Toch gezwicht voor een kat

kat

Wanneer een huisdier komt te overlijden kan je kiezen om snel een nieuw huisdier in huis te halen of je kan hier bewust een tijd mee wachten. Wij hebben na jaren weer een kat in huis. Heb jij ook zo lang nagedacht voor je weer een huisdier in huis nam. 

Een huisdier in huis nemen

Wanneer je een huisdier in huis neemt, neem je meteen ook een grote verantwoordelijkheid mee in huis. Het is eerst heel goed om jezelf de vraag te stellen wat voor huisdier je wil kopen. Wil je een huisdier voor binnen? Hoe veel ben je thuis en hoeveel aandacht heeft een huisdier nodig? Vergis je ook niet in de zorg die sommige huisdieren met zich mee brengen. Ga je voor een hond, dan zal je toch elke dag meerdere keren de deur uit moeten, of ga je voor een kat, die toch makkelijker alleen thuis kan blijven.

Lees ook: Voeding voor huisdieren.

Lees ook: Luxe en design- toro honden, katten en interieur.

Samen kunnen zijn met kinderen

Waar je ook rekening mee moet houden is dat als je een dier uit het asiel haalt, deze niet altijd met kinderen samen kunnen. Kijk je op een site van een asiel, dan zie je dit meestal al bij de aangeboden dieren zijn. Vooral bij een kat, zie je vaker staan dat ze niet bij kinderen kan in een huis. OF niet bij een ander huisdier. Waar je ook rekening mee moet houden is de opvang voor de kat, mocht je op vakantie gaan of een weekendje weg willen. Waar kan jouw huisdier dan heen? Of heb je iemand in de buurt die op wil passen.

Naar het asiel voor een kat

Het blijkt dat het hebben van een kat verrassende voordelen heeft en toen was ik om. In 2014 overleed onze kat van ouderdom eigenlijk nu pas hadden we het gevoel dat we wel weer een kat zouden willen hebben. Vele sites van asielen ben ik gaan bekijken op zoek naar een match. Een kat die wel met kinderen samen kan. Bij een dierenvang bij ons in de buurt zag ik een kat, die wat ons betreft prima was. Wij hadden geen voorkeur voor ras of kleur. De dierenopvang was kleinschalig en hierdoor hadden de dieren genoeg ruimte. Na de eerste kennismaking waren we meteen om en hij leek ons ook aardig te vinden. Hij kon meteen mee naar huis.

Lees ook: Katten en bewegen, waarom dit zo belangrijk is voor je kat.

Een opvang plek voor als we weg zijn

Het is natuurlijk altijd afwachten, maar de kat voelde zich meteen thuis. Hij is dol op gezelschap, op schoot zitten en knuffelen. Voordat hij kwam heb ik al contact gehad met een pension in de buurt zodat ik weet dat als we eens weg zijn, ik hem naar een prima locatie kan brengen.

liefde voor de kat

En zo kwam er onverwachts, maar toch weer snel een kat in huis.

Hebben jullie huisdieren?

Lees ook: Persoonlijke kussens met een foto van je huisdier.

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

41 reacties

 1. Ja, wij hebben een kat en een hond. De kat is een zoon van onze ‘kater’ die dus een vrouwtje bleek te zijn. De zoon heeft zijn moeder weggeterroriseerd. Dus het is niet zo’n sympathiek type helaas.

  Trixie is superlief.

  1. zegt:

   Och jee, zeker niet sympathiek nee! Wat fijn een lieve hond!

 2. Balou zegt:

  aaaahw wat is hij schattig! Huisdieren zijn altijd leuk! Bij mijn moeder heb ik een hondje en thuis heb ik een konijn! Zoooo leuk!

  1. zegt:

   Ja he! Het is zo een schat! De jongens hadden het ook al wel een s over een konijn, haha, die zijn natuurlijk ook zo knuffelig.

 3. The Lemon Kitchen zegt:

  Ik ben echt een kastenmens, ik vind ze lief, ze doen lekker hun eigen ding, je hoeft ze niet uit te laten en je krijgt onvoorwaardelijke liefde!

  1. zegt:

   Klopt, dat vind ik ook zeker een pluspunt, dat niet uit hoeven laten.

 4. Wat een mooi verhaal! Katten zijn bijzondere dieren…. ik ben blij dat jullie toch weer een kat hebben, nu van jullie allemaal! 🙂

  1. zegt:

   Absoluut, zo voelt hij ook helemaal! Echt van ons allen.

 5. zegt:

  Wij hebben thuis heel veel huisdieren. Onze nieuwste aanwinst is een klein bokje! Echt superlief 🙂

  1. zegt:

   Een bokje! Wat schattig. Dat lijkt me ook heerlijk hoor, een huis vol.

 6. Nee ik ben er helaas allergisch voor

  1. zegt:

   Dat kan natuurlijk ook! Naar!En allee voor dieren of ook pollen en zo?

 7. wat een schatje! Ik heb een bruine labrador en hij is mijn allesje. Ik zou graag nog meer huisdieren willen, maar mijn huisje is daar helaas te klein voor

  1. zegt:

   Een hond heeft het volgens mij nog meer, dat aanhankelijke en zo, kan me helemaal voorstellen dat het je alles is.

 8. zegt:

  Wij hebben twee kitten en we zijn niet van plan om ze ’te vervangen’ als ze er niet meer zijn. Maar… het is afwachten wat de realiteit ons zal leren natuurlijk. De kans is bijzonder groot dat we dan gewoon terug katten nemen 🙂

  1. zegt:

   Haha ja toch! Ik herken het helemaal. 🙂

 9. Ilse Witjes zegt:

  Ze willen hier heel graag een hond, maar mama ziet het nog niet zo zitten pff…

  1. zegt:

   En dat snap ik hoor. Een hond is natuurlijk ook meteen weer meer zorgen, denk aan uitlaten, alleen thuis blijven etc.

 10. zegt:

  Oei ja dat kan natuurlijk ook, Zo jammer, maar daar kan je nu eenmaal niks aan doen.

 11. zegt:

  Dank je wel! Dat is het precies. Het is nu net alsof deze kat altijd bij ons is geweest, zoveel keuring en gezelligheid.

 12. zegt:

  Heerlijk he, als een kat je gelijk uitkiest en gelijk als “jullie kat” voelt! En wat een lief koppie heeft ie ook, heerlijk!

  Wij vinden een kat ook ideaal juist vanwege het feit dat hij ook makkelijk 2 daagjes in z’n uppie kan doorbrengen 🙂

  1. zegt:

   Oh echt, het was liefde op het eerste gezicht 🙂

 13. Ik heb ook altijd katten gehad. Maar met de komst van ons kindje 6 jaar geleden hebben wij afscheid genomen van onze kat (ze is naar mijn schoonmoeder gegaan). Daarna is het er eigenlijk bij gebleven.

  1. zegt:

   Hir had onze oude kat het ook moeilijk na de komst van de kinderen, in die zin dat ze niet meer bij ons kwam zitten alsof ze dacht, mijn plekje is ingenomen. Terwijl wij dit absoluut niet zo wilde.

 14. zegt:

  Het is dan ook wel heel gezellig. we hebben 2 rondlopen en de ene keer baal ik er van maar het is ook weer zo leuk. Ik snap het helemaal

 15. zegt:

  ik ken dat….nee, geen kat meer. echt niet…en dan hoe het kan weet ik niet…heb je er twee…
  Mooi beestje zo te zien, en volgens mij heel lief.
  Ik weet niet waar je woont, maar in Noord holland weet ik een fantastisch kattenhotel

  1. zegt:

   Ik heb nu een heel goed plekje gevonden in de buurt, dus ik hoop dat alles goed gaat. Hij is zo lief!

 16. zegt:

  Wat schattig en gezellig. Mijn man en mijn zoon willen graag een kat in huis, alleen vind ik nog geen ruimte voor. Hier en daar veel spullen bij ons

  1. zegt:

   Ruimte heb je wel nodig hoor, dat is absoluut zo!

 17. zegt:

  Wij hebben ook een hele oude kat van 20 jaar. Mijn vriend zegt dat er hierna geen kat meer inkomt, maar ik denk dat hij het mis heeft 😉

  1. zegt:

   haha, heel herkenbaar!

 18. oh lief! na de dood van mijn kat, heb ik direct besloten om toch wel een nieuwe te nemen en na een paar maanden was mijn nieuwe kat er al, een paar maand later de tweede 😉 ik heb ze geadopteerd van een dame die ze redt in Egypte. Hoewel de asielen hier ook vol zitten, hebben ze daar gewoon geen toekomst. Bijna niemand is om hen bekommerd, aanvallen op katten zijn daar niet zeldzaam en de echt goede medicijnen hebben ze daar niet. Lief dat je er oook eentje hebt geadopteerd

  1. zegt:

   Wauw, ja daar heb je natuurlijk helemaal gelijk in. Daar denk je helemaal niet bij na, maar wat goed van je!

 19. zegt:

  Wat een lieverd!! Wij hebben ook een kat die is bijna 1 jaar 🙂 zou niet zonder kunnen

  1. zegt:

   nee toch! Kook niet meer 🙂

 20. zegt:

  Wat een lieverd! En goed dat jullie er een uit een asiel hebben gehaald, heeft ie een fijn warm mandje bij jullie!

  1. zegt:

   ja absoluut, we zijn allemaal zo dol op hem!

 21. Katten zijn geweldig! Mee opgegroeid maar hier helaas een man die een hekel heeft aan katten… ik moet het dus met 2 grote konijnen, 4 kippen en 7 vissen doen. Ook gezellig!

  1. zegt:

   och jee, ja dan lukt het niet, wel fijn dat jullie weldieren hebben! Vooral als je er zo mee opgegroeid bent.

 22. zegt:

  Ja toch, het is zo herkenbaar!

 23. zineb zegt:

  Ik wil ook heel graag een kitten maar ik moet wachten totdat ik het huis uit ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept