Tuinbank inspiratie: welke bank past bij jouw tuin

Voorlopig kunnen we nog niet buiten zitten, maar dat betekent niet dat we niet op zoek kunnen naar iets nieuws voor in de tuin. Wist jij dat er heel veel verschillende tuinbanken zijn en welke tuinbank past bij jouw tuin?

Genieten in de zon

Niets zo fijn om in de lente en zomer (of als de zon zich nu even laat zien) in de tuin te zitten op je tuinbank. Heerlijk de zon in je gezicht voelen en de eerste zonnestralen op je huid krijgen. Maar welk tuinbank past bij jouw tuin. Wist jij dat er zoveel keuze is in tuinbanken?

Welke kies je?

De keuze in tuinbanken is reuze en misschien denk je nu nog, is het niet wat vroeg om hier nu over na te denken, maar je kan beter maar goed voorbereid zijn. Nu kopen is in de zomer genieten van jouw nieuwe tuinbank. Juist omdat er zoveel keus is, kies ik hier vandaag voor twee materialen banken, die veel voorkomen in tuinen. Hout en aluminium. Verschillende materialen en hierdoor ook verschillende uitstralingen.

Houten tuinbanken

Houten tuinbanken zijn een goede toevoeging aan jouw tuin. Luxe houten tuinbanken voegen niet alleen iets toe aan de sfeer van de tuin, maar ze zijn ook een goede keuze om te ontspannen en te genieten.

Teakhouten tuinbank

Misschien wel de bekendste hout is een teakhouten tuinbank. Deze banken geven een stoere uitstraling. Teakhout is een harde houtsoort dat bestand is tegen het Nederlandse klimaat. Het hout is zeer sterk en erg duurzaam. Het hout werkt ook nauwelijks en gaat niet splinteren. Ideaal om buiten te laten staan. Teak houten meubels kunnen wel tegen een stootje.

Een bamboe bank

Een bamboo bank heeft, naast dat stoeren van hout ook een hippe uitstraling. Een bank die helemaal gemaakt is van Bamboe is prachtig.Het is een natuurlijk materiaal en geeft de bank een unieke uitstraling.

Aluminium banken

Meer een romantische stijl in je tuin dan zit je goed met aluminium. De aluminium tuinbanken combineren de hoogst mogelijke kwaliteit met een mooi en romantisch ontwerp. Gebruik mooie rozenplanten of andere begroeiing rondom het bankje, zodat deze midden in een park lijkt te staan al staat het gewoon in jouw tuin .Aluminium kan ook prima buiten blijven staan als het slecht weer is en is makkelijk weer even af te nemen als het buiten seizoen begint.

Aluminium twee zitter

Ideaal is een aluminium twee zitter of zo mooi als dit heet een tete-a-tete! Aluminium staat ook zo stoer in je tuin en is weerbestendig. Makkelijk is het tafeltje die hier tussen de stoelen zit. Handig om je hapje en drankje op neer te zetten.

Loungebank

Aluminium vind je ook in loungebanken. Loungebanken zijn banken die mensen graag in hun tuin willen hebben. Ze zijn super comfortabel, maar niet elke tuin heeft hier natuurlijk de ruimte voor. Ideaal aan een loungebank zijn de heerlijke kussens waar je helemaal in kan verdwijnen, maar hou er wel rekening mee dat deze ook opgeruimd moeten worden en je hier een plek in je schuur voor moet hebben.

Een hangbank

De droom van elk kind in de tuin is denk ik wel de hangbank. Trouwens ook volwassenen vinden dit natuurlijk heerlijk om in te zitten en het staat ook zo romantisch in de tuin!

Welke tuinbank past in jouw tuin

Wat jij mooi vind aan een tuinbank en wat past in jouw tuin is natuurlijk afhankelijk van je smaak, maar ook van de ruimte in je tuin. Heb je een kleine tuin, dan zijn stoelen misschien makkelijker. Maar wil je toch graag een bank, dan is een tete-a-tete weer ideaal. Je hebt dan meteen een tafeltje bij de hand en dit neemt minder ruimte in en heb je echt genoeg ruimtes an is een loungebank zeker een aanrader.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto lodiblogt

Disclaimer lodiblogt
Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

2 reacties

  1. zegt:

    Oe die hangbank! Gaaf! Wij hebben een veranda en dit vind ik er het mooist bijpassen. Een teakhouten bank vind ik ook mooi alleen moet je die eigenlijk schuren, lakken en dus bijhouden. En dat is niet onze sterkste kant ben ik bang…

  2. Ik heb een bruine houten bank die onder ons keukenraam staat. Hij past goed bij ons huis, en zit fijn. Ik vind hem bovendien erg leuk staan zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept