kat
Lifestyle

Toch gezwicht voor een kat

Wanneer een huisdier komt te overlijden kan je kiezen om snel een nieuw huisdier in huis te halen of je kan hier bewust een tijd mee wachten. Wij hebben na jaren weer een kat in huis. Heb jij ook zo lang nagedacht voor je weer een huisdier in huis nam. 

Een huisdier in huis nemen

Wanneer je een huisdier in huis neemt, neem je meteen ook een grote verantwoordelijkheid mee in huis. Het is eerst heel goed om jezelf de vraag te stellen wat voor huisdier je wil kopen. Wil je een huisdier voor binnen? Hoe veel ben je thuis en hoeveel aandacht heeft een huisdier nodig? Vergis je ook niet in de zorg die sommige huisdieren met zich mee brengen. Ga je voor een hond, dan zal je toch elke dag meerdere keren de deur uit moeten, of ga je voor een kat, die toch makkelijker alleen thuis kan blijven.

Lees ook: Voeding voor huisdieren.

Lees ook: Luxe en design- toro honden, katten en interieur.

Samen kunnen zijn met kinderen

Waar je ook rekening mee moet houden is dat als je een dier uit het asiel haalt, deze niet altijd met kinderen samen kunnen. Kijk je op een site van een asiel, dan zie je dit meestal al bij de aangeboden dieren zijn. Vooral bij een kat, zie je vaker staan dat ze niet bij kinderen kan in een huis. OF niet bij een ander huisdier. Waar je ook rekening mee moet houden is de opvang voor de kat, mocht je op vakantie gaan of een weekendje weg willen. Waar kan jouw huisdier dan heen? Of heb je iemand in de buurt die op wil passen.

Naar het asiel voor een kat

Het blijkt dat het hebben van een kat verrassende voordelen heeft en toen was ik om. In 2014 overleed onze kat van ouderdom eigenlijk nu pas hadden we het gevoel dat we wel weer een kat zouden willen hebben. Vele sites van asielen ben ik gaan bekijken op zoek naar een match. Een kat die wel met kinderen samen kan. Bij een dierenvang bij ons in de buurt zag ik een kat, die wat ons betreft prima was. Wij hadden geen voorkeur voor ras of kleur. De dierenopvang was kleinschalig en hierdoor hadden de dieren genoeg ruimte. Na de eerste kennismaking waren we meteen om en hij leek ons ook aardig te vinden. Hij kon meteen mee naar huis.

Lees ook: Katten en bewegen, waarom dit zo belangrijk is voor je kat.

Een opvang plek voor als we weg zijn

Het is natuurlijk altijd afwachten, maar de kat voelde zich meteen thuis. Hij is dol op gezelschap, op schoot zitten en knuffelen. Voordat hij kwam heb ik al contact gehad met een pension in de buurt zodat ik weet dat als we eens weg zijn, ik hem naar een prima locatie kan brengen.

liefde voor de kat

En zo kwam er onverwachts, maar toch weer snel een kat in huis.

Hebben jullie huisdieren?

Lees ook: Persoonlijke kussens met een foto van je huisdier.

foto’s lodiblogt

46 thoughts on “Toch gezwicht voor een kat”

 1. Ja, wij hebben een kat en een hond. De kat is een zoon van onze ‘kater’ die dus een vrouwtje bleek te zijn. De zoon heeft zijn moeder weggeterroriseerd. Dus het is niet zo’n sympathiek type helaas.

  Trixie is superlief.

 2. aaaahw wat is hij schattig! Huisdieren zijn altijd leuk! Bij mijn moeder heb ik een hondje en thuis heb ik een konijn! Zoooo leuk!

 3. Wat een schttig beestje. 🙂 Ik wil doodgraag terug een kat, maar mijn vriend is helaas allergisch en heeft het niet zo met katten … Jammer, maar helaas. Misschien als we ooit in een huis met tuin/koer wonen.

 4. Wat is het een knapperd om te zien! Ik snap het heel goed dat jullie zo snel toch weer om waren, het is zo stil zonder dieren in huis. Veel geluk met jullie knappe nieuwe harige aanwinst!

 5. Wij hebben twee kitten en we zijn niet van plan om ze ’te vervangen’ als ze er niet meer zijn. Maar… het is afwachten wat de realiteit ons zal leren natuurlijk. De kans is bijzonder groot dat we dan gewoon terug katten nemen 🙂

 6. Heerlijk he, als een kat je gelijk uitkiest en gelijk als “jullie kat” voelt! En wat een lief koppie heeft ie ook, heerlijk!

  Wij vinden een kat ook ideaal juist vanwege het feit dat hij ook makkelijk 2 daagjes in z’n uppie kan doorbrengen 🙂

 7. Ik heb ook altijd katten gehad. Maar met de komst van ons kindje 6 jaar geleden hebben wij afscheid genomen van onze kat (ze is naar mijn schoonmoeder gegaan). Daarna is het er eigenlijk bij gebleven.

  1. Hir had onze oude kat het ook moeilijk na de komst van de kinderen, in die zin dat ze niet meer bij ons kwam zitten alsof ze dacht, mijn plekje is ingenomen. Terwijl wij dit absoluut niet zo wilde.

 8. ik ken dat….nee, geen kat meer. echt niet…en dan hoe het kan weet ik niet…heb je er twee…
  Mooi beestje zo te zien, en volgens mij heel lief.
  Ik weet niet waar je woont, maar in Noord holland weet ik een fantastisch kattenhotel

 9. Wat schattig en gezellig. Mijn man en mijn zoon willen graag een kat in huis, alleen vind ik nog geen ruimte voor. Hier en daar veel spullen bij ons

 10. oh lief! na de dood van mijn kat, heb ik direct besloten om toch wel een nieuwe te nemen en na een paar maanden was mijn nieuwe kat er al, een paar maand later de tweede 😉 ik heb ze geadopteerd van een dame die ze redt in Egypte. Hoewel de asielen hier ook vol zitten, hebben ze daar gewoon geen toekomst. Bijna niemand is om hen bekommerd, aanvallen op katten zijn daar niet zeldzaam en de echt goede medicijnen hebben ze daar niet. Lief dat je er oook eentje hebt geadopteerd

 11. WAT EEN SCHATJE ZEG! En goed dat je op zoek gaat naar een plekje wanneer je op vakantie gaat! Onze kat gaat ook! Over twee weekjes alvast even proberen; wij gaan dan op roadtrip naar de Ardenne. Dit leek me een goed moment om even te kijken wat hij er van vind!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.