Cartoonmeisjes tekenen- Hoe start je en wat heb je nodig

Cartoonmeisjes tekenen, wat heb je allemaal nodig?

Cartoonmeisjes tekenen, stap voor stap leren hoe je dit kan doen door middel van boeken en live sessies op Instagram. Wil je net als ik leren hoe je cartoonmeisje kan tekenen? In dit artikel laat ik zien wat ik gebruik en hoe ik ben begonnen met tekenen.

Tekenen als hobby

Tekenen is een ontzettende fijne en ontspannen hobby, waarbij cartoonmeisjes tekenen misschien nog wel meer ontspannen is dan gewoon tekenen. Dit omdat het veel minder om detail gaat. Bij gewoon tekenen, denk aan portretten, dan is elke lijn die je trekt van belang, bij cartoonmeisjes tekenen is dit niet het geval en mag je juist uit proportie tekenen. En dat is wat deze hobby zo leuk maakt.

Cartoonmeisjes tekenen

Het feit dat de verhoudingen bij cartoonmeisjes tekenen niet kloppen, maakt het ook zo laagdrempelig. Het hoofd is altijd te groot en de rest teken je vaak niet eens af. Hierdoor is het ontspannen, kan je het even tussen door doen, maar ook lekker lang mee bezig zijn.

Lees ook: Je hart volgen- waarom dit zo goed voor je is.

Het begint met een boek

Bij mij is het cartoonmeisjes tekenen begonnen na 5 december. Op die dag kreeg ik het boek ‘Cartoonmeisjes teken je zo’ van Karin Luttenberg. Ik kende haar van de vele Handlettering boeken, maar wist niet dat ze veel meer boeken had gemaakt. In dit cartoonmeisjes tekenboek leer je op een hele makkelijke en leuke manier hoe je deze meisjes tekent. Toen ik eenmaal begon met deze tekeningen, ging ik Karin volgen op Social Media (Paperfuel) en ontdekte live tekensessies op Instagram en Facebook.

Wat heb je nodig

Het makkelijkste is om te beginnen met dit boek, omdat je hierin leert over verhoudingen en allerlei tips krijgt om cartoon meisjes te tekenen, maar je kan ook zonder boek beginnen en mee doen aan de sessies op Social Media. Wat ik gebruik is een tekenboek met dik papier (ik ben erg enthousiast over het schetsboek van Creachick), een potlood, gum, fineliners 0,5 en 0,8 en een zwarte stift. Ik gebruik hier zelf de Stabilo pen 68 voor.

Hier vind je alles van Creachick

Tekenen tijdens een live sessie op Instagram

Tekenen is oefenen, oefenen en gewoon doen

‘Maar ik kan helemaal niet tekenen’; zeggen we dat niet allemaal. Tekenen is gewoon proberen en als je echt meer wil leren dan is een cursus tekenen -zelf deed ik een paar jaar geleden de cursus Leren Illustreren van de LOI- een goede tip. Maar verder is het gewoon gaan zitten met je potlood en schetsboek in de hand en beginnen. Oefen elke dag even, teken na, zoek voorbeelden op Pinterst en je zal zien dat je steeds meer verbeterd en beter gaat tekenen.

Pak je schetsboek en potlood

En begin. Dat is de beste tip die ik je kan geven. Want of je nu Cartoon meisjes wil tekenen, portretten, huisjes of heel iets anders, het is zaak van doen. Voordeel is dat je bij tekenen, maar dit telt ook voor andere creatieve hobby’s, je het zo prijzig kan maken als je zelf wil. Start met potloden en een schetsboek van de Action en pas als je het echt leuk vindt kan je altijd duurdere producten aanschaffen.

Ben je op zoek naar materiaal om te knutselen? Neem eens een kijkje op Kindcadeauexpert.

schetsen met fineliner en potlood

Zelf aan de slag met Cartoonmeisjes tekenen? Hier vind je het boek

Lees ook: Teken en schilderen, wat heb je nodig?

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept