Zwanger: alles wat je (niet) nodig hebt voor je eerste baby

wat heb je wel en niet nog voor je eerste baby?

Je bent zwanger van je eerste baby en de geboortelijst samenstellen kan nog al een overweldigende en tijdrovende taak voor ouders in spe zijn. Het aanbod aan babyartikelen lijkt oneindig en wanneer je alles wat je wordt aangeraden ook zou aanschaffen, dan kan dat aardig wat kosten. Daarom is het goed om jezelf de vraag te stellen: ‘Wat is essentieel? Wat hebben we echt nodig?’

Het is persoonlijk wat je koopt

Wat je koopt en wat je op de geboortelijst voor je eerste baby zet is natuurlijk heel persoonlijk. Het is bij elk gezin anders. Hoe je op een slimme manier je geboortelijst kunt samenstellen, daar komt Ergobaby bij helpen. Ergobaby is de producent van ergonomische babyartikelen voor pasgeborenen. Ze hebben een lijst gemaakt hoe je op een slimme manier je geboortelijst kan samenstellen. 

Wat komt er op jouw geboortelijst

Voorbereiding is alles. Een eerste tip is een paar categorieën vastleggen: van voeding en verzorging tot vervoer en kinderkamer. Per thema kan je nadien bepalen wat voor jou een “must” is en wat een “nice to have. Het is hoe dan ook verstandig om te horen van andere ouders, familieleden en vrienden die een gelijkaardige levens- en opvoedingsstijl hebben. Zij kunnen wellicht een hulp zijn en mee inschatten wat voor jouw gezin het best zal werken. Ergobaby noemt alvast enkele essentiële zaken op die zeker een plekje op jouw geboortelijst zouden mogen krijgen, maar evengoed enkele items die optioneel zijn en afhangen van jouw persoonlijke voorkeur en levensstijl.  

Alles voor je eerste baby op een rij

Kijkend naar de geboortelijst voor je eerste baby kan je kijken naar verzorging, voeding, vervoer en de kinderkamer.

Verzorging

 • Babykleding. Niets is leuker dan de kleerkast van je kleintje al voor de geboorte vullen met leuke outfits. Start alvast met basis babykleding, zoals rompertjes, broekjes en truitjes. Een tip is om niet alles in de kleinste maatjes te kopen maar ook al verder vooruit te denken, want voor je het weet past je baby’tje niet meer in die eerste kleertjes.
 • Luierbenodigdheden en luiertas. Voorzie naast een verzorgingskussen ook voldoende luiers, doekjes en luiercrème. Het is trouwens praktisch om een draagbare luiertas te hebben die je gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. 
 • Optioneel: babybadje. Je baby in bad steken is vaak een ontspannende en rustgevende activiteit. Je kunt zeker een babybadje aanschaffen, maar eigenlijk is dit geen “must”. Je kunt je baby immers ook in de gootsteen of in een plastic wasmand wassen, of gewoon met jezelf mee in bad nemen. 
 • Optioneel: luieremmer. Een luieremmer voor aan de verzorgingstafel is niet echt nodig, je kunt je luiers ook meteen in de vuilnisbak werpen. 

Voeding

 • Voedingsbenodigdheden. Koop zeker flesjes, spenen en flesvoeding. Als je borstvoeding geeft heb je ook een borstkolf en bewaarzakjes nodig. 
 • Kinderstoel. Zodra je kleintje groter wordt, betrek je hem of haar graag mee aan tafel. Je zult merken dat je baby vrij snel uit zijn babyzitje groeit. Daarom is het slim om een meegroeistoel aan te schaffen. Zo is er de 3-in-1 hoge kinderstoel van Ergobaby: die transformeer je van een babyzitje tot een kinderstoel met of zonder blad, én kan later ook als trapje voor in de keuken dienen. 
 • Optioneel: voedingskussen. Wanneer je baby nog piepklein is, is een voedingskussen een “nice to have”. Het voedingskussen van Ergobaby biedt maximaal comfort tijdens de voeding voor zowel baby als ouder. 
 • Optioneel flessensterilisator. Het is niet nodig om je flesjes in een flessenhouder te steriliseren. Je kunt ze ook gewoon afwassen met kokend water.
Evolve-collectie meegroei stoel

Vervoer

 • Kinderwagen. Een kinderwagen is een onmisbaar item op de geboortelijst, omdat het een veilig en comfortabel vervoersmiddel is. Een kinderwagen moet stabiel zijn en aangepast aan het terrein waarop je hem zult gebruiken. Een Metro+ van Ergobaby is een slimme keuze, Deze compacte kinderwagen met newborn stand is geschikt voor elk terrein en heeft een extra ruime opbergmand voor al wat je onderweg nodig hebt. 
 • Draagzak. Een draagzak is ideaal voor ouders die graag hun handen vrij hebben, terwijl hun baby wel geborgen is. Daarbij is het een praktische optie tijdens het reizen of wanneer je met je baby op pad gaat. Kies voor een ergonomische draagzak die de juiste ondersteuning biedt voor de rug en heupen van de ouder en het kindje. De draagzakken van Ergobaby zijn er in verschillende modellen en materialen, en bieden maximaal ergonomisch comfort
 • Autostoel. Ook een autostoel is een must voor de meeste gezinnen. Ga voor een veilig model dat voldoet aan de wettelijke vereisten en geschikt is voor het gewicht en de grootte van je baby. Het is handig om te investeren in een exemplaar waar je kleintje voor een langere periode veilig en comfortabel in zit.

Kinderkamer 

 • Babybedje. Zorg voor een veilig babybedje, matras en beddengoed. De slaapzakjes en swaddlers van Ergobaby zijn er voor pasgeborenen tot twee jaar. 
 • Babyfoon. Met een babyfoon in de kinderkamer leg je met een gerust gevoel je kleintje te slapen. 
 • Wipstoeltje. In een wipstoeltje met speelboog kan je baby zich uren vermaken, terwijl jij als ouder ook even de handen vrij hebt. De ergonomische wipper van Ergobaby groeit met je baby mee, het is comfortabel en relax voor pasgeborenen, maar kan ook door peuters als stoeltje gebruikt worden. 
 • Optioneel: co-sleeper. Een reisbedje is een handige extra voor als je baby vaak mee op reis gaat.
wipstoeltje 3-in-1

Gebruik deze checklist als hulpmiddel

Met deze checklist ben je al goed voorbereid op de komst van je eerste baby. Vergeet niet dat elk gezin anders is en dat sommige items voor de ene ouder noodzakelijk zijn, terwijl ze voor de andere ouder optioneel zijn. Het is evenmin nodig om altijd alles nieuw te kopen. Hoor zeker eens rond bij familie en vrienden waarvan de kinderen al wat ouder zijn. Tweedehands spullen zijn vaak nog in een erg goede staat én vriendelijker voor de portemonnee van nieuwe ouders in spe. Ontdek de producten van Ergobaby via de site van Ergobaby of via de erkende verkooppunten. 

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto’s persbericht ergobaby + lodiblogt persvent

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept