Een regenton annex vaas. Leuk en functioneel

Een regenton annex vaas, functioneel en mooi in de tuin

Het is goed voor planten om regenwater te geven in plaats van kraanwater, maar waar vang je regenwater in op? In een regenton. De regenton wordt steeds mooier en functioneler dat laten ze zien bij Nature. Topmodel in de regentonnen is de 2-in-1 design regenton annex vaas. Door de ingebouwde plantenbak oogt de regenton als een stijlvolle design vaas.

Waarom een regenton

Een regenton is niet alleen voor het sproeiwater bij droogte, het helpt ook bij wateroverlast als het regent. Nature® komt dit seizoen met een nieuwe collectie regentonnen in een nieuwe look. Ook zijn ze groot, met een inhoud tot wel 720 liter kan er aardig wat water vallen.

Steeds meer vraag naar regentonnen

Tuinmerk Nature® zag de vraag naar grotere modellen regentonnen de afgelopen jaren verdriedubbelen. Regenbuien worden namelijk heftiger en de periodes van droogte duren langer. Om een gemiddelde tuin eenmalig te sproeien heb je al snel 100 liter nodig.  Maar regenwater is ook goed voor je planten binnen. Zo staat er op mijn vensterbank een olijfboompje en avocadoplant, deze krijgen net als mijn zaadjes die voorgezaaid worden in de vensterbank, regenwater. Regenwater is zoveel zachter en beter voor je moestuin plantjes dan dat harde kraanwater.

Eyecatcher: Nature® regenton “Vaas”

De mooiste regenton van Nature is wat mij betreft de regenton annex vaas! Deze vaasvormige 2-in-1 regenton van Nature® is voorzien van een afneembare plantenbak voor planten of bloemen. Dit maakt de antracietkleurige regenton een eyecatcher voor tuin en terras. De uv-bestendige regenton heeft een inhoud van 230 liter, wordt direct op de regenpijp aangesloten en heeft een kraantje om water te tappen. Deze regenton is110 cm hoog en heeft een doorsnede van 60 cm. De aansluitset voor de regenpijp is apart verkrijgbaar. Verkoopadvies € 149,00.

Draai er niet omheen: Nature® regenton “Cilinder” 

Nature heeft regentonnen voor iedereen. Het nieuwe model ‘Cilinder’ is een moderne interpretatie van de traditionele, ronde regenton. De rotatie gegoten, granietgrijze regenton is uv-bestendig en voorzien van decoratieve inkepingen. Met een inhoud van maar liefst 290 liter en een hoogte van 120 cm (doorsnede 58 cm) biedt de cilindervormige regenton voldoende capaciteit voor een middelgrote tuin. De aansluitset voor de regenpijp is apart verkrijgbaar. Verkoopadvies is € 299,00. 

Groot, groter, grootst: Nature® XL-muurtanks van 450 tot 720 Liter

Denk groots, leef duurzaam. Deze drie nieuwe, rechthoekige muurtanks hebben een ongekende inhoud van 450, 650 en 750 Liter. Het voordeel van een XL-waterton is dat je niet alleen meer regenwater op kan vangen maar dus ook vaker uit de watervoorraad kan putten. Even een gieter vullen voor enkele plantjes of meteen de hele tuin met opgevangen water sproeien, dat bespaart letterlijk tonnen kraanwater. De uv-bestendige regentonnen zijn voorzien van een handig kraantje en worden op de grond geplaatst. 

Prijzen van de muurtank

Nature® muurtank 450 liter in antraciet (hxbxd) 115 x 77,5 x 57,3 cm, adviesprijs € 269,00.
De Nature® muurtank 650 liter in antraciet (hxbxd) 165 x 77,5 x 57,3 cm, adviesprijs € 399,00.
Nature® muurtank 720 liter in granietgrijs (hxbxd) 180 x 79 x 59 cm, adviesprijs € 649,00.

De nieuwe Nature® regentonnen zijn onder andere te koop bij tuinspecialzaken, diverse tuincentra en bouwmarkten.

 Alle informatie vind je op www.naturegardening.eu 

Op zoek naar een regenton

Ik ben al heel lang op zoek naar een regenton, dit omdat ik regenwater heel veel gebruik voor mijn tuin, maar ook binnen voor mijn planten en groenten die ik aan het voorzaaien ben. Regenwater is zoveel beter dan kraanwater. Alleen ben ik nooit zo enthousiast over regentonnen, tot ik de regenton annex vaas zag van Nature. Deze is leuk, functioneel en staat prima in de tuin. Maar ook de muurtank en cilinder zijn mooie regentonnen om in de tuin te plaatsen. En dat deze steeds groter worden snap ik heel goed. Met de grote hoeveelheden regen, maar ook de lange droogtes in Nederland is dit ontzettend functioneel.

foto’s beeldbank Nature

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept