.

 
Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

2 reacties

  1. Ik weet nog toen mijn kinderen naar school gingen de gymschoenen hier echt altijd vergeten werden, mijn arme kinderen ook!
    Super veel plezier gewenst in het nieuwe schooljaar!

    1. Dankje wel! De eerste dagen verliepen erg goed, ze hadden eerst niet zoveel zin, maar op school was alles weer helemaal goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept