Kasteel de Haar in Haarzuilens bezoeken

Kasteel de Haar bezoeken

Kasteel de Haar in Haarzuilens is een prachtig kasteel om te bezoeken. Ook heel leuk met kinderen, zeker omdat er speciale kinderrondleiding zijn. Dus voor een dagje uit, is dit echt een heel leuk kasteel om te bezoeken.

Kasteel de Haar

Altijd eens een prins willen zijn of een prinses? Dan zou je echt eens naar Kasteel de Haar in Haarzuilens moeten gaan. Want hier voel je je echt even koninklijk. Dit kasteel is het grootste en meest luxueuze van Nederland en behoort tot de internationale top van historische buitenhuizen.

Een bezoek waard

Een bezoek aan kasteel de Haar in Haarzuilens voert je terug naar de hoogtijdagen van die tijd en haar bewoners en de enorme rijkdom waarin de internationale jetset aan het begin van de 20ste eeuw leefde. De Haar toont de on-Nederlandse weelde waarin de bewoners en hun gasten leefden met een schat aan kunst- en cultuurhistorie. Er zijn maar weinig kastelen in Nederland die zo voldoen aan het ideaalbeeld, dat men zich maakt van een Middeleeuwse burcht met torens, grachten, poorten en ophaalbruggen.

Het Park is prachtig

Ook het park bij het kasteel is prachtig. Geniet van de stijltuinen rond het kasteel of duik dieper het landschapspark in. Het park heeft alles om een middagje heerlijk te genieten: statige lanen met hoge bomen, kronkelige paadjes langs het parkbos, slingerende vijvers en romantische bruggetjes, bijzondere stijltuinen, een doolhof en een hertenkamp.

Lees ook: wandelen langs landgoed Haarzuilens

kasteel de haar

Speciaal voor kinderen

Voor kinderen is de Haar het ultieme sprookjesslot. Er is geen kind dat zich niet even ridder of prinses voelt bij het zien van het kasteel. Met de speurtocht kunnen ze op ontdekking door de mooiste kamers en zalen. Er is een speurtocht. Na het kasteelbezoek kunnen ze nog even een kijkje nemen bij de hertjes in het park of een ijsje eten bij het Tuynhuis of een pannenkoek bij Koetshuis de Haar. Ga het park in om de avontuurlijke speurtocht te doen waar je van alles leert over het park en de dieren die er leven of dwaal door het doolhof. In de schoolvakanties zijn er vaak extra activiteiten voor kinderen.

kasteel de haar

Kijk voor alle activiteiten, prijzen en meer op de site van Kasteel de Haar.

foto’s lodiblogt/ pixabay

 
Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

10 reacties

 1. zegt:

  Ben ooit op Slot Loevesteijn geweest en Muiderslot, weet het nog steeds. Vond het zo mooi allemaal! Kasteel de Haar wil ik ook nog graag zien, schijnt heel mooi te zijn. Mooi voornemen voor komende zomer of volgend jaar met de oudste 🙂

  1. zegt:

   Slot Loevesteijn en Muiderslot zijn wij nog nooit geweest, goede tip! Kasteel de Haar is echt een sprookje.

 2. Leuke tip! Ik ben daar ooit wel eens met mijn man geweest, toen we nog geen kinderen hadden.

  1. zegt:

   Zeker met de kinderen ook nog eens heen gaan, erg leuk!

 3. Firma Mama zegt:

  Wij zijn er ook weleens geweest met de meiden. Vonden ze superleuk! Het doolhof en de rondleiding was leuk. Ik was erg onder de indruk van de keuken! Die koperen pannen!

  1. zegt:

   Ja die pannen! Prachtig. De kinderen hier dachten dat ze van goud waren. 🙂

 4. Kastelen blijven tot de verbeelding spreken hè.

  Wij gingen in Engeland in november… Mijn zoontje vond het geweldig!

  1. zegt:

   Wauw, in Engeland zijn ze helemaal mooi.

 5. zegt:

  Wij wonen daar vrij dichtbij eigenlijk, we rijden er wel eens langs als we ’s avonds een stukje gaan rijden, maar toch ben ik er nog nooit geweest met de kinderen. Wel een keer 10 jaar geleden of zo. Het staat wel op mijn lijstje, misschien lukt het deze zomer!

  1. zegt:

   Wat grappig, wij wonen ook in de buurt en lieten zelfs onze trouwfoto’s daar maken. Echt een aanrader met de kinderen en dan voor de kinderrondleiding kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept