Wat zijn de kosten van een baby uitzet? Met tips
Baby

Wat zijn de kosten van een baby uitzet? Met tips

Baby’s we weten het allemaal, kosten best veel geld. En na de baby tijd stopt dit niet. Hoeveel geld je uitgeeft aan een baby uitzet, dat kan je helemaal zelf bepalen. Moeders.nu heeft alle mogelijkheden van de baby uitzet op een rijtje gezet en hier vind je ook nog eens alles wat je nodig hebt voor een baby uitzet.

Onderzoek Kosten Baby Uitzet

Een gemiddelde babyuitzet kost ongeveer €1,227* en dit is nog exclusief een kinderwagen en volledige babykamer. Een zwangere vrouw kan – al dan niet door alle hormonen – behoorlijk in de stress schieten van alles wat ze moet regelen en aanschaffen voor het debuut van haar kindje. De baby uitzetlijsten lijken bij de ene winkel nog langer dan bij de andere en de kosten rijzen hierdoor al snel de pan uit. Moeders.nu deed onderzoek waarin ze vergeleken wat de items op de basis baby uitzetlijst kosten bij de verschillende (online) winkels.

Bol.com kwam als goedkoopste uit het onderzoek. Als een aanstaande moeder de spullen op de baby uitzetlijst bij Bol zou kopen dan zou ze daar *€887,- kwijt zijn. Bij de duurste winkel uit het onderzoek zou ze bijna *€1000,- meer kwijt zijn.

baby uitzet

Kosten gebaseerd op de artikelen die alle genoemde winkels verkopen. 

Niet alle artikelen (o.a. kinderwagen) zijn meegenomen in dit vergelijk.

Kosten Baby uitzet bij verschillende winkels

Moeders.nu maakte eerst in samenwerking met een aantal verloskundigen een checklist met de spullen die je écht nodig hebt de eerste weken na de bevalling. Sharon Nehoray, moeder van 3, heeft de items van deze basis baby uitzetlijst in het virtuele winkelmandje van 5 grote winkels gelegd:

• De Kindercompagnie (online & winkel)

• Babypark (online & winkel)

• Bol.com (alleen online)

• Baby-Dump (online & winkel)

• Prénatal (online & winkel)

Hierbij heeft ze van alle artikelen de goedkoopste optie genomen. Als er artikelen waren die niet alle winkels in het assortiment hadden heeft ze deze, om een zo eerlijk mogelijke vergelijking te maken, niet meegenomen in het onderzoek.

baby upset

Prijs niet het enige aandachtspunt

Bij veel aanstaande moeders draait het bij het kopen van de baby uitzet niet alleen om de prijs. Vooral moeders die hun eerste kindje verwachten hebben behoefte aan advies bij de aanschaf van bijvoorbeeld een kinderwagen, draagzak of borstkolf. De winkels bieden hierin verschillende mate van service. Sharon heeft ook het service level van de verschillende winkels onderzocht.

Bol.com (€877,-)

Bol.com is de goedkoopste maar daar kun je ook het minste advies verwachten. Bij Bol koop je niet alle spullen rechtstreeks maar via een externe aanbieder. Je moet rekening houden met verschillende voorwaarden voor wat betreft levering en service. Bol.com heeft geen fysieke winkels dus persoonlijk advies is niet mogelijk.

De Kindercompagnie (€1845,-)

De duurste winkel is de Kindercompagnie. Dit komt omdat deze winkel vooral de high-end artikelen in haar assortiment heeft. Dit zijn vaak de bekende merken en artikelen van de allerhoogste kwaliteit. De Kindercompagnie heeft, naast een uitgebreide webshop, ook een grote mooie fysieke winkel waar ze je graag te hulp staan en echt deskundig advies geven bij de aankoop van je baby uitzet.

De leveringsvoorwaarden en service bij de Kindercompagnie zijn uitstekend.

Prénatal (€1153,-)

Ook Prénatal heeft diverse fysieke winkels in heel Nederland waar je de spullen eerst kunt gaan bekijken. Qua prijs doet Prénatal het redelijk. Ze zijn op veel gebieden niet de duurste maar ook niet de goedkoopste. De leverings- en retourvoorwaarden bij Prénatal zijn uitstekend.

Prénatal heeft zelf ook een uitzetlijst, hierop staan veel spullen die erg leuk zijn maar die je niet persé nodig hebt voor je kleintje. Let daarop als je gaat winkelen..

Baby-Dump (€1221,-)

De Baby-Dump is iets duurder dan Prénatal terwijl we de uitstraling van de winkel wat goedkoper inschatten. De webshop van Baby-Dump is makkelijk en handig opgezet. Je vindt snel wat je nodig hebt en grijpt online niet snel mis. De fysieke winkels van Baby-Dump zijn groot en het assortiment is enorm. Je kunt er echt alles in één keer kopen. Daarbij kun je bij Baby-Dump kiezen voor de budget items én voor de high-end artikelen.

Babypark (€1039,-)

Babypark heeft 9 megastores door heel Nederland. De winkels die wij hebben bezocht zagen er prachtig uit, ruim opgezet met veel modellen (van bijvoorbeeld kinderkamers) tentoongesteld.

Babypark is online na Bol.com de goedkoopste webshop. Helaas vonden we dit wel de meest lastige webshop om je hele baby uitzet bij elkaar te zoeken.

Een baby uitzet kopen

Als je een middagje lekker wilt winkelen met goed advies over bijvoorbeeld een kinderwagen, draagzak of borstkolf moet je bij de Kindercompagnie zijn. Vooral leuk als je kiest voor de high-end merken. Wil je wel persoonlijk advies en toch op je budget letten dan raad ik je aan een bezoek brengen aan een van de megastores van Babypark. Wil je echt goedkoop uit zijn, en heb je weinig advies nodig, dan kun je het beste al je spullen online kopen via Bol.com.

* De kosten zijn gebaseerd op onderzoek (mei 2017) van Moeders.nu onder de 5 genoemde winkels. In dit onderzoek zijn alleen de artikelen van de basis babyuitzetlijst van Moeders.nu meegenomen die alle winkels in het assortiment hebben. Sommige items zoals een kinderwagen zijn door de grote verschillen in aanbod niet meegenomen.

persbericht en foto’s  moeders.nu/ pixabay

Meer artikelen

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

27 thoughts on “Wat zijn de kosten van een baby uitzet? Met tips”

 1. Goed artikel, zelf vind ik bol.com een van de handigste webshops. Je hebt er werkelijk waar alles. Zelf ben ik nog even te jong voor een baby, dus kan ik niet volledig meepraten.. Liefs!

  1. Ik zou denken van niet. Ik kan me ook goed voorstellen dat je in de winkels gaat kijken en dan online de bestelling uiteindelijk doet. Maar pin me hier niet aan vast.

 2. Mooi, duidelijk artikel. Slim inkopen doen inderdaad, vergelijken en vooral de afweging maken of je iets ècht nodig hebt of dat er ‘misbruik’ gemaakt wordt van je onzekerheid als nieuwe, aanstaande papa of mama. Gewoon lekker je gevoel volgen en doen wat je denkt dat goed is.

  1. Dat zeker, slim inkopen doen. En vooral logisch na blijven denken. De eerste keer kocht ik ook dingen die ik achteraf nooit heb gebruikt. Maar het stond ops e lijst, dus kocht ik het….

  1. Het gemiddelde bedrag is zeker hoog, ik weet nog hoe ik schrok toen ik naar die babykamertjes ging kijken en dan dan had ik alleen nog maar een bed, kast en commode.

 3. Een baby-uitzet is een wonderlijke term 🙂 En het uitzoeken ervan een behoorlijke klus. Goed dat je de kosten eens op een rijtje hebt gezet en hebt vergeleken. Zelf hoor ik in mijn omgeving vaak over combinatie-aankopen, bijvoorbeeld enkele dure spullen die je echt mooi en belangrijk vindt en andere spullen op Marktplaats voor een prikje. Zo hou je de kosten én kwaliteit ook zelf in de hand. Liefs! Yvette

  http://museologue.com/life-inspiration-painter-henk-chabot/

 4. Ik ben echt verrast dat Bol het goedkoopst uit de test komt. Ik vind ze vaak wel duurder. Al is dat ook wel eens misleidend omdat je bij bol geen bestelkosten betaalt en bij andere online winkels weer wel. Heel handig vergelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *