Oppas regelen via de app van kidarit, hoe werkt dit

een oppas zoeken via een app, werkt dat?

Onlangs schreef ik een artikel over oppas zoeken via internet (of App) en toen schreef ik hierbij dat ik hier zelf toch een beetje huiverig bij zou zijn. Je weet tenslotte niet wie je in huis haalt en bij je kinderen laat.

Oppas zoeken dicht bij huis

Bij de winkels of op school zie ik wel eens oppas diensten aangeboden worden door meiden van een jaar of vijftien-zestien. Hartstikke leuk en goed. Ik paste zelf vroeger ook op. Dit deed ik bij mijn buurkinderen en leerde via via dan weer andere adresjes kennen. Toch bleef het altijd bij mensen die ik persoonlijk kende.Daar waar ik ging oppassen. Ik heb nooit bij vreemde opgepast. Nou ging dat vroeger natuurlijk ook heel anders. (Ik spreek over bijna dertig jaar geleden).

Helemaal van deze tijd

Tegenwoordig gaat alles natuurlijk makkelijker, maar ook sneller. Vroeger plande je veel meer. Vaak wist je al je afspraken al dagen van te voren en kon je makkelijk een oppas regelen. Nu leven we veel meer op het moment en is de oppas-stress nog wel eens aanwezig. Ook wordt alles tegenwoordig geregeld met een whats-appje of ander mobiel bericht. Vandaar dat deze oppas App helemaal zo gek nog niet is.

Hoe werkt de Kidarit® App

Maar hoe gaat dit dan in zijn werk? Via de website van Kidarit® vind ik de antwoorden. En begrijp ik ook waarom ze mij dit wilde laten weten. In de App werk je namelijk met een bestaand en vertrouwd netwerk.  Bij Kidarit  begrijpen ze dat er een fysieke basis moet zijn waarop je KUNT vertrouwen. Kidarit heeft een App ontwikkeld waarin ouders hun hele eigen oppas netwerk in kunnen organiseren. Vooral het EIGEN vertrouwde netwerk kan juist dienen voor vaste, flexibele en last minute oppas. Dat kan familie, je vaste oppassen, bevriende ouders of eigen Kinderdagverblijf of Buitenachoolseopvang zijn. Allen in een App.

 • Je plaatst eenvoudig een oppas aanvraag 24/7
 • Gemakkelijk in gebruik.
 • Je gebruikt je eigen vertrouwde netwerk, dus mensen die je kent.
 • In een paar seconden heb je de App geïnstalleerd.
 • De App is gratis.

Kidarit® regelt jouw Kidsit in een handomdraai

Kinderopvang

Ook voor de Kinderopvang sector hebben ze een speciaal Pedagogisch Medewerker Boekingsplatform ontwikkeld waarin de Kidarit App een onderdeel is. Je kunt dan eenvoudig als ouder een gekwalificeerde PM’er (die wettelijk gescreend, kinder EHBO kennen en hoog opgeleid zijn) boeken tegen een tarief dat lager is dan dat de markt van oppas Apps nu bieden. Deze PM’er kent wel een profiel met foto via het KDV portal ‘Kidarit aan Huis’. Want, echte service begint bij het aanbieden ervan!

De kernwaarden

Transparantie is één van de kern- waarde van Kidarit. Kidarit gelooft oprecht in ‘Kinderopvang aan Huis’ te brengen. Kwaliteit zit namelijk in de Kinderopvang verweven; volgens BOINK kan kwaliteit van kinderopvang omschreven worden als “datgene dat de opvang verantwoord maakt”. Kwaliteit van kinderopvang betekent dat kinderen zich op een optimale en vooral veilige manier kunnen ontwikkelen. De Pedagogisch Medewerkers en de kinderen kennen elkaar, vaste gezichten, wat voor veel ouders een fijn idee is als er een oppas gezocht moet worden.

Wie is Kidarit®

Kidarit is opgericht in 2015 en gevestigd in Den Haag. Met een idee op zak, werd er gebouwd aan een platform dat zich richt op Service-to- average-Childcare. Focus op eenvoud voor ouders en organisaties heeft altijd de boventoon gevoerd tijdens de ontwikkeling van Kidarit als platform en met succes.

Maak jij gebruik van een oppas App? Ik ben erg nieuwsgierig naar meningen over het gebruik van oppas-Apps welke sociaal fundament men hier voor kinderen belangrijk vind? Vooral de insteek die Kidarit neemt? Want een treinrit kan storend zijn, je auto in de prak en totalloss, maar je oppas voor je kind mag uiteraard nooit verkeerd gaan.

update 2023: Kidaris blijkt overgenomen door Nanny Nina

Lees ook: een goede oppas vinden hoe doe je dat?

Foto pixabayBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

8 reacties

 1. zegt:

  Interessant, al blijf ik het wat ingewikkeld vinden. Maar dat komt meer door onze persoonlijke situatie. Bij ons past niemand anders op dan Oma en Opa of andere Oma. Meer niet. Ik heb al veel buurmeisjes aan de deur gehad, van 15 tot en met 17. Maar sorry, dat wil ik gewoon liever niet. Ik begrijp overigens de waarde van de app wel, maar ik denk dat je er meer aan hebt als je achtervang wat groter is dan 3 personen.

  1. zegt:

   Hier precies zo, hier passen alleen opa en oma en soms een tante/oom op. Verder niet. Deze App is zeker makkelijk wanner je eeg grote groep achter de hand hebt en zo heel makkelijk een dag en tijd uit kan zetten om een oppas te vinden. Zo hoef je niet met je vraag elke persoon los af te gaan.

 2. Jeanine zegt:

  Ik ga eens een kijkje nemen, lijkt me erg handig als opvangnet als opa en oma een keer niet kunnen. Ik zou inderdaad ook niet zo snel een wildvreemd persoon mijn kinderen toevertrouwen. Doe dan maar de buurmeisjes en mijn vriendinnen.

  1. zegt:

   Nee ik ook niet en hierbij heb je eigenlijk je eigen mensen bij elkaar.

 3. Ik wilde zelf altijd wel zeker weten dat iemand betrouwbaar was. Dat lijkt me het lastige aan zo’n app. Afgezien daarvan lijkt hij me superhandig om mensen te vinden.

  1. zegt:

   Het voordeel van deze App is dat alleen voor jouw bekenden er in staan. Dus mensen uit jouw netwerk die al vaker hebben opgepast of bekend zijn van bijvoorbeeld de opvang.

 4. Ik vind het grappig dat er tegenwoordig overal bijna een app voor is : )

 5. Wat een goed concept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept