Een loterij, waarom laten we ons gek maken om mee te doen

Waarom zou je überhaupt mee doen aan een loterij, hoeveel kans is er tot winst

Het zal je maar gebeuren, de hele straat wint een prijs en jij doet net niet mee met die loterij. Dat zou je toch niet willen. Om exact deze reden beginnen veel mensen met hun deelnemen aan een loterij. Want stel je toch voor dat jij naast die pot grijpt. En dat is nu precies hoe het werkt!

Het zal je maar overkomen

Wie wil niet die grote geld prijs winnen? Juist, stel je voor, de hele straat wint een straat prijs en jij doet net niet mee met deze loterij. Zie je het voor je. Het zal je maar overkomen en is dit juist niet waar de loterijen op spelen. Want ook voor mij was dit een reden om twee jaar geleden lid te worden van een loterij. Ik zou toch niet willen dat als iedereen in de straat stond te juichen, ik die ene persoon was die net niet mee deed.

Winnen in een loterij

Hoe vaak heb jij iets gewonnen in de loterij? En dan verwacht je eigenlijk geld te winnen toch, maar hoe vaak was het een reep Tony Choconelly of een HEMA bon van vijf euro die je won. Maar geld, nee dat win je praktisch niet, maar eigenlijk is dat wel je voornaamste doel.

Een lot uit de loterij opzeggen

Dat is het toch met een loterij, je doet mee voor de grote geld bedragen waar je op televisie gek mee gemaakt worden. Elke dag gaat er een geldprijs uit, horen we zeggen, maar waarom dan nooit bij mij? Wij deden mee met een van de loterijen waar je geld naar de goede doelen gaat, maar toen ik in december George Clooney in een reclame spot zag dacht ik, ‘dat vind ik nu net geen goed doel.’ Hartstikke slimme marketing maar geef dat geld dan aan het goede doel in plaats van een dure bekende acteur te strikken. Eigenlijk was dat het moment dat ik dacht, weet je wat, ik zeg deze loterij weer op.

Nu was ik een beetje huiverig omdat ik dacht dat opzeggen een heel lastig proces zou worden, maar dat was zeker niet het geval. Ik kon makkelijk opzeggen en kreeg meteen bevestiging.

Lees ook: Datalek en persoonsgegevens op straat- wat nu?

Gokken met de bingo

Wat ik nu ga doen? Het geld wat elke maand naar de postcode loterij ging, gaat nu naar mijn Netflix abonnement, hier heb ik veel meer aan, beleef ik meer plezier aan en aan het eind van het jaar wil ik de Staatsloterij wel weer een keer proberen. Gewoon een keer mee doen en dan met lot in de hand ook meteen kunnen zien of ik iets gewonnen heb en die chocolade…..die koop ik zelf wel als ik er zin in heb.

Wil je nu wel eens een beetje gokken? Klik hier voor Bingo artikelen

Heb jij wel eens een geld prijs gewonnen met een loterij?

foto gratis afbeelding van Tumisu via Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

2 reacties

  1. zegt:

    Wij spelen tegenwoordig mee met de Staatsloterij. Natuurlijk met de hoop een flinke geldprijs te winnen. Maar het enige wat ik heb gewonnen is een tientje per lot. Dat is eigenlijk geen prijs, maar een tegemoetkoming in de kosten van je staatslot.

    1. zegt:

      Ik vind de Staatsloterij ook het leukste omdat je dan echt een lot in handen hebt en met oud&nieuw kan je dan ook op txt zien wat de prijzen zijn. Maar ook hier net als jij nooit een grote klapper gemaakt, je bent al blij als je je eigen geld terug krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept