Slim schoonmaken- tips voor in en om het huis

Slim schoonmaken, in huis en tuin.Met deze tips gaat dat snel en milieuvriendelijk

Slim schoonmaken klinkt bij velen als muziek in de oren. Want hoewel de meeste geen hekel hebben aan schoonmaken, willen we ook weer niet te lang hier mee bezig zijn. Een schoon huis en een schone tuin in no-time, daar heb je de juiste spullen voor nodig. Tijdens de editie Slim schoonmaken van de blogboot mocht ik nieuwe producten leren kennen en deel mijn tips hier graag.

Met Starboard Boats door de grachten van Amsterdam

De blogboot, je leest er vaker over op mijn blog, is een netwerk event, georganiseerd door Marguarita van Marstyle. Op de boot van Starboard Boats varen we met een groep bloggers, onder het genot van een hapje en een drankje, door de grachten van Amsterdam en leren nieuwe merken kennen. Merken die deze keer tips gaven over Slim schoonmaken, in huis en tuin. Benieuwd geworden naar Starboard Boats, kijk hier voor een prive boottocht Amsterdam

varen door de grachten van Amsterdam met de blogboot, starboard boats

Slim schoonmaken

Wie is er dol op schoonmaken? Zoveel vingers zullen er niet op gaan wanneer deze vraag gesteld wordt. Slim schoonmaken klinkt dus heel erg goed, want schoonmaken moeten we allemaal, en als dan slim en milieuvriendelijk kan, is dat alleen maar mooi meegenomen.

Schoonmaken in de tuin

Slim schoonmaken in de tuin, daar komt WOLF-Garten om de hoek kijken. Bij WOLF-Garten verkopen ze alle benodigdheden voor in de tuin. Waarbij jij jouw tuin prima schoon kan maken en houden. Denk aan de tuintegels schoonmaken, het gras trimmen, onkruid wieden etc. Voor dit alles heb je maar een steel nodig. Niet alleen is het gebruiken van een steel beter voor jouw houding (tenslotte sta je rechtop te tuinieren) het is goedkoop omdat je er maar een nodig hebt en het neemt veel minder ruimte in in de schuur.

Je bevestigt de steel en het opzetstuk met één klik en verwisseld zo heel makkelijk van gereedschap. Omgekeerd kan één enkel opzetstuk met korte of lange steel ook gebruikt worden voor tuinieren op het smalle balkon of voor het bewerken van de grond in een moestuin. Er zijn verschillende modellen stelen, zo is er ook het multitool-accusysteem.

WOLF-garten multi-star steel voor in de tuin

De WOLF-Garten aluminium multi-star steel op de foto is lichtgewicht en heeft een lengte van150 cm. Met de Wolf-Garten Trekker/Schrobber kan je zowel water, met de flexibele trekker, wegtrekken als hardnekkige vlekken verwijderen met de harde schrobber.

De producten van WOLF-Garten koop je hier en als je het leuk vindt kan je ook mee doen aan het 2023 tuinonderzoek.

Schoonmaken in huis

Slim schoonmaken in huis, dat willen velen. Wat je dan nodig hebt zijn producten die jou het schoonmaken makkelijker maken. Daarbij denken mensen ook steeds meer aan het milieu en aan duurzaamheid. Nu zijn wasproducten en schoonmaakproducten hier ook steeds meer bewust mee bezig,

Sorbo

Wie kent Sorbo niet? Sorbo is een passend hulpje voor iedere vlek & plek. Misschien heb je het al gezien, Sorbo heeft zelf ook een voorjaarsschoonmaak doorgemaakt en is in een nieuw jasje gestoken. De producten van Sorbo voelen prettig aan, de sponzen en spons doeken voelen stevig aan. Ook bij Sorbo is duurzaamheid belangrijk geworden. Zo kan je de de keukendoek en keuken sponzen wassen en de flessen hergebruiken.

Zelf aan de slag met schoonmaak artikelen

Om ook thuis slim te kunnen schoonmaken ontving ik een Multi&Kitchen Pakket van Sorbo met hierin:

Dust Magnet: Rond dwarrelend stof is verleden tijd! Deze veelzijdige en wasbare stofwisser vangt stof en houdt dit vast. Dankzij de duster heb je geen wegwerp stofwissers meer nodig!

Wonder Sponge: Ga de strijd aan met lastige strepen en vlekken! Deze wonderspons weet wel raad met vlekken op je sneakers, potlood- en penstrepen en ander vuil op gladde oppervlakken!

All Purpose Cleaner & Refill: Laat je huis stralen! Voeg alleen water toe in deze herbruikbare fles (gemaakt van 100% gerecy- cled plastic) en maak je krachtige en milieu- vriendelijke reiniger die met gemak vuil verwijdert. En is de fles leeg, koop dan de sachets en hergebruik de fles.

Smart Brush: Voor een stralend schone afwas; van de delicate vaat tot aangekoekte ovenscha- len. Deze afwasborstel heeft de juiste borstelha- ren voor elk type vaat.

Kitchen Sponge Cloth: Even snel het aanrecht drogen of de vaat doen gaat super makkelijk. Deze sponsdoek neemt extra veel water op, zodat je het aanrecht snel streeploos droog maakt.

Kitchen Scrub Cloth: Ga etensrestjes, vet en vuil in de keuken te lijf met de Sorbo Kitchen Scrub Cloth! Met de krasvrije scrublaag poets jij jouw keuken weer stralend schoon.

Cooking Care: Maak je oven, inductie- of keramische kookplaat eenvoudig stralend schoon en vetvrij! Deze krasvrije spons bevat een natuurlijke, vetoplossende zeep.

Kitchen Cleaner & Refill: Geniet van een glanzende keuken! Voeg alleen water toe in deze herbruikbare fles (gemaakt van 100% gerecycled plastic) en maak je krachtige en milieuvriendelijke reiniger die met gemak etensresten en (aangekoekt) vet verwijdert. Is de fles leeg? Koop de sachets en hergebruik de fles; lekker duurzaam!

Deze producten zijn o.a. te koop bij Jumbo en op plein.nl

Sorbo Kitchen

Naturalsenz

Vind jij ook dat onze wereld een schone toekomst verdient? Kies dan voor duurzaam wassen met NaturalSenz. Met deze wasmiddelen ben je niet alleen verzekerd van een superschone was, je levert ook een bijdrage aan een beter milieu!

NaturalSenz wasmiddelen bestaan voor meer dan 98 procent uit puur natuurlijke ingrediënten. Dankzij de uitgekiende samenstelling is een wastemperatuur van 20 graden al genoeg voor een stralend resultaat. Dat scheelt in energieverbruik en in de uitstoot van CO2. NaturalSenz is net zo krachtig als als andere wasmiddelen alleen was jij je was op een milieuvriendelijke wijze schoon. De producten zijn verpakt in FSC-karton in plaats van plastic.

NaturalSenz koop je o.a bij Bol.com

NaturalSenz waspoeder, wasmiddel die milieuvriendelijk is.

Schoonmaken met Tricel Zilver Soda

Soda heeft iedereen wel in de keukenkast staan. Tricel Zilver Soda is een milieuvriendelijk alternatief voor reinigingsmiddelen. Door de verschillende toepassingsmogelijkheden kan met dit product het hele huis worden schoongemaakt. Soda is een natuurlijk reinigingsmiddel. Naast een krachtig en veelzijdig schoonmaakmiddel is Soda ook waterontharder, luchtverfrisser, ontstopper en ontvetter!

Kan je Soda gebruiken om buiten schoon te maken

Groene aanslag verwijder je heel makkelijk met Tricel Soda. Dus jazeker, Soda gebruik je ook voor buiten in de tuin. Op de site van Schoonmaken met Soda lees je precies hoe je groene aanslag op jouw tuintegels kan verwijderen. Tricel Soda is een milieuvriendelijk alternatief, het mild en zuinig in gebruik. Hierdoor is het goedkoper dan andere schoonmaakmiddelen.

Slim schoonmaken in huis en tuin met Tricel Zilver Soda

Meer tijd voor leuke dingen door de iRobot

Minder tijd aan het huishouden besteden en meer tijd voor leuke dingen dat weten ze bij iRobot ook.  Met de Roomba Combo i8+ introduceert iRobot een nieuwe gebruiksvriendelijke manier van stofzuigen en dweilen. Met de extra Roomba Combo Bin is de robot gemakkelijk te veranderen van een stofzuiger voor alle vloeren naar een stofzuiger en dweil voor harde vloeren. De robot detecteert de Roomba Combo-opvangbak automatisch als het tijd is voor een combineerde schoonmaak. De Roomba Combo i8+ robotstofzuiger en dweilrobot biedt niet alleen 10x zoveel zuigkracht, maar beschikt ook over de intelligentie van iRobot OS dat jouw huis en routines leert kennen. Zo kun je jouw schoonmaakroutines geheel op jouw manier laten uitvoeren.

De Roomba Combo™ i8+ wordt standaard geleverd met
 • 1 x Roomba i8 robotstofzuiger
 • 1 x Clean Base® automatische vuilafvoer
 • 1 x Roomba® Combo Opvangbak
 • 1 x Standaard Opvangbak (Droog schoonmaken)
 • 1 x Netsnoer
 • 1 x Extra Filter
 • 2 x Vuilafvoerzakken (AllergenLock bags)
 • 2 x Schoonmaak/Dweilpads
 • 1 x Monster schoonmaakmiddel iRobot (118ml)
 • 1 x Extra borsteltje voor randen en hoeken

De iRobot koop je o.a bij Bol.com

Meer tijd voor leuke dingen met de robot in huis.

Maak ook jezelf schoon

Niet alleen het huis kan je slim schoonmaken, ook jijzelf kan af en toe wel iets extra’s gebruiken. Maak je zelf van binnen schoon met Alka® Spermidine Forte. Alka® Spermidine Forte is een basisch spermidine complex met B-Vitamines en zink in capsulevorm.

Waarom Alka® Spermidine Forte
 • Draagt bij ter ondersteuning van een gezond zuur-base evenwicht
 • Helpt het (natuurlijk) immuunsysteem van de lichaamscellen
 • Helpt bij de bescherming van gezonde lichaamscellen
 • Draagt bij aan het proces van celvernieuwing
 • Goed voor het concentratievermogen
 • Goed voor de gemoedstoestand
 • Goed voor het geheugen
 • Activeert de natuurlijke energie in het lichaam
 • Draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid
 • Zorgt mede voor een goede weerstand
Alka

Jij en je omgeving, stralend en fit

Of je nu een grote voorjaarsschoonmaak wil doen, schoonmaken in huis, tuin of je eigen lichaam, we willen hier niet te veel tijd aan kwijt zijn. Door gebruik te maken van slim schoonmaken, van producten die jou helpen jouw huis en tuin makkelijker schoon te krijgen, sneller klaar te zijn en meer tijd te hebben voor de leuke dingen in het leven, maak jij van iets wat noodzakelijk is iets wat nog leuk is om te doen ook. Want als jouw tuinpad weer netjes is, jouw keuken weer blinkend schoon, dan zit je toch een stuk meer ontspannen op de bank. Maak het jezelf makkelijk met de producten van o.a Sorbo, iRobot of Soda.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto’s lodiblogt/ gekregen producten

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept