Ambassadeur van stichting Opkikker- wat jij voor deze stichting kan doen.

Super opkikkerdag, ambassadeur, slagharen

De jongens mochten de afgelopen jaren beide een opkikker dag ervaren van Stichting Opkikker. Deze dagen waren zo fantastisch, dat de jongste besloot om ambassadeur van stichting Opkikker te worden. Mar wat houdt dit precies in en wat kan je allemaal doen als je een ambassadeur bent? En hoe kan jij ook helpen door een koffie morning te organiseren.

Stichting opkikker

Wat is Stichting Opkikker eigenlijk en wat doen ze precies? Langdurig ziek zijn vraagt veel doorzettingsvermogen en energie van een kind. De vaak lange behandelingen en ziekenhuisopnames zijn zwaar, net als de onzekerheid die hierbij komt kijken en het zien dat vriendjes en vriendinnetjes wel een gewoon leven kunnen leiden.Ook voor de overige gezinsleden heeft de ziekte vergaande gevolgen. Papa, mama, broers en zusjes moeten hun leven aanpassen en krijgen te maken met zorgen en onzekerheden.

Lichtpuntjes zijn in zo’n situatie van groot belang. In een moeilijke periode worden mooie, leuke momenten heel intensief beleefd. Ze dragen bij aan de mentale gesteldheid van het kind én de rest van het gezin.Stichting Opkikker verzorgt deze lichtpuntjes. Zo’n tweeduizend keer per jaar verrassen we gezinnen met een langdurig ziek kind met een onvergetelijke Opkikkerdag. Tijdens deze dag vol ontspanning en plezier, zetten we niet alleen het zieke kind, maar alle gezinsleden in het zonnetje. Na afloop ontvangt het gezin beeld- en videomateriaal om de dag nog eens her te beleven. Een Opkikkerdag duurt hierdoor veel langer dan één dag.

Super Opkikker dag en Fantasy Dag

Met de oudste mochten wij in 2015 een Super Opkikker dag meemaken, waarbij ze met piraten op stap gingen, een brandje mochten blussen met de brandweer, banden leerde verwisselen met de ANWB en nog zoveel meer. Ik 2016 had de jongste een Fanatsy dag. Waar ze leerde toveren als Harry Potter. Met de Minions op de foto gingen, alles leerde over Papegaaien en zoveel meer. Deze dagen waren zo gaaf! Zowel voor de jongens als voor ons. Weet je wat ik misschien wel het allerfijnste vond, naast het intens genietend van de enthousiasme van de kinderen, ik hoefde nergens aan te denken. Ik die elke dag de zorg in moet plannen, hoefde deze dag niet op mijn horloge te kijken want dat deden onze ‘begeleiders’.

Lees ook: Een Super Opkikker dag!

Ambassadeur

De jongste besloot ambassadeur van Stichting Opkikker te worden. Hij verzameld mobieltjes en cartridges in, in  de buurt en bij familie en vrienden. Van de opbrengst van alle mobieljes en cartridges kan stichting Opkikker andere kinderen weer een opkikker dag geven. Ambassadeurs mogen zelf ook met acties komen, sponsorlopen of een andere manier om geld in te zamelen.

Om deze ambassadeurs in het zonnetje te zetten, wordt er elk jaar een dag georganiseerd. Hier kunnen de mobieltjes dan ook ingeleverd worden. Dit jaar was deze dag in Dierenpark Amersfoort. Het was een super dag.

ambassadeur

Jij kan ook iets doen voor Stichting opkikker

Ook als je geen ambassadeur bent, maar wel graag Stichting opkikker zou willen helpen dan kan dat ook. Namelijk door een Koffie Morning te organiseren. Op je werk, met familie of vrienden.

Op 6 Oktober organiseert Stichting Opkikker weer een Koffie Morning

Doe je ook mee aan de gezelligste actie van het jaar? Organiseer voor jouw vrienden, familie of collega’s een Koffie Morning! Bak je mooiste taart, zet je beste kop koffie en nodig vrienden, familie, buren of collega’s uit tijdens jouw eigen Koffie Morning. In ruil voor een ochtend gezelligheid en een tafel boordevol lekkernijen vraag je jouw gasten om een vrijwillige bijdrage voor het goede doel. Zo kan Stichting Opkikker meer gezinnen met een langdurig ziek kind een onvergetelijke Opkikkerdag aanbieden. Net als Matt en zijn gezin.

Hoe organiseer je een Koffie Morning? 
Schrijf je in op www.koffiemorning.nl en ontvang het pakket om je Koffie Morning helemaal compleet te maken! Van uitnodigingen en taartnaamkaartjes tot aan een lekker recept en de donatiebox. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is je vrienden, familie en/of collega’s uitnodigen, je locatie leuk aankleden (met het pakket), de koffie klaarzetten en je lekkerste taart bakken! Een taart halen bij de bakker om de hoek kan natuurlijk ook. In ruil voor jouw gastvrijheid, vraag je de gasten een bijdrage in de donatiebox te doen voor Stichting Opkikker.

Onze jongens blijven mobiletjes verzamelen en hopen ook op andere manieren geld op te halen voor stichting opkikker. Ik hoop dat ik jullie een beetje een idee heb gegeven wat dit nou allemaal inhoud en kan alleen maar zeggen ‘Stichting opkikker is top!’.

Lees ook: Waarom zou je nog vrijwilligerswerk doen.

Foto lodiblogt.nl/ Stiching Opkikker

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

4 reacties

  1. zegt:

    Oh wat mooi dat hij ambassadeur is. Ik ken de stichting zeker. Ik ben regelmatig mee geweest als vrijwilliger als de Super Opkikker dag in Zeewolde wordt georganiseerd. Wat is het prachtig om een bijdrage te kunnen leveren op die manier. Om te zorgen dat kinderen even alle nare dingen vergeten. Vorige jaar was ik zwanger en dan ben ik altijd zo emotioneel. Ik heb wel een traantje weg gepinkt toen de kinderen binnen kwamen over de rode loper. Kijk er naar uit om het dit jaar weer te doen.

    1. Wat fantastisch dat jij als vrijwilliger helpt, wij hebben beide keren ook zo een fijne vrijwilliger getroffen en die maakte echt de dagen.

  2. zegt:

    Wat mooi dat je zoon dit doet. Ik ken de stichting zeker, ze doen goed werk!

    1. Ja echt en trots op mijn zoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept