Oppas regelen via een app of site, kan dat?

oppas regelen kan heel makkelijk via een site

Oppassen.nl is een online oppas centrale waar oppassers zich aan kunnen melden en ouders zoals jij en ik iemand kunnen vinden. Dit allemaal via een app of de site. Bij oppassen.nl vind je altijd een babysit bij jouw in de buurt. Zo kan je gerust een avondje weg terwijl de kinderen thuis blijven.

Oppas

Oppassen, we hebbende allemaal denk ik wel eens gedaan. Zelf begon ik hier mee toen ik een jaar of veertien was. gewoon bij de buurkindjes. Of bij de kindjes van vrienden van mijn ouders. Je wist altijd dat je ouders in de buurt waren, mocht je vragen hebben. Tegenwoordig is het leven veel sneller, mede door alle Social Media. Helemaal niet raar dan ook dat zaken als babysitten tegenwoordig geregeld worden met een website.  Op de website van Oppassen.nl vind je ruim 45.000 mensen in Nederland. Maar ook gastouders vind je op deze site. Z

Het platform

Doel van de site van oppassen.nl is voornamelijk om ouders van iemand te voorzien die bij hun in de buurt wonen. Oppassen.nl is opgericht in 2008 en gevestigd in Rotterdam. Het is een openbare community-marktplaats waar men zichzelf kan presenteren – online of vanaf een mobiele telefoon. Ouders worden ook geholpen bij het creëren van de beste ervaring in het zoeken van een babysit of professionele gastouder. Of het nou over kinderopvang voor overdag, ’s avonds of in het weekend gaat; Of je nu een oppas, gastouder, gastouderbureau of ouder bent; Oppassen.nl brengt mensen met elkaar in contact. Voor elk soort kinderopvang en in meer dan 2.000 steden in Nederland.

Voordelen van oppassen.nl

 • Gratis aanmelden
 • Makkelijk om oppas of gashouder te zoeken en direct contact opnemen
 • Vertrouwd en veilig (Veiligheid staat hoog in het vaandel). Daarom verifiëren zij hun gebruikers d.m.v. e-mailadres en/of telefoonnummers. Daarnaast vragen zij oppassen en gastouders om een referentie aan te vragen en reviews te schrijven over elkaar wanneer ze contact hebben gehad. Verder hebben ze een eigen berichten systeem, zodat het veilig blijft en zonodig hebben ze controle erop. Allerbelangrijkste is dat alle contactgegevens van  gebruikers worden afgeschermd)

Gastouder

Wij zelf kozen toen de jongens klein waren  voor een gastouder. Juist het kleinschalige stond mij erg aan. Op de site kan je filters inschakelen om zo de voor jouw passende gastouder te vinden

Wanneer je een oppas of gastouder hebt gevonden betaal je € 9,95 per maand. De kosten voor de oppas of gastouder bepaalt deze zelf. Wel zijn er richtlijnen aangegeven op de site.

Dus oppassers gezocht of gastouder gezocht? Neem een kijkje op de site en zie de mogelijkheden in de buurt.

Wat je zelf prettig vindt

Zoals ik dit artikel ook begon, kijk diep in mijn hart en ik kies zelf voor een oppas die ik ken. Waarom? Omdat ik niet weet of de oppassers bij sites als oppassen.nl gescreend zijn. Tenslotte haal je toch een onbekende in huis. Misschien ben ik te voorzichtig. Men gaat met zij  tijd mee en misschien horen daar deze diensten ook el bij. Mijn tip is dan ook zeker om altijd de reverenties te lezen van de oppassers op deze sites. En kies zoveel mogelijk voor dezelfde persoon in huis. Voor een kind is het prettig om wanneer het wakker wordt en papa en mama zijn er niet, een bekend gezicht te zien. Kies je elke keer voor een andere oppas, dan kan dit heel verwarrend en angstig zijn voor het kind.

Lees ook: Altijd iemand in de buurt wanneer jij weg moet of wil

foto pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

6 reacties

 1. Wij hadden een vriendin van de dochter van de kleuterjuf die we soms vroegen om te komen oppassen. Daarvan wisten we dat ze betrouwbaar was.

  1. zegt:

   Betrouwbaarheid vind ik ook heel belangrijk en dezelfde oppas, zodat je kinderen weten wie er komt en wie ze zien als ze toch onverwachts wakker worden.

 2. zegt:

  Ik zou het ook niet zo snel doen moet ik eerlijk zeggen. Betrouwbaarheid staat op nummer 1, het gaat tenslotte om je kids – belangrijker bestaat niet.

  1. zegt:

   Inderdaad!

 3. Ik zou dat dus ook niet doen met een app.

  Ik zie ze overal verschijnen die oppas apps en ik vind het echt niks…
  Mijn buikgevoel zegt ook: ‘niet doen’

  1. zegt:

   Dat gevoel heb ik zelf ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept