Hoe zorg je voor meer quality time met je gezin

gezin quality time

Qualiy time, doe jij hier genoeg aan? Het leven gaat zo gehaast, we werken, de kinderen gaan naar school en we leven van weekend naar weekend. Soms moet je gewoon even samen tijd inplannen in het weekend, maar hoe doe je dat?

Weekenden

De weekenden zijn hier toch vaak uitslapen en rustig aan doen. Ook niet gek, want de hele week is het druk met werken, school en sporten. In de weekenden hoeven we niets en vinden we het prima om als gezin lekker thuis te zijn. We wandelen vaak wel even door het dorp, maar er zijn ook weekenden dat we weinig anders doen, dan rusten, lezen en een beetje tv kijken. Wel hebben we vaak grote plannen, van ‘we zouden vaker weg moeten gaan’.

Meer quality time

We klimmen alle vier en met zijn vieren een weekend naar Belgie gaan om te klimmen, is een mooi moment van quality time als gezin. De laatste jaren konden we maar weinig weg in de weekenden, omdat de jongens voetbal wedstrijden hadden. Nu ze hier mee gestopt zijn, willen we vaker weer gaan klimmen. Nu is het wel zo dat we sinds een jaar een kat hebben, dus wanneer we weg willen gaat deze naar de oppas. Voordat we een kat uit het asiel haalden, heb ik eerst gekeken of ik iemand kon vinden die voor ons huisdier zou kunnen zorgen als we er niet waren. Dit was ook een reden waarom we jaren geen huisdier meer hebben gehad. Tot mijn geluk vond ik een adres in de buurt, waar de kat heen kan wanneer we op vakantie zijn of eens een paar dagen weg zijn. Dat klimmen gaat er dus zeker weer van komen dit jaar.

Geen belemmeringen om weg te gaan

Je zou dus zeggen dat er geen belemmeringen meer zijn om de weekenden weg te gaan en quality time met het gezin te hebben. Wat ons nog wel eens wil tegenhouden zijn de kosten. Denk bijvoorbeeld aan een dagje dierentuin of pretpark, dat kost gewoon veel geld. Maar niet alles hoeft geld te kosten en dat zijn juist misschien wel de leuke dingen om te doen. Alleen soms moet je die ook gewoon even bedenken. Nederland is zo mooi! Probeer dit eens te ontdekken en dat deden wij.

Een dagje duinen en strand

Vorig jaar waren we een weekendje naar Schoorl, met zijn tweeën. Hier hebben we toen zo lekker gewandeld, dat we dit jaar besloten weer eens heen te gaan, maar nu een dagje met de jongens. We hebben de auto bij het Buitencentrum neer gezet en begonnen hier aan het wandelen van de blauwe route. Dit was dezelfde wandeling als vorig jaar en we wisten hoe mooi deze was. Door de bossen en de duinen liepen we naar het strand en via de duinen en het bos weer terug. We liepen ruim twee en een half uur en het was heerlijk. De omgeving prachtig en een zonnetje erbij. Uiteindelijk kost dit dagje je niks, naast je benzine, maar we hebben super genoten als gezin. We waren eigenlijk verrast hoe goed de jongens liepen. Ze worden toch wat ouder en willen nog wel eens een beetje ‘zeuren’ als we een stuk wandelen, maar ze genoten net zo erg als wij.

gezin quality time
gezin quality time

Een avond weg

Samen genieten en quality time maken kan ook op andere manieren. Pas geleden waren we een avondje op stap met zijn allen. We waren naar Walking With Dinosaurs in Ziggo Dome. Dit doen we echt veel te weinig en juist, het kost geld. Maar toen ik zag hoe de jongens genoten, dan denk ik toch. ‘misschien helemaal niet verkeerd om hier af en toe eens voor te sparen’ en als gezin herinneringen te maken.

gezin quality time

Een weekend een stad bezoeken

Maar wat we ook willen doen, is vaker een weekendje weg. En dan niet alleen om te klimmen, maar ook steden bezoeken. Vorig jaar waren we tien jaar getrouwd en gingen om dit te vieren met ons gezin naar Disneyland en Parijs, nu was dit natuurlijk een uitzondering. Dit doen we zeker niet elk jaar. Maar we zagen wel hoe onze kinderen toch ook van Parijs genoten. Daarom hebben we besloten ook vaker eens een stad te gaan bezoeken. Wanneer je goed zoekt hoeven de hotels helemaal niet duur te zijn en zo kiezen  wij er bijvoorbeeld zelf altijd voor om niet in het hotel te ontbijten, maar in de stad zelf. Een weekendje mag gerust wat kosten, maar als ik dan zie wat een hoop geld het scheelt om buiten het hotel te ontbijten, doe ik dat graag en is nog gezellig ook.

Op deze soms kleine dingen als gewoon een wandeling door de duinen, willen we zorgen voor meer quality time met het gezin.

Hoe zorg jij voor quality time met je gezin of familie?

foto’s lodiblogt
Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

16 reacties

 1. zegt:

  Ik werk keihard en plan ook bewust om de 2 maand een weekendje weg in! Anders blijf je maar gaan!

 2. Voor mij is dat een spelletje doen samen met de kinderen. Of met het gezin naar de bioscoop gaan.

 3. Ik moet zeggen dat gewoon een rustig weekendje thuis voor mij ook wel echt quality time is.

 4. Ik zit vaak met het financiële aspect en moet sparen voor uitstapjes. In de stad hebben we alles al gehad , dus moeten we buiten de stad voor vermaak.

 5. zegt:

  vakanties, of gewoon korte uitstapjes zoals bijvoorbeeld lekker naar het strand buiten het strandseizoen zijn voor mij ideale manieren om te ontspannen

 6. Krystle zegt:

  Mijn man is vaak weg en hebben dan alleen de zondag. We gaan dan wel vaak samen iets leuks doen.

 7. Wij proberen ook veel tijd samen door te brengen. Zomers is dat meestal geen probleem. Ik wil ook graag nog een keer met het gezin naar Disneyland Parijs.

 8. Dat is een mooi voornemen. Bij mij zijn de kinderen al wat groter dus ze krijgen steeds meer hun eigen leven en hebben het druk met bijbaantjes, school uitgaan en dt soort dingen. We proberen dus vaak samen te eten of een spelletje te doen. En af en toe een leuk uitstapje plannen.

 9. Marsha zegt:

  Quality met het gezin is gewoon veel met de baby spelen hihi. Hij kan ook nog niet echt heel veel haha

 10. zegt:

  Goede blog over quality time. Omdat ik financieel afhankelijk ben van mijn ouders, probeer ik even te kijken wanneer zij op vakantie gaan dan kan ik mee. Ik vind wel dat je meer quality time moet hebben met je familie.

 11. Ik probeer elke dag een klein momentje met de kids te hebben. Even een spelletje doem, stoeien of waar ze zin in hebben. 1x per 2 maanden gaan mijn man en ik samen iets leuks doen.

 12. Laura zegt:

  Qualititime is heel belangrijk. Hier schiet het er ook vaak bij in.

 13. Samen zijn is voor mij al quality time. Samen een film kijken op de bank met wat lekkers erbij bijvoorbeeld.

 14. Wij gaan vaak dagjes uit met het gezin. Dat vind ik heerlijk! Al moeten we wel even wat vaker qualitytime voor 2 maken.

 15. Ik heb geen gezin…. dat is heel jammer… Ik mis zoiets in het algemeen wel….

 16. zegt:

  Quality time, zo heerlijk! Wij gaan vaak iets doen wat mijn zoon leuk vind… Hij blij, wij blij 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept