thuiswerken zo blijf je productief
Lifestyle

Thuiswerken. Zo blijf je productief

Werken vanuit huis kan heerlijk zijn, maar je hebt ook kans dat er te veel afleiding is. De afwasmachine moet nog even ingepakt worden, er ligt een was op jou te wachten en eigenlijk moet er ook gestreken worden. Hoe kan je productief blijven bij het thuiswerken?

thuiswerken is discipline hebben

Thuiswerken, voor de een is dit de ideale situatie en een ander moet hier echt niet aan denken. Wat wel is, is dat wanneer je thuis werkt je stevig in je schoenen moet staan. Tenslotte is er thuis ontzettend veel afleidingen. Denk alleen al aan het huishouden, wat eigenlijk nooit stopt. Toch kan je ook juist ontzettend productief zijn als je thuis werkt.

Lees ook: Een eigen werkplek in de woonkamer creëren.

Voordelen

Thuiswerken is ideaal, als ik voor mezelf mag spreken.Je zit aan je eigen werkplek, hebt geen reistijd en lekkere koffie. Tussen de middag kan je een heerlijke lunch voorbereiden, de kinderen hun lunch geven voor ze weer naar school gaan en komt er toch iets tussen, ach dan werk je in de avond toch gewoon nog even door. Ideaal. Maar hier ligt ook de valkuil. Want als je van uit huis werkt, ben je eigelijk nooit vrij. ’s Avonds of in het weekend is het heel makkelijk om nog even mail te beantwoorden, blog af te maken of op Social Media te reageren.

Thuiswerken en productief blijven

Werk jij van uit huis en wil je wel graag productief blijven, lees dan eens de volgende tips:

 • Sta op, douche en ontbijten. Hou structuur in je dag en zorg ook dat je op tijd begint.
 • Pak die lastige klus die je nog heb liggen eerst aan. Maak een to-do lijstje. Gebruik een planner of je telefoon en zet die lastige klus als eerst op de planning.
 • Zorg voor een goede werkplek. Een ruimte waar jij je bureau hebt staan en al je spullen bij de hand.
 • Hou regelmatig even een pauze en ga ook echt iets anders doen.
 • Ga eens een dag buiten de deur werken. Dit kan ontzettend inspirerend zijn.
 • Maak afspraken met jezelf. Tot hoe laat werk je door en zet daarna de laptop ook uit.
 • Zorg dat je een routine hanteert, doe op vaste dagen boodschappen, en plan het huishouden.
 • Plan het sporten in, dan moet je wel even stoppen.
 • Zet je geluiden van email of Social Media uit. En zet geen Social Media open, dan zie je ook niet als er nieuwe berichten komen.

Lees ook: My Journal planner- review.

Heb jij nog tips om productief thuis te werken?

Lees ook: Maak tijd voor een pauze en blijf productiever.

Lees ook: van huis uit weken op een comfortabele manier.

foto’s lodiblogt

15 thoughts on “Thuiswerken. Zo blijf je productief”

 1. Grappig genoeg was ik, toen ik nog werkte, thuis een stuk productiever dan op mijn werk. Dat kwam vooral door afleiding van collega’s die op mijn werk dingen kwamen vragen. Wat bij mij ook werkt, maar dat geldt ook voor op kantoor: mail twee keer per dag checken en niet steeds open laten staan. Geeft echt meer rust.

 2. Je to-do lijstje gewoon opschrijven in plaats van op je telefoon. Je telefoon is namelijk de grootste bron van afleiding. Voordat je het weet is er weer een half uur om.

 3. ik heb een routine en die werkt al 15 jaar perfect 😀 telefoon blijft altijd wel binnen handbereik want die heb ik ook veel nodig, maar geen social media dingen

 4. Gewoon doorgaan : ) Ik werk al jaren vanuit huis, en vind productief zijn eigenlijk amper een probleem. Mijn grootste probleem is eigenlijk mijn kinderen en het huishouden dat voortdurend aandacht van me vraagt.

 5. Ik vind langer doorwerken of tussendoor mailtjes beantwoorden niet zo erg, maar die disclipine is wel een dingetje. Ik ben zo snel afgeleid! Bedankt voor je tips. Ik vind ergens anders ook altijd een goede tip. Moet je alleen niet je oplader vergeten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.