Je hart volgen- waarom dit zo goed voor je is

je hart volgen, maar hoe dan en waarom is dit zo gezond voor je?

Je hart volgen het klinkt allemaal zo makkelijk, maar doe het maar eens. Toch is het volgen van je hart iets wat je ontzettend gelukkig kan maken en soms moet je je verstand even uitzetten en verder kijken dan je misschien gewend bent. Maar hoe volg je je hart, want misschien heb je hier niet alle middelen voor.

Je hart volgen

Wat zou je nou het liefste doen, mocht jij je hart mogen volgen? Denk jij hier wel eens over na? Zijn er dingen in je leven waar je ontevreden over bent en zou je dit willen veranderen. Het kan iets groots zijn, maar ook iets kleins.

Je kan je hart volgen in de liefde, je kan je hart volgen in je werk maar natuurlijk ook in een hobby of in vrije tijd. Het is lastig soms om je hart te volgen en soms ook super makkelijk.

Wat betekent je hart volgen

Het is eigenlijk heel makkelijk, je hart volgen betekent dat je datgene gaat doen wat je écht heel leuk vindt. Je gaat datgene doen waar je écht naar verlangt. Je hart volgen betekent doen wat je het liefste doet.

Denkend aan jezelf

Vaak moeten we zo veel, je wil tenslotte ook geld in het laatje krijgen, maar ligt jouw hart ook bij het werk wat je doet? Zou je wel iets anders willen, je hart willen volgen, maar is dat niet realistisch. Is het niet haalbaar omdat je dan financieel zo achteruit gaat. Dat kan natuurlijk heel goed, je kan dan dan proberen die behoefte waar je zo naar verlangd op een of onder manier in jouw leven te verweven. Maar hoe zit het nu precies met je hart volgen?

Waneer je je hart volgt schakel je je verstand eigenlijk een beetje uit

Kies je voor je hart of voor je verstand? Dat is een vraag die veel mensen zich afvragen. En vaak wordt er gekozen voor het verstand. Dit is vaak de beste en veilige weg en hoe fijn is het niet als alles veilig gaat. Maar wat nu als je Out of the Box wil denken, anders wil doen dan er van je wordt verwacht. Ben je dan raar bezig? Nee je volgt je hart.

Denk nu eens alleen aan jezelf

Drieëntwintig was ik toen ik een jaar ging backpacken door Australië. Ik was toen net klaar met mijn studie en deze reis werd door veel om mij heen aangemoedigd. Maar toen mijn zus en ik drie jaar later ontslag namen van ons werk en zes maanden gingen reizen door Amerika, kregen we hier (van buiten af) heel veel commentaar op. ‘Dachten we wel na over ons pensioen,’ was een van de opmerkingen die we kregen. Door commentaar van anderen kan je je hart op slot zetten en de veilige weg kiezen, maar dat deden wij niet. We wilden reizen en gingen ook. Opmerkelijk was het trouwens dat toen ik deze reis door Amerika tien jaar later samen met mijn man en kinderen overdeed en zeven maanden in een camper leefden, mensen dit juist weer fantastisch vonden. Toen vroeg niemand of ik wel aan mijn pensioen dacht.

Je kan misschien wel vallen, maar kruipt ook weer op

Ben jij ongelukkig in je werk, dan zou je misschien wel anders willen en je hart willen volgen, maar is dit niet altijd makkelijk of haalbaar. Tenslotte kan je niet zomaar je goedbetaalde baan opzeggen om je tijd door te brengen in je schilderatelier, of kan je niet je baan opzeggen om in Spanje te gaan wonen. Het klinkt allemaal lekker, je hart volgen, maar voor lang niet iedereen is dit meteen maar mogelijk. Soms moet je eerst keihard vallen voor je door hebt dat dit het leven niet is, dat dit niet is hoe jij je leven voor je zag en langzaam aan weer opkruipen tot de persoon die je graag wil zijn. Misschien moet je hier dingen voor opgeven, ga je financieel achteruit, maar als dit je droom is. Probeer het gewoon! Neem het risico.

Boeken, wijsheid tegeltjes en meer over ‘volg je hart’: Vind je hier.

Kleine stappen zijn ook stappen

Natuurlijk was het gewaagd, elke keer mijn baan opzeggen om te gaan reizen. Je hoeft ook zeker niet zulke grote stappen in eens te nemen, met kleine stappen kan jij je ook gelukkiger voelen. Het is vaak dat moment van aan jezelf denken die jouw al een gevoel kan geven van je hart volgen. Denk aan het volgen van een cursus. Ben je dol op tekenen, schrijf je in bij de LOI voor een cursus leren illustreren. Zou je graag eens een nieuwe sport gaan doen, volg een proefles en zie of het iets voor jou is. Kijk eens goed waar jouw hart ligt en kijk wat je voor jezelf kan doen en doe dit dan ook!

Lees ook: Ontwikkelen als zzp-er. Investeren in de toekomst.

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept