Loedermoeder rekent af met het perfecte plaatje

je bent een loedermoeder of niet, maar wat bedoelen ze hier nu eigenlijk mee

Een loedermoeder. Je bent er een of niet. Melissa, Pauline en Sharon van Loedermoeder.nl zijn hier voorbeelden van. Dat laten ze niet alleen zien op hun blog, maar ze organiseren dit jaar ook een heus award!

Loedermoeder

Melissa, Pauline en Sharon zijn de dames achter Loedermoeder.nl. Ze zijn de strijd aangegaan tegen het perfecte plaatje en dagen moeders uit hun inner-loedermoeder te laten zien. Dit doen ze met het Initiatief van een event en de Loedermoeder Van Het Jaar Award. Dus op 21 juni organiseren ze in restaurant Carels in Amsterdam het eerste evenement met een diner. Hier komt een groep bekende Nederlandse mommy bloggers samen. Tijdens dit evenement geven ze het startsein voor de verkiezing “Loedermoeder Van Het Jaar”.

Hardloop-outfit of Frotknot

Je kent ze wel, fantastisch opgemaakte bordjes eten, prachtig aangeklede kindjes, perfect gestylde kinderkamers, een moeder die in hardloop-outfit even snel de perfecte selfie maakt. Ook jij ziet dit vast wel iedere dag voorbij komen op social media. Wat je niet zo vaak ziet is de realiteit; een diepvriespizza in de oven, kinderen met klitten in het haar, een zooitje was op de grond in de badkamer en een moeder met frotknot en sweatpants schreeuwend op het schoolpein.

Moeders moeten niet onzeker zijn

En juist dit maakt moeders onzeker. Melissa, Pauline en Sharon storen zich hier mateloos aan en willen dit veranderen. Met het Loedermoeder Initiatief willen ze moeders oproepen vaker hun momentjes te delen op de site of via social media met de hashtag #loedermoeder. Deze hashtag hebben ze een paar maanden geleden geïntroduceerd en is al een enorm succes op o.a. Instagram.

Loedermoeder Van Het Jaar Award

Naast het etentje met de mommy bloggers, willen de dames meer. Ze willen dat de term  “loedermoeder” een begrip wordt en misschien zelfs een plaatsje in de Dikke van Dale verovert. “We hebben ontzettend leuke plannen om dit te voor elkaar te krijgen. Zo gaan we aan het eind van het jaar een award van het Jaar uitreiken aan de moeder die de leukste momentjes heeft gedeeld.” Aldus Sharon.

Iedere maand nomineren ze een moeder die het meest hilarische, eerlijke, emotionele of hartstochtelijke #Loedermoeder momentje van die maand deelde. Aan het eind van het jaar reiken ze de prestigieuze titel uit aan een van deze genomineerde moeders.

Moeders delen hun momentjes

Op hun site zijn de verhalen te lezen van Pauline, Melissa en Sharon. Maar ook niet bloggende moeders mogen daar hun verhalen insturen. Ook zij maken daarmee direct kans op een nominatie voor de de Maand Award en uiteindelijk die titel “Loedermoeder Van Het Jaar” waar leuke prijzen van sponsoren als Center Parcs en YourSurprise mee te winnen.

Lees ook: Mama de liefste

foto beeldbank/ pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

2 reacties

  1. Ik herken dit nooit zo goed. Volgens mij zeggen de meeste moeders wel degelijk dat ze het vaak moeilijk vinden.

    Er wordt altijd net gedaan alsof er één of andere mythe wordt ontmaskerd als er wordt gezegd dat het moederschap niet altijd leuk is.

    Maar dat is toch al lang bekend?

    1. zegt:

      absoluut. Ik denk ook dat iedereen wel eens momenten heeft van goede en slechte tijden. Zo zet ik ook wel eens de frituurpan aan en sta niet altijd even voordelig op het schoolplein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept