Eten en drinken Thee

Samen thee drinken met de kinderen. (Zij met hun eigen kekke kinderthee)

Alhoewel ik zelf de heel dag door thee drink, krijg ik mijn kinderen niet aan de thee. Natuurlijk had ik hier op vroege leeftijd mee moeten beginnen, maar dat is ook zo als met bijvoorbeeld komkommer en tomaat. Als ik het over kon doen, zou ik het wel weten. Maar dat gaat niet meer. Gelukkig kwam daar de Kekke kinderthee van Cupkes. Thee met fantastische namen en heerlijke samenstellingen. Zal het mij lukken om samen thee te gaan drinken met de jongens?

Samen thee drinken op school

In de klas van de oudste drinken ze tegenwoordig op vrijdag middag thee. Of limonade voor de kinderen die geen thee lusten. Een van de kinderen verzorgd hier dan een een koekje of anders lekker bij. Zo worden ze op school ook gestimuleerd om thee te drinken. Mijn kinderen lusten geen thee. Ze hebben het nog nooit echt actief gedronken ( een keer een slok van mij). Maar eigenlijk zou ik ze graag aan de thee willen hebben. Vooral om eens wat anders te kunnen schenken dan water, melk of limonade. Maar ook voor in de winter tijd lijkt het me fijn als ze ook eens iets warms drinken.

Kekke Kinder thee

Ik kreeg een aantal pakjes Kekke kinderthee van Cupkes thuis gestuurd. Cupkes is een webwinkel waar je thee kan vinden met de leukste namen en verrassendste smaken. Thee speciaal voor kinderen. Om de jongens aan de thee te krijgen, kregen we thee met de lekkere smaken en grappige namen als; Aardbeien met slagroom, Bosvruchten vriendjes thee en Het geheim van de mummie.

Samen thee drinken

Het weekend was de man op stap en ik besloot een thee party te organiseren voor mij en de jongens.Zij mochten de eerste smaak kiezen en uit proberen. Ik had al begrepen dat verschillende thee soorten ook erg goed als ice tea zouden kunnen. Omdat het deze dag warm was, begon ik hier mee. Eerst maar eens aan het woord thee wennen in koude drank en dan aan de warme dranken, was mijn idee.

Aardbeien met slagroom thee

Op verzoek begonnen we met Aardbeien met slagroom thee. In Ice tea vorm. De kleur ziet eruit als limonade en de jongens vonden de smaak erg lekker, al mocht ik er de volgende keer wel iets meer thee in doen. Later las ik pas de folder die bij de thee zat. Hier stond in dat wanneer je ice tea maakt, je er altijd iets meer thee in moet doen voor de goede smaak. Dus daar hadden de jongens een punt. Vervolgens vroeg ik of ik ook nog een warme kop thee zou zetten. Dat wilde ze wel en kozen voor het geheim van de mummie kinderthee. Hier zit onder andere rooibos en stukjes cacao, karamel en limoen schilletjes in.

Ik was heel benieuwd of de warme variant ook aan zou slaan. Ze dronken het zo weg. Ik wist eerlijk gezegd niet wat me overkwam. Ze vonden de chocolade smaak met duidelijk ook de limoen smaak,erg lekker. Ze waren zelf verbaast dat thee zo lekker is.  Mijn klomp brak helemaal toen ze vervolgens ook een slok van mijn thee namen (met munt smaak) en dit dus ook lekker vonden.

kekke kindertheeaardbeien met slagroom thee

Een paar dagen later dronken ze bosvruchten vriendjes thee (bosbessen, aardbeien en rooibos). Zowel warm als koud vonden deze thee erg lekker. Door de bosbessen is het natuurlijk lekker zoet en dat konden ze zeer waarderen,

kekke kinderthee

Ook thee voor mama’s ( en papa’s)

Maar ook ik werd niet vergeten door Marijke van Cupkes. Ik schreef al vaker dat ik dol ben op thee en je kan me blij maken met heel veel smaken. Ook Ik mocht thee uitzoeken en was aangemaan verrast. Ik heb al veel geproefd aan thee maar wat was dit lekker! De Vincent Summer tea ( met limoengras, kaneel stukjes, olijvenblad, verbena, rozemarijn, tijm, lavendel, lindebloesem ) dronk ik op een zomerse dag en was wel heel erg lekker. Vincent’s Summer thee is heel fijn en lichtjes van smaak. Op de verpakking staat dat deze thee je mee neemt naar een warme aangename zomer in de Provance. Dit gevoel kreeg ik ook echt. De thee is volledig natuurlijk en bevat geen kunstmatige ingrediënten.

Ook probeerde ik groene rooibos met bosvruchten en rozen munt thee. B eide erge lekkere thee met een fijne, duidelijke smaak.

Cupkes, een cadeautje voor jezelf

Conclusie

Op de website van Cupkes vind je nog veel meer smaken thee voor kinderen, maar ook voor jezelf. Door de kekke kinderthee zijn mijn jongens thee gaan waarderen en vragen er nu zelfs om. Ook vriendjes die langs kwamen konden de ice tea erg waarderen. Ik ben heel blij dat ik de jongens door deze thee met lekker smaak en leuke namen, aan aan het drinken van thee heb gekregen. Vooral ook omdat ze naast de kekke kinderthee ook mijn smaken thee lekker vonden. Tegenwoordig drinken wij ‘s middags dus een kopje thee met zijn allen.

Foto lodiblogt

Voor dit artikel mocht ik producten ontvangen #review/ Disclaimer

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

9 thoughts on “Samen thee drinken met de kinderen. (Zij met hun eigen kekke kinderthee)”

  1. Wat een goed idee om kinderen thee te geven! Zo voorkom je ook dat ze aan de ranja of andere suikerhoudende drankjes gaan. Mijn kinderen lusten inmiddels wel thee, dus dat komt goed uit.

    1. Fijn dat jouw kinderen ook thee drinken. Ik ben echt blij dat ze door deze kinderthee om zijn en nu ook gewoon met mijn thee meedrinken. Al blijft de kinderthee favoriet 🙂

  2. Dol op theeblogjes! Lijkt me erg lekkere thee voor mijn mini’s die houden ook wel van een kopje thee. Ze moeten ook wat met zo’n strenge mama waarvan ze geen frisdrank krijgen haha.

  3. Mijn dochter heb ik aan het thee drinken gekregen door haar in het begin zoethout thee te geven.Ze drinkt nu iedere avond thee met mij en probeer ik haar ook thee bij het ontbijt laten drinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *