Hoe te kleden wanneer je naar het werk gaat?

Hoe te kleden wanneer je naar je werk gaat

Hoe kan je je kleden wanneer je naar je werk gaat. Welke kleding is voor welk doel. En hoe te kleden als je formeel gekleed wilt gaan of juist casual. Want hoe je ook naar je werk gaat, je zal toch keken worden op wat je draagt. Ik zet vandaag het een en ander op een rij hoe te kleden naar je werk.

Wat heb jij in de kast hangen

Ben jij je bewust van de kleding die je in de kast heb hangen? Welke kleding draag je naar het werk? Ik werkte jaren als verpleegkundige, dus dan was makkelijk. Je stapte in je uniform en hoefde nergens over na te denken. Later werd ik teamleider en dan zorgde ik er voor, dat ik toch wel goed gekleed naar mijn werk ging. Tenslotte zat ik bij vergaderingen en gaf presentaties voor grote groepen.Tegenwoordig werk ik van uit thuis en kan dragen wat ik wil. Toch ben ik me nog steeds bewust van wat ik aantrek en hoe ik met mijn kleding bij anderen overkom.

Lees ook: Van probleemzone naar comfort zone.

Hoe te kleden

Hoe kleed je je nou formeel, semi-informeel, informele of causaal wanneer je naar het werk gaat. Want hoe jij je kleed op het werk is heel erg afhankelijk van de bedrijfscultuur, je functie en je persoonlijke stijl.

Formeel gekleed gaan

Ga je formeel gekleed naar het werk dan straal je betrouwbaarheid, zelfverzekerdheid, autoriteit en stabiliteit uit. De kleding die je hierbij kan dragen zullen strak, mannelijk, donker neutraal van kleur ( zwart, donkerblauw, donkergrijs, wit of rood) en eenvoudig ( zonder franjes) moeten zijn.

Wil je semi-formeel gekleed gaan en benaderbaar, ontvankelijk, invloedrijk en betrouwbaar overkomen zorg dan dat je kleding Kleurrijker is,Dessin heeft, Verfijnd en Verzorgd is.

Informeel

Als je informeel naar je werk gaat dan straal je uit dat je benaderbaar, consciëntieus, flexibel en coöperatief bent, kleed je dan in lichte kleur, lossere kleding, trendy/modieus en met prints en accessoires.

Of liever Casual

Maar wil je juist casual gaan dan zijn dit vaker vrije tijds kleding en niet geschrikt voor het werk, al zijn er natuurlijk bedrijfsculturen waar dit wel kan. casual gekleed is kleding die leuk, hip, trendy, huiselijk en gemakkelijk zit. Leuke casual mode vind je oa bij Omoda

Boeken lezen over hoe te kleden, vind je bij Bol.com

Hoe ga jij gekleed naar je werk? En ben je je bewust van wat je kledingkeuze van die dag uitstraalt?

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto pixabay

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

2 reacties

  1. Ik werk vanuit huis, dus ik ken dit niet zo. Maar als ik een afspraak buiten de deur heb, dan vind ik het zeker belangrijk om me keurig te kleden.

    En slippers op het werk vind ik inderdaad niet zo netjes.

    1. zegt:

      Hier precies zo. Thuis kan ik dragen wat ik wil, maar voor een afspraak, let ik echt even goed op wat ik draag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept