Handig in de tuin: het multitool-accusysteem van WOLF-Garten

WOLF-Garten tuingereedschap

Ben jij degene die thuis de tuin bijhoudt? Dan ken je WOLF-Garten tuingereedschap waarschijnlijk wel. WOLF-Garten komt met iets nieuws, namelijk met de E-volutie van een tuinklassieker. WOLF-Garten lanceert het innovatief multitool-accusysteem. Een steel voor vijf verschillende gereedschappen voor in de tuin.

E-multi-star™ combineert duurzaamheid, efficiëntie en ergonomie

In de 100-jarige geschiedenis van WOLF-Garten is het multi-star® kliksysteem waarschijnlijk de bekendste productgroep: met slechts één klik kunnen meer dan 70 opzetstukken voor alle tuinklussen worden aangesloten op een van de 15 stelen.  Nu maakt deze klassieker van WOLF-Garten een E-volutie mee. Namelijk een nieuwe, ergonomische accu-basissteel en vijf gereedschappen met accu, zoals een heggenschaar en een gazontrimmer. Handig: je hangt de steel op in de muurbevestiging die tegelijkertijd de oplader is. Zo kun je altijd meteen aan de slag.

Tuingereedschap van deze tijd

Nu ik zelf een moestuin ben begonnen en vele mensen met (moes) tuinen volg op Facebook en Instagram, merk ik pas hoeveel mensen hier in geïnteresseerd zijn. Ook zie ik dat alles veel professioneler is dan ik me überhaupt kan herinneren. Elektrificatie van tuingereedschappen is een van de grootste trends in de tuinbranche voor de komende jaren. De basis van het duurzame e-multi-star™-systeem is de aluminium BS 140 eM-steel deze is 140 cm lang inclusief handvat en weegt slechts 1 kilo. Aangedreven door een accu-set met vijf 2,5 Ah lithium-ioncellen, heeft de 18V accu van deze basissteel een oplaadtijd van ongeveer 60 minuten. 

Lees ook: Lodi’s moestuin

2-in-1 concept – muurbevestiging en oplader in één

Tijdens de blogboot tuin editie in maart heb ik kennis mogen maken met de innovatief multitool-accusysteem van WOLF-Garten. Naast de oude systemen en hun tuingereedschap, zag ik ook deze nieuwe ontwikkelingen. De accu-steel met 5 tuingereedschappen die allen met deze steel te combineren zijn. De muurbevestiging voor de BS 140 eM-steel is tegelijkertijd de oplader (max. 180 cm van een stopcontact monteren): om op te laden wordt de steel eenvoudig in de muurbeugel gestoken, zodat de accu altijd volledig opgeladen blijft. De elektrische aansluitingen aan de onderzijde hebben een geïntegreerde bescherming tegen opspattend water en vuil.

muurbevestiging en oplader in een.

Op een veelzijdige manier te combineren

De nieuwe accu-steel is ontworpen voor de nieuwe e-multi-star™  tools maar ook nog te combineren met alle bestaande multi-star® gereedschappen. Dit voorjaar komen er vijf accu-aangedreven gereedschappen: een gazontrimmer, heggenschaar, kettingzaag, grasschaar en een takkenschaar. Met behulp van de multi-star®-adapter met vergrendeling worden de nieuwe, lichtgewicht opzetstukken met slechts één klik stevig aan de accu-steel bevestigd. 

Ergonomisch en flexibel

De ergonomisch gevormde handgreep van de accu-steel ligt comfortabel in de hand en maakt een moeiteloze bediening in verschillende posities mogelijk – of het nu op de grond of in de lucht is. Alle gereedschappen zijn uitgerust met een scharnier waarmee de werkhoek tussen het gereedschap en de accu-steel op een flexibele manier kan worden gewijzigd zodat je ergonomisch kan werken. 

Efficiënt en gebruiksvriendelijk

De batterij gevoede apparaten van het e-multi-star™-systeem kunnen op elk moment met een druk op de knop worden gestart. De accu-steel heeft een veiligheidsschakelaar zodat het gereedschap gestart en gestopt kan worden zonder dat de veiligheidsknop elke keer opnieuw moet worden geactiveerd. 

De e-multi-star™ collectie van dit voorjaar 

Gazontrimmer LT 25 eM

Perfectioneer het gazon met een elektrische gazontrimmer. Met 1,4 mm enkele draad en automatische draaddoorvoer biedt deze gazontrimmer de beste snijkwaliteit met een snijdiameter van 25 cm. De draadspoel van de 1,1 kg-trimmer is apart verkrijgbaar als accessoire.

Heggenschaar HT 40 eM

Snoei de heg elektrisch, dat is veilig, duurzaam en gemakkelijk. Praktisch: de verstelbare werkhoek zorgt voor extra comfort bij het snoeien van de bovenkant van de heg en maakt veilig werken vanaf de grond mogelijk – zonder het gebruik van een ladder of ander platform. De tegengestelde draaiende messen van de heggenschaar van 1,9 kg hebben lasergeslepen messen met een snijlengte van 40 cm en een mesafstand van 16 mm. 

WOLF-Garten
ideaal om de bovenkant van de heg te snoeien

Kettingzaag PS 20 eM

Dit zeer compacte ontwerp en de flexibele werkhoek zorgen voor de best mogelijke manoeuvreerbaarheid in de boom. Spikes en haken worden gebruikt om het zagen te ondersteunen en om de afgezaagde takken te verwijderen.De kettingzaag met een bladlengte van 20 cm heeft een motor van slechts 1,8 kg. De kettingzaag heeft een automatische olietoevoer en een olievenster voor het controleren van het restoliepeil in de 60 ml tank. Meswissel, kettingwissel en kettingspannen zijn mogelijk zonder gereedschap. Dat maakt deze zware klus stukken lichter. 

Grasschaar GS 10 eM

Voor de scherpste gazonranden: een lichte grasschaar van 0,8 kg werkt met een snijbreedte van 100 mm en heeft een extra scharnier waarmee het mes 90° naar rechts of links kan worden gedraaid. Grote, vaste wielen zorgen voor een hoge wendbaarheid, zelfs op ruw en oneffen terrein.

Takkenschaar TL 32 eM

Veilig en comfortabel vanaf de grond takken snoeien? Geen probleem met de TL 32 eM. Deze takkenschaar heeft messen met een hygiënische anti-kleeflaag voor eenvoudige reiniging. Hierdoor kunnen takken tot een diameter van 32 mm extra gemakkelijk worden doorgezaagd. Dankzij de verlengstok van 1 m kunnen, afhankelijk van de lengte van de gebruiker, zelfs moeilijk bereikbare plaatsen op een werkhoogte van ongeveer 4 m gemakkelijk worden bereikt. De snijkop, die met de draaivergrendeling snel tot 270° kan worden versteld, past zich aan alle groeirichtingen aan. Dit maakt het toppen van het bomen extra gemakkelijk. 

Extra aan te schaffen de D-handgreep

De D-handgreep, die traploos in positie en hoek verstelbaar is, maximaliseert de wendbaarheid van het e-multi-star™-systeem verder en vermindert trillingen. De als accessoire verkrijgbare handgreep wordt eenvoudig zonder gereedschap met een clipsluiting aan de accu-basissteel bevestigd.

Duurzaam tuinieren

Door het gebruik van de combinatie steel van WOLF-Garten, kan je duurzaam tuinieren, maar het is ook efficiënt, want je hebt veel minder ruimte nodig in de schuur om alles op te ruimen. Tenslotte heb je maar een steel. WOLF-Garten heeft natuurlijk nog veel meer, zo ben ik super blij met de spullen voor de moestuin.

tuingereedschap voor in de moestuin

Meer informatie vind je op de site van WOLF-Garten. Kijk hier ook voor het innovatief multitool-accusysteem

Lees ook: Tuinonderhoud in de winter, tips!

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept