monchou taartjes
Tussendoortjes

Recept: mini monchou taartjes in vrolijke kleuren.

Hou jij ook zo van bakken? Dan heb ik nu een leuk en lekker recept, namelijk het recept van mini monchou taartjes. Ze zijn super vrolijk en hartstikke lekker, als ging de eerste keer wel wat mis, maar dat heb ik aangepast en die fout maak ik niet nog eens!

Een recept van SugarHero

Pas geleden zag ik een bericht voorbij komen op Facebook. Een bericht van SugerHero met paas mini cheesecakes. Nu is het nog lang geen pasen, maar taartjes kunnen hier in huis altijd. Nou werd dit recept wat ik zag gesponsord en gingen er producten in die ik in Nederland niet kon vinden. Ik besloot er mijn eigen draai aan te geven. Dit ging de eerste keer niet helemaal goed, maar de tweede keer waren ze perfect en  lekker.

Mini cheesecake

Wat zag het er mooi uit, super leuke mini taartjes in pastel kleurtjes. Ik zag het en dacht, dat wil ik ook maken. Nou was het een artikel met youtube film uit Amerika. Ik ben eerst maar eens de producten gaan vertalen en ben de maten aan gaan passen van oz naar gram. Terwijl ik hier mee bezig was, begreep ik dat het een artikel was waarbij zij een product moest promoten. Het ging om een soort creamer, die ik hier in Nederland niet kon vinden. En terwijl ik bezig was met vertalen dacht ik dat ik het recept beter aan kon passen aan mijn eigen recept wat ik heb van een monchou taart.

Dus het werd iets anders

In het recept van SugarHero stond het recept met cheesecake en shortbread cookies. Omdat ik hier in de winkel geen shortbread cookies kan vinden, dacht ik er aan om Bastogne koeken te gaan gebruiken. En toen kwam de vraag: is Cheesecake nu kwark of monchou? Dit werd me eigenlijk niet echt duidelijk. Omdat ik niet zeker wist of de combinatie kwark en Bastogne koeken lekker zou zijn besloot ik het dan maar met monchou te gaan maken. Ik heb namelijk een recept van een monchou taart die ik ooit, jaren geleden, van een oud-collega kreeg.

Ik maakte toch een foutje

Nu ben ik nog wel eens een beetje eigenwijs. Ik zag in het recept gelatine poeder staan. Poeder kon ik nergens vinden, maar natuurlijk wel  gelatine blaadjes. Terwijl ik met de taartjes bezig was bedacht ik me dat gelatine blaadjes natuurlijk helemaal niet nodig waren. Ik gebruikte opgeklopte slagroom. Dit zou toch wel voldoende zijn? Nou nee, niet echt. Mijn taartjes zakten compleet in elkaar.

Mislukte taartjes

Nu waren ze hier in huis wel enthousiast over de in een gezakte taartjes, want de smaak was wel erg lekker. Een week later probeerde ik het dus nog een keer en gebruikte deze keer wel de gelatine blaadjes. Het resultaat was prachtig, niet zo strak als de taartjes van de dame van het filmpje, maar misschien moet ik daarvoor echt een keer kwark proberen. Maar mooi zat.

Mini monchou taartjes

Hoe maakte ik deze taartjes nou?

Wat heb je nodig

 • Een half pak bastogne koeken
 • 50 gram boter
 • 200 gram Monchou
 • 250 ml slagroom
 • 100 gram witte basterdsuiker
 • 1 zakje vanille suiker
 • 6 blaadjes gelatine
 • kleurstof ( ik gebruikte die van Dr Oetker)
 • decoratie: slagroom, marshmallows, sprinkels, hagelslag etc.
 • silicone muffinbakjes

Hoe maak je het

 1. Doe de blaadjes gelatine in koud water en laat het zacht worden.
 2. Smelt de boter in een pannetje en verkruimel de koekjes. Ik doe dit altijd in de keukenmachine. Roer de boter door de koelkruimels en leg elke keer een schepje in de bodem van de muffinbakjes. Druk goed aan met een lepel.
 3. Meng de suiker, vanille suiker en monchou door elkaar en klop de slagroom stijf.
 4. Knijp de gelatine goed uit en doe 3 eetlepel heet water hierbij, roer goed door.
 5. Doe de gelatine bij de monchou
 6. Meng de monchou bij de slagroom en schep voorzichtig door.
 7. Verdeel de slagroom en monchou in 4 bakjes en doe een druppel kleurstof hierbij. Roer goed door.
 8. Met een ijsschep schep je de monchou in de vormpjes, maak ze nog even plat met een lepel en dan kan de volgende kleur er op.
 9. Laat het geheel minimaal 2 uur in de koelkast opstijven en haal ze uit de muffinbakjes.
 10. Decoreren kan met alles, ik koos voor slagroom en marshmallows.

monchou taartjes

 Het resultaat

De eerste keer waren ze dus veel te slap. De tweede keer deed ik de gelatine blaadjes er wel bij en dit merkte ik meteen aan de monchou, dit was veel steviger. Hierdoor stonden de taartjes prachtig en waren super lekker

Tip

 • gebruik siliconen muffin bakjes. Hier krijg je de taartjes heel makkelijk uit.
 • De kleuren maak je met de kleurstof. De hoeveelheid druppels geven een lichtere of donkere kleur
 • Ik kies altijd voor Bastogne koeken, maar dit kan natuurlijk ook biscuit od iets anders zijn.
 • Decoreer de monchou taartjes net met wat je wilt en lekker vind..

Hou jij ook zo veel van zoetigheid?

foto’s lodiblogt

Meer artikelen

29 thoughts on “Recept: mini monchou taartjes in vrolijke kleuren.”

 1. Wat onwijs leuk, zulke taartjes! Ziet er zo schattig uit.. en bastogne koeken verwerkt in een recept kan bijna nooit mis gaan, die zijn zo lekker 😉

 2. Ziet er goed uit Lodi, ik moest spontaan aan unicorns denken. Helaas mogen we – mede door mijzelf, ai – geen zoete traktaties meer doen op school. En daarbij ben ik geen bakprinses. Ik draai mijn hand niet meer om voor een lekkere Indische sajour. Maar koekjes en dat soort dingen? Gaan mij niet zo goed af.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.