6 x tips voor minder plastic in de badkamer

happysoaps, plasticvrij en natuurlijke producten voor minder plastic in de badkamer

Ben jij actief bezig met meer recyclen en minder plastic afval te verzamelen? Wil jij minder plastic in de badkamer en in de keuken. Er is genoeg vervanging voor al het plastic afval, maar vaak moet je het net even weten. Zo vind je voor in de keuken steeds meer schoonmaakmiddelen die recyclebaar zijn en voor in de badkamer zie je meer en meer verzorgingsproducten die vervangen worden voor een duurzame en milieuvriendelijke varianten.

Minder plastic in de badkamer

Steeds meer mensen doen mee aan plastic free juli, willen minder plastic verpakkingen en proberen artikelen in badkamer en keuken te vervangen. Je ziet meer recyclebare schoonmaak artikelen voor in de keuken, maar ook in de badkamer komen steeds meer en meer vervangbare producten voor plastic flessen. Door het gebruiken van de producten van HappySoaps kom ik tot steeds meer plasticvrije en natuurlijke producten.

Een shampoo bar

Ik gebruik al jaren een shampoo bar om mijn haar te wassen, dit scheelt zoveel aan plastic afval in de badkamer en maakt mijn haren net zo schoon als wanneer ik shampoo uit flessen gebruik. Naast deze shampoo bar en een zeep bar waar ik mezelf mee was, kende ik verder nog geen verzorgingsproducten in de vorm van een bar en dus plasticvrij. Onlangs werd ik gevraagd door HappySoaps of ik een aantal van hun producten wilde testen en dat heb ik met veel plezier gedaan. Ik ben me al langer bewust van de noodzakelijkheid van duurzame producten kopen en ben erg blij met deze producten en de werking, dat ik meteen groot fan ben van de producten van HappySoaps! Want niet alleen zijn het fijne producten om te gebruiken, ze zijn plastcvrij met natuurlijke ingrediënten, duurzaam en beter voor milieu en mijn portemonnee.

Kies voor Natuurlijke deodorant

Ik gebruik al een natuurlijke deodorant in stick maar bestelde bij HappySoaps een Natuurlijke Deodorant in ronde verpakking. Deze smeerbare deo bevat de beste natuurlijke ingrediënten voor een effectieve bescherming tegen zweet.

Ik koos voor de natuurlijke deodorant Lavendel. Ik ben dol op de geur van lavendel en deze deo ruikt naar de lavendelvelden in de Provence in Frankrijk op een warme zomerse dag. De Natuurlijke Deodorant Lavendel laat je de hele dag door ruiken naar deze fijne geur.

In deze Natuurlijke Deodorant zitten alleen, de naam zegt het al, natuurlijke ingrediënten die niet schadelijk zijn voor je huid.

natuurlijke deodorant

Zonnebrand in vaste vorm

Zonnebrandcrème die je makkelijk mee kan nemen in jouw tas is de HappySoaps zonnebrandstick. Deze zit in een super handige ovale stick verpakking, Niet alleen beter voor het milieu, je hebt ook geen last van lekkende flessen in je tas of vakantiekoffer.

Ik koos de natuurlijke, plasticvrije zonnebrandstick met een heerlijke tintelende geur van limoen. De stick maakt het smeren makkelijk en biedt direct bescherming tegen de zon.

Hoe het werkt
  • Duw met je vingers de stick via de onderzijde omhoog.
  • Breng vervolgens royaal op je handen aan. Je kunt het ook rechtstreeks op de huid aanbrengen.
  • Smeer de zonnebrand goed uit.
zonnebrand plasticvrije verpakking

Ken je de body lotion Bar al

Een body lotion bar kende ik nog niet, maar is een natuurlijke en plasticvrije vervanging van een body lotion fles. Met Body Lotion Bars kun je je huid heerlijk verzorgen, verzachten en hydrateren.

Ik bestelde de Coco Nuts Body Lotion Bar. Met de intense, frisse en licht zoete kokos geur is het net of je in een zonnig paradijs bent, zonder hiervoor op reis te hoeven gaan. De voedende, natuurlijke ingrediënten in de body lotion bar verzorgen je huid. Natuurlijk is het even wennen om in plaats van vloeibare body lotion nu met een bar te werken, maar na een keer weet je al niet anders meer. Het smeren gaat heel makkelijk en je hebt maar weinig nodig voor een zachte, verzorgde huid.

Beter voor jou, beter voor de planeet

Deze vegan body lotion bar heeft naast zijn tal van natuurlijke ingrediënten nog meer positieve eigenschappen. Deze bar is namelijk vrij van (micro)plastic, SLS en parabenen. Dit maakt de bar niet alleen goed voor je huid: ook voor de planeet! En tot slot nóg een voordeel: een natuurlijke body lotion bar staat gelijk aan minimaal 2 plastic bodylotion flessen.

HappySoaps body lotion bar
Hoe werkt de body lotion bar
  • Masseer de body lotion bar tussen je handen totdat deze warm wordt en soepel over de huid kan bewegen.
  • Breng de bar met een masserende beweging aan op je lichaam. Omdat de bar uit alleen maar werkende ingrediënten bestaat, hoef je maar een klein beetje te gebruiken voor een optimale hydratatie.
  • Laat de body lotion goed op de huid intrekken.

Hand- en voetcrème Bars

Je handen en voeten krijgen dagelijks heel wat te verduren! Hierdoor kunnen ze droog en onprettig aanvoelen. Met de hand-en voetcrème bar van HappySoaps verzacht en verzorg je de huid, zonder deze vet te maken. De bar is heel prettig in gebruik, smeert makkelijk uit en ruikt heel erg lekker.

Deze hand- en voetcrème bars zijn 100% plasticvrij. Er zit geen plastic in de verpakking of in de bar. Dat scheelt heel wat plastic flessen! De bars bevatten alle werkzame bestanddelen van traditionele hand- en voetcrème. In combinatie met de natuurlijke ingrediënten, effectieve werking en 100% plasticvrije verpakking met recht een alternatief dat beter is voor jou en de planeet.

Hoe het werkt
  • Verwarm de bar tussen je handen en breng vervolgens op de handen of voeten aan.
  • Goed laten intrekken.
  • Berg de bar weer netjes op voor een langere levensduur.
plasticvrije en natuurlijke hand- en voetencrème

Lipbalm

Last van droge lippen? Ook lippbalm kan je plastic vrij kopen. Ik heb gekozen voor de plasticvrije Vanille Lipbalm, deze verzacht en verzorgt de lippen door de natuurlijke shea butter en cacaoboter. Deze lipbalm zit in een handig meeneemblikje, is compact en ideaal om mee te nemen.

Deze lipbalm gebruik je net zoals je alle andere lippenbalsem gebruikt, je schuift eenvoudig het blikje open en breng – zoveel als benodigd is – met je vinger de Lipbalm op je lippen aan om deze gehydrateerd en verzorgd te houden. Deze Vanille geur is erg prettig, het is niet vettig en blijft goed zitten. De lipbalm voelt goed aan op de lippen.

lipbalm van happySoaps

Plasticvrije en natuurlijke verzorgingsproducten

Het is heel makkelijk om voor plasticvrije en natuurlijke verzorgingsproducten te kiezen en zo minder plastic in de badkamer te creëren. Ik ben overtuigd van de werking van de producten en vind het geen probleem in plaats van plastic flessen nu verschillende milieuvriendelijke verzorging bars in badkamer en slaapkamer te hebben staan ( de body lotion bar en hand- en voetcréme bewaar ik in de slaapkamer zodat ze droog bewaard blijven). Niet alleen is het goed voor het milieu, het is ook goed voor jouw portemonnee, want al is de aanschaf misschien duurder dan plastic flessen, met een bar doe je veel langer dan met een plastic fles.

Zelf proberen? In december heb je de adventskalender hierin bevinden zich 24 mini’s

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto’s lodiblogt/ producten gekregen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept