soulstyling
Fashion Lifestyle

Hoe te kleden wanneer je naar het werk gaat? Hoe kleed je je formeel, informeel of casual?

Ruim een half jaar ben ik nu deelnemer aan de Soulstyling club. Eerder leerde ik al heel veel over mijn stijl. Hoe ik me het beste kan kleden en de trends van deze zomer. Deze laatste maanden leerde we bij de Soulstylingclub vooral hoe je je kan kleden wanneer je naar je werk gaat. Vooral werd uitgediept welke kleding voor welk doel kan zijn. En hoe te kleden als je formeel gekleed wilt gaan of juist casual. Een deel van wat ik heb geleerd zet ik vandaag op een rij.

Soulstylingclub

Ondertussen ben ik al zes maanden lid van de Soulstylingclub. Het leuke ervan vind ik, dat ik me zoveel bewuster ben geworden van de kleding die ik in de kast heb hangen. Maar ook de kleding die ik nieuw koop. Deze maanden ging het vooral over welke kleding je naar het werk aan kan trekken. Ik werkte jaren als verpleegkundige, dus dan was makkelijk. Je stapte in je uniform en hoefde nergens over na te denken. Later werd ik teamleider en dan zorgde ik er voor, dat ik toch wel goed gekleed naar mijn werk ging. Tenslotte zat ik bij vergaderingen en gaf presentaties voor grote groepen.Tegenwoordig werk ik van uit thuis en kan dragen wat ik wil. Toch ben ik me nog steeds bewust van wat ik aantrek en hoe ik met mijn kleding bij anderen overkom.

video’s

Het prettige van de Soulstyling club zijn de video’s die eigenaresse van de Soulstylingclub Karin elke week voor ons maakt. Naast het werkboek die we kunnen downloaden heeft ze elke week een video die over het desbetreffende onderwerp gaat en waarin ze met hele duidelijke voorbeelden komt.

Hoe te kleden

Deze maanden leerde we ons hoe te kleden wanneer we formeel, semi-informeel, informele of causaal gekleed naar het werk willen gaan. Want hoe jij je kleed op het werk is heel erg afhankelijk van de bedrijfscultuur, je functie en je persoonlijke stijl.

Ga je formeel gekleed naar het werk dan straal je betrouwbaarheid, zelfverzekerdheid, autoriteit en stabiliteit uit. De kleding die je hierbij kan dragen zullen strak, mannelijk, donker neutraal van kleur ( zwart, donkerblauw, donkergrijs, wit of rood) en eenvoudig ( zonder franjes) moeten zijn.

hoe te kleden

Wil je semi-formeel gekleed gaan en benaderbaar, ontvankelijk, invloedrijk en betrouwbaar overkomen zorg dan dat je kleding Kleurrijker is,Dessin heeft, Verfijnd en Verzorgd is.

Als je informeel naar je werk gaat dan straal je uit dat je benaderbaar, consciëntieus, flexibel en coöperatief bent, kleed je dan in lichte kleur, lossere kleding, trendy/modieus en met prints en accessoires.

hoe te kleden

Maar wil je juist casual gaan dan zijn dit vaker vrije tijds kleding en niet geschrikt voor het werk, al zijn er natuurlijk bedrijfsculturen waar dit wel kan. casual gekleed is kleding die leuk, hip, trendy, huiselijk en gemakkelijk zit.

hoe te kleden Dit mag alleen wanneer je zoals ik thuis werkt 🙂

Hoe ga jij gekleed naar je werk? En ben je je bewust van wat je kledingkeuze van die dag uitstraalt? Voor meer informatie over de Soulstylingclub neem je een kijkje op de website.

foto’s lodiblogt/pixabay

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2 thoughts on “Hoe te kleden wanneer je naar het werk gaat? Hoe kleed je je formeel, informeel of casual?”

  1. Ik werk vanuit huis, dus ik ken dit niet zo. Maar als ik een afspraak buiten de deur heb, dan vind ik het zeker belangrijk om me keurig te kleden.

    En slippers op het werk vind ik inderdaad niet zo netjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *