Maak tijd voor een pauze en blijf productiever

Neem regelmatig een pauze en blijf productief

Blijft je maar doorgaan met werken, stop je niet, vergeet je een pauze te nemen, drink je koude koffie en bedenk je om half drie dat je nog niet heb geluncht. Vooral wanneer je thuis werkt vergeet je vaak de tijd, maar hoe slecht is dit voor je. Voor jezelf, je productiviteit, maar ook je ogen. Maak tijd voor een pauze. Ik geef tips.

Denk aan jezelf

Soms heb je iemand nodig die halverwege de dag even zegt dat je pauze moet nemen. Je partner, je telefoon waar je een alarm in heb gezet of de kinderen die van school gehaald moeten worden. Een pauze nemen nemen is namelijk zo belangrijk. Voor je ogen, je productiviteit en je gezondheid. Wanneer je thuis werkt zal je helemaal merken dat pauze nemen lastig is, daarom enkele tips.

Plan een wandeling in

Zet elke dag in je agenda wanneer je gaat bewegen, dit kan sporten zijn, maar ook even 20 minuten wandelen. Blok het in je agenda en je weet dat je dan even iets anders gaat doen.

Ga even een half uur wat anders doen

Ga even een half uur iets anders doen, zoek een hobby zou ik bijna willen zeggen. Mij bevalt dit erg goed. Sluit ik ’s middags mijn dag af met het maken van een tekening. Als ik tussendoor even pauze wil ga ik aan de knutsel in mijn mini journal of teken een Cartoon meisje. Gewoon even bedenken, plakken, knippen of tekenen en helemaal met iets anders bezig zijn dan bloggen of studeren. Ideaal!

Lees ook: Cartoonmeisjes tekenen. Hoe start je en wat heb je nodig.

Ga even weg bij je bureau

Een broodje eten aan je bureau, of staande in de keuken, niet doen. Ook al ben je alleen thuis zorg dat je goed lunch en doe dit even weg van je werkplek.

Neem korte pauzes

Koffie drinken aan je bureau, je thee alweer koud geworden. Neem even een mini pauze en drink rustig je koffie of thee op. Je werk kan heel even wachten.

Op zoek naar producten om een beetje te ontspannen: Hier vind je een collectie

Denk aan je ogen

Misschien ken je hem wel van kinderen, de 20-20-2 leefstijl regel. Dit om bijziendheid bij kinderen te voorkomen. Het Oogfonds adviseert voor kinderen en jongeren tot 20 jaar de 20-20-2-regel:

  • na 20 minuten dichtbij kijken (bijvoorbeeld op telefoon of tablet);
  • een pauze van 20 seconden om in de verte te kijken;
  • en minstens 2 uur per dag buiten zijn/spelen (inclusief pauzes en bijvoorbeeld wandelen of fietsen van en naar school of werk) zodat je ogen voldoende daglicht krijgen.

Nu is dit bij ons -volwassenen- natuurlijk ook zo, wij kijken ook veel te lang op het scherm. De hele dag achter je laptop zitten is gewoon niet goed voor je ogen. Dus probeer ook na 20 minuten, 20 seconden weg te kijken van je computer. En neem je pauzes. Niet alleen beter voor je ogen, maar ook voor de productiviteit van je werk. Want na een break kan je er weer fris en fruitig tegen aan.

Lees ook: Beeldschermen en de gevolgen voor kinderogen.

Denk aan jezelf en neem pauze

Dus ook als je thuis aan het werken bent denk aan jezelf en neem je pauze. Want juist door het nemen van pauzes ben je productiever!

Lees ook: Organiseren kan je leren.

foto gratis afbeelding via Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept