kat
Gezin Kinderen Persoonlijk

Een huisdier: Waarom we toch zijn gezwicht voor een kat in huis

Vier jaar geleden overleed onze poes. Ze is oud geworden en ik heb haar een jaar of 8 mee mogen maken. Er komt geen huisdier meer in huis, zeiden we toen heel stellig.  Hoe dol we ook op haar waren,  te vaak waren we weg en dat maakte het hebben van een huisdier lastig. Nu ,vier jaar later, zijn we toch gezwicht. We hebben weer een kat Waarom nu dan ineens wel? 

Een huisdier

Toen ik de man leerde kennen, had hij een poes. Ik had een goudvis. Die vis leefde maar kort, maar de poes bleef. Ik ben nooit opgegroeid met dieren. We kwamen thuis niet verder dan een aquarium en eigenlijk had ik weinig met huisdieren. Ik vond een kat altijd erg lief, maar had niet de behoefte aan een eigen huisdier. Toch was ik meteen verliefd op het huisdier van de man.

De komst van de kinderen

De eerste jaren waren we met zijn tweeën en de poes, maar al snel kwamen er kinderen bij. Zet kon veel hebben van de jongens. Ze waren dan ook dol op haar. Omdat we vaak op vakantie gaan of spontaan weekendjes weg willen, zeiden we toen tegen elkaar. ‘Mocht ze komen te  overleiden, dan komt er geen nieuwe meer’. We vonden het zielig voor de kat en daarbij moet je altijd iemand hebben die voor jouw huisdier wilt zorgen als jij weg bent.

Als er een oplossing zou zijn

In 2014 overleed onze kat van ouderdom en hoewel de jongens vaak vroegen of er een nieuwe kwam, zeiden we altijd ‘nee’. Toch spraken we steeds vaker over de mogelijkheid tot. De vakanties hielden ons nog steeds tegen.Omdat het niet uit ons systeem verdween, ben ik op zoek gegaan naar de mogelijkheden tot opvang van je huisdier. Ik vond in een aantal dierenpensions in de buurt.  En toen ik het artikel 10 fantastische voordelen van het hebben van katten las, waren we om.  Er kwam een kat!

Het asiel

De jongens hoorde onze beslissing en ongeduldig als we zijn, zochten we meteen op internet naar asiels in de buurt.  Wat zagen we veel mooie. lieve katten voorbij komen. Nou waren er natuurlijk wel een paar dingen waar we rekening mee moesten houden. De kat die hier in huis zou komen, moet wel met kinderen samen kunnen zijn. Ook wilde we liever geen kitten, maar een kat die een jaar oud was, of zo .  We zagen heel wat asiels op internet. De openingstijden waren vaak wat ongunstig, dus we besloten er een zaterdag voor vrij te houden. Tot ik een dierenopvang in de buurt zag, een opvang die op donderdag avond open was.  Na het eten besloten we hier gewoon eens heen te rijden. Ik was nog nooit bij een dierenopvang geweest, dus ik was heel benieuwd.

Dierenopvang

Wat op viel bij deze dierenopvang, was de kleinschaligheid. De katten zaten met zijn tweeën in een ruime kamer, met veel speeltjes. De vrijwilligster leidde ons rond en stelde ons de katten voor. Toen we ons haar wensen vertelde, stelde ze ons voor aan een kat die ze hadden. Een kat van tien maanden oud, die goed met kinderen overweg kon.  De kat kwam meteen naar ons toe en de jongens waren verliefd! Ook wij volgde meteen met deze gevoelens. Dit  was onze kat! De dag ervoor hadden we het een en ander aangeschaft, dus we konden de kat meteen mee naar huis nemen.

Onze kat

Het is altijd een beetje afwachten, maar hij voelde zich meteen thuis. Hij is dol op gezelschap, op schoot zitten en knuffelen. Vandaag ga ik langs bij een pension, om kennis te maken. Ik wil namelijk een goed plekje voor hem zoeken, wanneer we op vakantie willen gaan. Dit was een voorwaarde van onze kant, dus wil ik dit geregeld hebben ook.

kat huisdier

En zo kwam er onverwachts, maar toch weer snel een kat in huis.

Hebben jullie huisdieren?

Meer lezen en zien over onze kat; Hippe Snuffelzakjes.

foto’s lodiblogt

46 thoughts on “Een huisdier: Waarom we toch zijn gezwicht voor een kat in huis”

 1. Ja, wij hebben een kat en een hond. De kat is een zoon van onze ‘kater’ die dus een vrouwtje bleek te zijn. De zoon heeft zijn moeder weggeterroriseerd. Dus het is niet zo’n sympathiek type helaas.

  Trixie is superlief.

 2. aaaahw wat is hij schattig! Huisdieren zijn altijd leuk! Bij mijn moeder heb ik een hondje en thuis heb ik een konijn! Zoooo leuk!

 3. Wat een schttig beestje. 🙂 Ik wil doodgraag terug een kat, maar mijn vriend is helaas allergisch en heeft het niet zo met katten … Jammer, maar helaas. Misschien als we ooit in een huis met tuin/koer wonen.

 4. Wat is het een knapperd om te zien! Ik snap het heel goed dat jullie zo snel toch weer om waren, het is zo stil zonder dieren in huis. Veel geluk met jullie knappe nieuwe harige aanwinst!

 5. Wij hebben twee kitten en we zijn niet van plan om ze ‘te vervangen’ als ze er niet meer zijn. Maar… het is afwachten wat de realiteit ons zal leren natuurlijk. De kans is bijzonder groot dat we dan gewoon terug katten nemen 🙂

 6. Heerlijk he, als een kat je gelijk uitkiest en gelijk als “jullie kat” voelt! En wat een lief koppie heeft ie ook, heerlijk!

  Wij vinden een kat ook ideaal juist vanwege het feit dat hij ook makkelijk 2 daagjes in z’n uppie kan doorbrengen 🙂

 7. Ik heb ook altijd katten gehad. Maar met de komst van ons kindje 6 jaar geleden hebben wij afscheid genomen van onze kat (ze is naar mijn schoonmoeder gegaan). Daarna is het er eigenlijk bij gebleven.

  1. Hir had onze oude kat het ook moeilijk na de komst van de kinderen, in die zin dat ze niet meer bij ons kwam zitten alsof ze dacht, mijn plekje is ingenomen. Terwijl wij dit absoluut niet zo wilde.

 8. ik ken dat….nee, geen kat meer. echt niet…en dan hoe het kan weet ik niet…heb je er twee…
  Mooi beestje zo te zien, en volgens mij heel lief.
  Ik weet niet waar je woont, maar in Noord holland weet ik een fantastisch kattenhotel

 9. oh lief! na de dood van mijn kat, heb ik direct besloten om toch wel een nieuwe te nemen en na een paar maanden was mijn nieuwe kat er al, een paar maand later de tweede 😉 ik heb ze geadopteerd van een dame die ze redt in Egypte. Hoewel de asielen hier ook vol zitten, hebben ze daar gewoon geen toekomst. Bijna niemand is om hen bekommerd, aanvallen op katten zijn daar niet zeldzaam en de echt goede medicijnen hebben ze daar niet. Lief dat je er oook eentje hebt geadopteerd

 10. WAT EEN SCHATJE ZEG! En goed dat je op zoek gaat naar een plekje wanneer je op vakantie gaat! Onze kat gaat ook! Over twee weekjes alvast even proberen; wij gaan dan op roadtrip naar de Ardenne. Dit leek me een goed moment om even te kijken wat hij er van vind!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *