Baby Innovation Award – stem op je favoriete babyproduct

baby innovation award

De Baby Innovation Award is een Award voor nieuwe baby- en peuterproducten. Van 1 februari t/m 29 februari 2020 kan jij stemmen en wel op de Consumer Award. Dit is een extra prijs die in samenwerking met de Negenmaandenbeurs is opgezet.

Mamajury dag

Een paar weken geleden mocht ik aanwezig zijn bij de Mama Jurydag van de baby innovatie Award. Hier mochten wij, moeders, de producten die genomineerd zijn voor deze award live komen bekijken. Het was een beetje een mini negenmaandenbeurs. Het vond plaats in de RAI en er stonden fabrikanten en leveranciers met 18 genomineerde topproducten voor de Baby Innovation Award verkiezing achter hun ‘marktkraampjes’. Wij -moeders, mama’s to be en oma’s – namen onze taak serieus en met pen en papier gingen wij aan de slag. We mochten testen, beoordelen en vooral vragen stellen over de producten.

baby innovation award
foto afkomstig van baby innovation award

Verkiezing Baby Innovation Award

Elk jaar worden er meer dan 40 nieuwe baby- en peuterproducten op de Nederlandse markt gelanceerd. Voor al deze innovatieve kinderwagens, buggy’s, ledikanten, autostoelen, draagzakken, flesjes en speentjes organiseert BabyWereld in samenwerking met de Negenmaandenbeurs de Baby Innovation Award. De verkiezing is al een aantal jaren een grote stimulans voor de handel om nieuwe, verantwoorde en veilige producten op de markt te brengen. Als het om babyproducten gaat, speelt Nederland internationaal gezien een belangrijke rol. Nederland kan daarom terecht gezien worden als een speerpunt voor het lanceren van nieuwe babyproducten op de internationale markt.

Het stemmen van de Baby Innovation Award gaat beginnen

De verkiezing voor de Baby Innovation Award omvat Nederlandse Jaarprijzen voor het beste nieuwe babyproduct. Een vakjury bestaande uit vertegenwoordigers uit de branche, consumentenorganisaties en media nomineert voor elke categorie de meest innovatieve producten. De resultaten van de mamajury’s zijn belangrijk, want hun score telt voor 50% mee in de totaalscore van de categorie prijzen. Bovendien hebben wij ( de mamajury) ook de Top 5 gekozen voor de Consumer Award. De winnaars van de categorie prijzen worden op 24 februari bekend gemaakt. Op de Top 5 van de Consumer Award kan vanaf 1 februari online en op de Negenmaandenbeurs worden gestemd. De Categorieën waar prijzen in worden gegeven zijn:

 1. Mobility
 2. Travel & Safety
 3. Feeding
 4. Care
 5. Furniture & Decoration
 6. Toys & Gifts

Wat vond ik zelf erg mooi

Er waren producten bij deze Baby Innovation award Mamajury dag waarvan ik zelf dacht, wauw dit is mooi, dat hadden ze twaalf jaar geleden moeten hebben toen ik zwanger was. Maar er waren ook producten waar ik zelf minder mee had. Dit hou je natuurlijk altijd en daarom was het ook zo goed dat het zo een gemêleerd gezelschap was. Zelf vond ik bijvoorbeeld de Dusq family bag, zeer handig en dat deze duurzaam is , maakt het voor mij helemaal een mooi product. Ook de Bugaboo ant vond ik erg mooi qua design en handig in gebruik. Grappig vond ik het om te zien dat deze twee producten ook gekozen zijn voor de Negenmaandenbeurs Consumer Award verkiezing.

Stem mee voor de Baby Innovation Award

Stemmen kan nu op de Consumer Award

Stemmen voor de Consumer Award kan vanaf vandaag online en ook op de negenaandenbeurs. De genomineerde producten voor de Consumer Award zijn:

 1. Dusq Family Bag, Dusq
 2. Evolution Premium matras, Aerosleep
 3. Bugaboo Ant, Bugaboo
 4. Suavinex Zerø.Zerø anti-koliek flesje, Mercator Trading
 5. Modu Toys, Babymatters

Op de site van Baby Innovation Award lees je alles over deze producten en wanneer je stemt maak je kans op  het winnen van een genomineerd product, dus wil je dat jouw favoriete babyproduct wint, moet je zeker mee doen! 

Hieronder een korte impressie van de Mama Jurydag met onder anderen Fleur van Mamasliefste aan het woord.

foto’s lodiblogt

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept