Waarom regenwater zo goed is voor planten en moestuin

Waarom regenwater gebruiken voor planten en moestuin

Regenwater doet wonderen voor jouw planten. En niet alleen in de (moes) tuin, ook binnen is regenwater goed voor kamerplanten, zaaibakken en fruitboompjes. Waarom regenwater zo goed is voor planten en moestuin en hoe je dit makkelijk op kan vangen, je leest het hier.

Waarom is regenwater zo goed voor de tuin

De meeste kamerplanten zullen het goed doen met kraanwater, toch kan je ook hier regenwater voor gebruiken. Regenwater bevat namelijk minder mineralen (kalk en magnesium) dan kraanwater. Jouw planten hebben deze mineralen wel nodig, maar in een kleine hoeveelheid. De mineralen die te veel zijn, blijven achter in het potgrond en dit kan de zuurgraad aantasten waardoor de planten problemen krijgen.

Mijn planten groeien niet meer

Ik ontdekte dit probleem van het kraanwater (wat bij ons trouwens erg veel kalk heeft) bij mijn avocado plant. Deze zag er zo sneu en zielig uit, groeien wilde hij niet meer en echt gelukkig was hij niet op de vensterbank. Ik besloot hem regenwater te geven in plaats van kraanwater en in no-time bloeide hij weer op. In mijn vensterbank heb ik momenteel weer de zaaibakken staan met zaadjes van groenten, deze, de avocadopit en olijfboom en de kamerplanten doen het goed op regenwater.

Hoe kom ik aan regenwater

De Nederlandse zomers worden steeds droger en de regenbuien steeds harder. Om regenwater op te vangen is het verstandig om een regenton in de tuin te zetten. Deze tonnen zijn de laatste jaren steeds groter geworden, juist omdat we in de zomer veel meer water nodig hebben om de moestuin en tuin water te kunnen geven. Maar ook omdat de regenbuien steeds extremer worden. Een regenton is – tot mijn grote verbazing- ontzettend snel gevuld.

Een mooie en functionele regenton van Nature

Een regenten moet er ook een beetje leuk uit zien, tenslotte staat deze in het zicht in de tuin. De regenton annex vaas van Nature is een plaatje om te zien. Onlangs mocht ik deze mooie en functionele regenton ontvangen. Deze vaasvormige 2-in-1 regenton van Nature® is voorzien van een afneembare plantenbak voor planten of bloemen. Dit maakt de regenton een eyecatcher voor in de tuin . Omdat de regenton voor ons keukenraam staat, heb ik vrolijke paarse bloemen hier in gezet. Zo zie ik van binnen en buiten een vrolijke bloemenzee.

Groot is inderdaad belangrijk

Deze uv-bestendige regenton heeft een inhoud van 230 liter, super groot dus, Maar dit is geen overbodige luxe blijkt wel! De ton wordt direct op de regenpijp aangesloten en heeft een kraantje om water te tappen. Hij is110 cm hoog. Doordat het kraantje op de juiste hoogte is, kan ik heel makkelijk mijn gieter vullen. De ton ziet er door de vrolijke bloemen, leuk uit en is hartstikke functioneel. Mijn planten en zaaiingen zijn er maar wat blij mee!

Duurzaamheid in huis en tuin

Regenwater is niet alleen beter voor jouw planten en tuin, het is ook duurzaam. Door geen kraamwater te gebruiken bespaar je in de kosten. Tenslotte komt regenwater gratis uit de lucht vallen. Een tuin besproeien gaat prima met water uit de regenton, want doordat het kraantje op de juiste hoogte zit kan je ook een grote gieter hier prima vullen. Je gebruikt het regenwater op een goede manier voor de planten en bloemen binnen en in de (moes)tuin.

foto lodiblogt/ product ontvangen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

2 reacties

  1. Astrid zegt:

    Ik zag dat het water uit de regenton bruin is. Ik heb de tomaten en aarbeien plantjes water mee gegeven is dat erg ongezond? Of kan ik de planten beter weggooien.

    1. zegt:

      ik denk dat dit wel kan hoor, misschien is het wat roest vanuit de dakgoot(die bruine kleur).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept