Waar kan je op letten bij het uitzoeken van een telefoonhoesje voor kinderen

Bij een telefoon voor de kinderen hoort ook een nieuw telefoonhoesje. De jongens mochten ze zelf uitzoeken, maar ik gaf wel mijn mening of het goed was en dat we het niet altijd helemaal eens waren, snappen jullie misschien wel.

Een telefoonabonnement uitzoeken

Pas geleden schreef ik al over de mobiele telefoons van de jongens en dat ik aan het nadenken ben om over te stappen van een prepaid naar een abonnement. De oudste gebruikt zijn telefoon steeds vaker. Hij zit in app groepjes van school en ze moeten in de klas oefeningen doen waar ze hun telefoon bij mogen gebruiken. Hij heeft nu nog een prepaid kaart. En als hij belt gaat zijn tegoed wel erg snel naar beneden. Daarom zijn we aan het uitzoeken of het niet beter is om over te gaan naar een (klein) abonnement.  Ook de jongste krijgt voor zijn tiende verjaardag een simkaart.

Nieuwe telefoon

Ze hebben nu allebei nog een oud mobieltje, die ze veelal gebruiken om spelletjes op te doen. Thuis of af en toe onderweg. Door het vele gebruik is het scherm ontzettend vies en bijna niet meer schoon te krijgen. Ook de telefoonhoesjes zijn oud en veel gebruikt. Omdat we nog twee telefoons hadden liggen besloten we dat ze deze mogen gaan gebruiken. Het zijn twee iPhone 5ES en deze mogen ze dan alleen gebruiken om te bellen en appen, maar ze mogen er geen spelletjes meer opzetten. Daarvoor gebruiken ze hun oude telefoon maar.

Het uitzoeken van een telefoonhoesje

Bij een nieuwe telefoon hoort een nieuw telefoonhoesje. Voordat de telefoon in gebruik genomen mocht worden, moesten ze deze eerst van mij uitzoeken. We keken hiervoor bij hoesjes-outlet. Ik kocht al vaker telefoonhoesjes via deze site en weet wat ze te bieden hebben. Het voordeel hier is dat ze veel keus hebben en ook echt voor alle telefoons wel hoesjes te vinden zijn. Nu moet ik wel zeggen dat we bij uitzoeken van de hoesjes wel merkte dat er minder telefoonhoesjes zijn voor kinderen dan voor volwassenen. Raar is dat natuurlijk ook niet. Maar wel waren er meer leuke meisjes hoesjes dan voor jongens, aldus de jongens. Meisjes kunnen bijvoorbeeld kiezen uit telefoon hoesjes met unicornis of prinsessen covers. Nou zagen de jongens wel hele leuke hoesjes, echt voor kinderen. Bijvoorbeeld in de vorm van een cactus of pokemon, maar die mochten ze niet van mij, aangezien deze alleen aan de achterkant bescherming gaf. Ik wilde dat ze voor een zogenoemde bookcase gingen, aangezien deze meer bescherming bieden.

Wat vinden de jongens van hun telefoonhoesjes?

De jongens zijn super enthousiast over de telefoonhoesjes die ze hebben uitgezocht. Ze zijn precies zoals op de site en ze vinden ze super stoer. Het uitzoeken kosten even wat tijd, zoveel pagina’s als er waren, maar dan heb je ook wat. De hoesjes zijn super stevig en daar ben ik dan weer heel erg blij mee. Ze bieden erg goede bescherming, De bandjes aan de boven kant kunnen er ook af, maar de jongens vinden het wel makkelijk om deze er aan vast te hebben. Er kunnen ook nog twee pasjes in het hoesje, zouden ze dit willen.

Waar kan je op letten bij het uitzoeken van een hoesje

Moeten jouw kinderen nu ook een nieuw hoesje, waar kan je dan op letten?

 • Spreek af wat voor hoesje ze het best uit kunnen kiezen.
 • let op dat je het goede hoesje voor de goede telefoon besteld, zo voorkom je teleurstellingen
 • ga je voor veiligheid zoals ik, dan is een bookcase verstandig.
 • ook in hoesjes zit verschil. De ene is veel steviger dan de ander. Let hier goed op bij de aankoop. Een stevig hoesje zal meer bescherming bieden.
 • vergeet ook niet om er meteen een screenprotector mee te bestellen. voor tien euro heb je er al een en is de telefoon van je zoon of dochter ook goed beschermd.
 • Neemt je kind pasjes mee naar school (zeker als ze wat ouder zijn) let er op dat deze in het hoesje er bij kan.

heb jij een telefoonhoesje of kan jij zonder?

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto’s lodiblogt/ disclaimer

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

31 reacties

 1. zegt:

  Mooie hoesjes hebben ze gekozen! Ik heb nu alleen een hoesje aan de achterkant, maar wil liever weer een andere, zoals jouw jongens. Ik merk dat ik het scherm op deze manier toch te kwetsbaar vind. Helaas was alleen dit ene simpele hoesje beschikbaar voor mijn type telefoon, toen ik de telefoon kocht. En tja, daarna vond ik het zonde van m’n geld om te investeren in een hoesje. Beetje eigenwijs, want het is de investering echt wel waard.

  1. zegt:

   Ik snap je wel hoor, zou het zelfde hebben gehad.

 2. Nee, ik heb ook echt wel een hoesje nodig. Ik laat mijn smartphone regelmati vallen helaas. Ik heb dus zo’n bookcase hoesje.

 3. Ik heb een houten telefoonhoesje en ben er echt mega blij mee. Hij is erg stevig, heeft een mooie look en slijt niet (in tegenstelling tot de stoffenhoesjes die ik eerder had).
  Zo nu en dan maak ik het hoesje schoon met wat olijfolie en dan blinkt hij weer helemaal.

  1. zegt:

   Dat lijkt me ook heel mooi!

 4. zegt:

  Mooie hoesjes hebben ze uitgekozen! Ik ga zelf ook altijd voor een bookcase want ik ven niet de voorzichtigste 🙂

 5. mooie hoesjes hoor. ik vind het belangrijk dat mijn telefoon goed beschermt wordt en daar geef ik dan ook graag wat meer geld aan uit

 6. Gave hoesjes hoor, zelf heb ik ook wel eens via hun een hoesje gehad. Zelf heb ik nu een standaard zwart leren heosje erom waar ook mijn pasjes in kunnen, ik ben niet meer zo kieskeurig als vroeger haha

 7. zegt:

  Wat een leuke hoesjes! Vooral die met de pandabeer vind ik erg leuk!

 8. zegt:

  Bookcase zijn supergoed voor bescherming. Ik zou ook wel mijn kinderen leren om goed om te gaan met spullen.

  1. zegt:

   dat zeker hoor, als ze dat niet zouden doen, zouden ze helemaal geen mobiel krijgen.

 9. Mooie hoesjes. Zo’n case ziet er sowieso ook lekker stoer uit:-)

 10. zegt:

  Ik heb direct een hoesje bij mijn nieuwe telefoon gekocht, want anders vrees ik dat ik hem al uit mijn handen had kosten glippen.

 11. Ik vind het apart om te zien dat kinderen tegenwoordig zo jong al een mobiel hebben Ik kreeg mijn eerste mobieltje toen ik na de middelbare school ging en daar veel voor moest fietsen. Dat was echt nog zo’n ding dat je door de gangen van school heen kon smijten en dan nog niet kapot was (Dat mis is soms nog wel ) en dan 5 euro beltegoed erop. Telefoon hoesjes dat was iets wat toen nog niet bestond. Maar gelukkig heb je er tegenwoordig zoveel en dan zijn deze tips enorm handig

  1. zegt:

   Is ook zo, ik had mijn eerste mobiel toen ik 29 was 🙂 belde vroeger gewoon bij vriendinnetjes naar huis dat ik bleef. Hier zouden ze mijn nummer niet eens weten.

 12. zegt:

  Leuke hoesjes! Ik heb er zelf ook altijd 1. Puur omdat ik echt een kluns ben en de beste bescherming wil hebben haha.

 13. Frederique zegt:

  Ik vind dit model hoesjes echt ideaal. En inderdaad bestel een screenprotector erbij, ik deed het vroeger niet en ik heb goed spijt gehad. Eeeeeh meerdere keren 🙁

 14. zegt:

  Wat een leuke hoesjes voor kinderen. Ik heb zeker een hoesje om mijn telefoon. Zou niet zonder kunnen 😉

 15. zegt:

  Wat een leuke! Mijn oudste heeft een nieuw hoesje nodig dus ik ga meteen even opzoek. Hier gaan we ook altijd voor bookcases. Toch het idee dat de telefoon dan beter tegen een stootje kan als die valt.

 16. zegt:

  Handig om te lezen waar je op moet letten bij de aanschaf van een hoesje voor kleine kinderen. Die van mij zijn al groot en kiezen zelf wat ze mooi en handig vinden. Momenteel is Ideal of Sweden helemaal favoriet onder de nieuwe generatie screenagers..

 17. zegt:

  Tof, leuk om daar over na te denken voor kinderen. Voor mezelf kies ik altijd goed de meest praktische!

 18. zegt:

  Ik zweer bij Otterbox. Sinds ik mijn telefoon – een week na ontvangst – in een prachtig, hip, lederen maar uiterst kwetsbaar hoesje op een harde tegelvloer in Portugal heb laten vallen. Ben ik op aanraden van mijn broertje overgestapt op Otterbox. Ideaal. Inmiddels – jeetje – onbewust een paar keer de proef op de som genomen en het werkt fantastisch (bookcase van leer gecombineerd met superhard plastic materiaal. Ziet er overigens ook prachtig uit). Niet heel goedkoop maar ik vind het ideaal.

  1. zegt:

   Die ken ik niet, maar ga zeker even kijken.

 19. ik heb al zo een goed beschermend hoesje nodig, dat heb je zeker met kinderen nodig hhihi 🙂 ik heb geen kids maar kan ook een goed hoesje gebruiken

 20. zegt:

  ik was 29 😉

 21. zegt:

  Ik heb zelf geen kids maar ik ben ook iemand die echt een hoesje nodig heeft hoor. Eerder had ik gewoon een aparte verzekering voor mijn telefoon omdat ik er zo vaak ongelukjes mee had.

 22. Mieke | mieksmind zegt:

  Hoesjes voor de kids moet je zeker niet vergeten nee als je kinderen hebt. Ik heb geen kinderen dus ik houd het bij hoesjes voor mijzelf

 23. zegt:

  Mijn kinderen hebben nog geen telefoon. Ik heb zelf wel een hoesje en vind het erg prettig. Vanwege de bescherming maar ook om pasjes in op te bergen!

 24. zegt:

  Ik heb eigenlijk nooit een hoesje om mijn telefoon, en dat ging tot een maand geleden altijd goed, maar ik moet mijn telefoon dan ook niet op het spoor laten stuiteren. Mini hier heeft nog geen telefoon, ik vind hem met 8 echt nog te jong maar mocht die op een leeftijd komen dat hij er een krijgt dan moet er echt wel een hoesje omheen al is het alleen al omdat ik 100% zeker weet dat hij anders los in zijn tas ligt te slingeren.

 25. zegt:

  Ik heb altijd een hoesje om mijn telefoon, ik laat hem best vaak vallen, dus dat moet ook wel ;).

 26. zegt:

  Bedankt voor het delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept