Alles over melktanden en een super leuk tanden doosje #tip

orthodontist- Alles over melktanden en een super leuk tanden doosje #tip

Super spannend en ook een beetje eng. De eerste keer dat je kindje naar je toe komt en zegt;’ Mijn tand is los’. Ik weet me dit nog heel goed te herinneren. Ik vond dat wat, zo een losse wiebelende tand. En dan die blik, toen hij er uit was. Met de vraag;’ Wat doen we er nu mee?’ En al die melktanden die nog zullen komen?  Waar laten we deze? Vandaag laat ik jullie een wel heel uniek tanden doosje zien.

Melktanden wisselen

Ik weet van mezelf nog dat ik nooit zo een held was met losse tanden. Volgens mij gaf mijn vader of moeder altijd even dat laatste zetje aan de tand, zodat ze er uit waren. Dat losse gewiebel in mijn mond, ik vond dat helemaal niks. Mijn moeder bewaarde onze melktanden in een bakje en deze stond op de vensterbank. Waar ze nu zijn? En of ze er nog zijn? Ik zou het niet weten.

Hier waren beide jongens erg snel met het krijgen van tanden. Toen ze een maand of vier waren, kwamen daar de eerste tanden. Wisselen deden ze beide op hun eigen tempo. De oudste was super snel en heeft nu, met 10 jaar alles gewisseld en alle kiezen die er moeten komen, zitten er al. Terwijl de jongste van acht nu nog best veel moet wisselen.

kaaskiezen

Doordat ze zo snel waren met tanden krijgen, gingen ze ook al jong mee naar de tandarts. De oudste werd toen meteen doorgestuurd naar de kindertandarts. Hij heeft kaaskiezen. Kaaskiezen zijn kiezen waarvan de beschermende glazuurlaag niet of niet goed is ontwikkeld. De kiezen hebben  gedeeltelijk of helemaal een kaaskleur en kunnen er ook wat bobbelig uitzien. Ze zijn gevoeliger dan andere kiezen, omdat de buitenste laag zwakker is. Kinderen met kaaskiezen hebben meer gaatjes dan leeftijdsgenoten zonder kaaskiezen.Om deze reden gaan we elke drie maanden op controle. De ene keer naar de kindertandarts en de andere keer naar de mondhygiëniste. Vandaar dat ik hier ook nogal bewust bezig ben met suiker in frisdranken en snoep enzovoorts.

Tandarts bezoeken

Het is sowieso niet verkeerd om kinderen al jong aan de tandarts te laten wennen. Het is en blijft altijd spannend en wanneer ze de eerste keren alleen maar even mee kijken, wanneer jij in de stoel zit, kunnen ze rustig aan het idee van de tandarts wennen. En toen ze zelf de eerste melktanden kregen gingen ze ook in de stoel zitten.

Waar bewaar je de tanden uit het melkgebit

En dan heeft je kind een losse tand, die er elk moment uit kan vallen. Maar waar bewaar je deze dan? Het is en blijft tenslotte een bijzonder moment wanneer je kindje van melkgebit, naar grote mensen tanden gaat. Je kan deze melktanden in een tanden doosje doen. Hier heb je genoeg voorbeelden van.

Ik vond nu echter wel een heel grappig tanden doosje, voor een hele leuke prijs. Wat is nu zo bijzonder aan dit tanden doosje? In dit houten tandendoosje is ruimte voor iedere melktand van de kleine. Daarnaast kun je er als herinnering voor later ook twee haarlokken in opbergen. In de deksel van het tandendoosje is ruimte voor alle persoonlijke gegevens van de eigenaar van de tandjes. Daarnaast is de binnenkant voorzien van Engelse benamingen voor alle tanden en kiezen. Er is een jongens– en meiden variant van dit tanden doosje.

Specificaties tanden doosje

 • Gemaakt van hout
 • Met Engelse tekst
 • Eenvoudig af te sluiten
 • Alle melktanden kunnen op hun eigen plekje.
 • Afmetingen: 13,5 x 13,5 x 4 cm

Hier vind je alle informatie over het tanden doosje.

Heb jij een speciaal tanden doosje voor de melktanden voor je kinderen?

Foto gratis afbeelding van Pezibear via Pixabay
Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

23 reacties

 1. Nee helaas niet. Dit doosje vind ik echt superleuk, helemaal omdat je de tanden goed kunt ordenen.

  1. zegt:

   Dat vind ik nou ook, ik deed en doe ze voor de jongens gewoon in een bakje, maar dan weet je ook niet wat welke was.

 2. Op zich leuk om melktanden te bewaren, maar wat doe je er mee?

  1. zegt:

   Ik zou het niet weten haha, maar weggooien doe je op de een of andere manier ook niet.

 3. Wat een schattig doosje, haha! Maar ach.. wat moet je er eigenlijk mee?

  1. zegt:

   haha het rare is, dat je ze ook niet weg doet ( volgens mij kan je ze nog in een hangertje handen ook, een tand.

 4. zegt:

  Wat een grappig doosje. En heel overzichtelijk. Kun je precies zien welke tand eruit is.
  De melktandjes van mijn kinderen zitten in een gewoon doosje. Maar hebben wij wel bewaard.

  1. zegt:

   Klopt, hier ok zo!

 5. Wij hebben na de geboorte van onze tweeling voor allebei een verzilverd tandendoosje gekregen 🙂

  1. zegt:

   oh dat is ook heel mooi, ik kreeg hier ook beide keren een klein tanden doosje.

 6. wat enorm schattig zo’n doosje. wij deden het vroeger in een leeg foto rolletje potje,

  1. zegt:

   haha ja in onze tijd kon dat nog! :)toen had je nog fotorolletjes.

 7. zegt:

  Mijn zoontje is nog maar sinds enkele maanden zijn tandjes aan t krijgen dus zo’n doosje heb ik nog niet meteen nodig. Maar dat houten doosje ziet er wel heel leuk uit.

  1. zegt:

   Ah dat zijn ook mooie tijden, juist als ze komen ( en pijnlijk altijd ook wel natuurlijk)

 8. zegt:

  Wat een super leuk doosje zeg! Dit ga ik onthouden voor als mijn dochter haar tanden gaat wisselen 🙂

  1. zegt:

   Ik vind hem zelf ook echt heel leuk ervoor die prijs ideaal.

 9. zegt:

  Echt he, ik was er ok beenheld mee en nu met mijn kinderen ook niet.

 10. zegt:

  Klopt, dat vind ik nu ook, hier geen idee welke tand wat is.

 11. zegt:

  Leuk idee, dit ga ik onthouden!!

 12. zegt:

  Erg leuk bewaardoos voor tanden, alleen ben te laat en ik weet het niet meer welke 🙁

 13. zegt:

  Wat een superleuk tandendoosje! Als tandartsassistente heb ik al wel een aantal verschillende voorbij zien komen, maar deze nog niet.

 14. zegt:

  Ik had vroeger inderdaad ook zo’n houten doosje (wel een stuk simpeler)

 15. Ik heb wel een tandendoosje voor mijn dochter, maar ik vind deze toch wel heel erg leuk en origineel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept