Een dagje uit met de kinderen, dan zou je echt eens een kijkje moeten nemen bij Kasteel de Haar in Haarzuilens. Kasteel de Haar is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland. Speciaal voor ons, omdat wij hier tijdens onze trouwdag, 8 jaar geleden de trouwfoto’s lieten maken. Het kasteel is erg leuk voor kinderen, door de speciale kinderrondleiding..

kasteel de haar

Met de klas van onze jongste gingen we deze week naar Kasteel de Haar. Dit uitje is elke keer weer succes gegarandeerd. Er valt zoveel te zien in en om het kasteel.

Het Kasteel

Kasteel de Haar is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland en behoort tot de internationale top van historische buitenhuizen.

Een bezoek aan Kasteel de Haar voert u terug naar de hoogtijdagen van het kasteel en haar bewoners en de enorme rijkdom waarin de internationale jetset aan het begin van de 20ste eeuw leefde. De Haar toont de on-Nederlandse weelde waarin de bewoners en hun gasten leefden met een schat aan kunst- en cultuurhistorie.

Er zijn maar weinig kastelen in Nederland die zo voldoen aan het ideaalbeeld, dat men zich maakt van een Middeleeuwse burcht met torens en transen, met grachten, poorten en ophaalbruggen als Kasteel de Haar. Als een echt sprookjesslot rijst het op uit een park met zwaar geboomte, omringd door oude tuinen en waterpartijen.

Het Park

Het park bij het kasteel is prachtig.Geniet van de stijltuinen rond het kasteel of duik dieper het landschapspark in. Het park heeft alles om een middagje heerlijk te genieten: statige lanen met hoge bomen, kronkelige paadjes langs het parkbos, slingerende vijvers en romantische bruggetjes, bijzondere stijltuinen, een doolhof en een hertenkamp.

Vooral het doolhof was favoriet bij de kinderen van groep 3.

Kinderen

Voor kinderen is Kasteel de Haar het ultieme sprookjesslot. Er is geen kind dat zich niet even ridder of prinses voelt bij het zien van het kasteel.

Bezoek het kasteel met je (groot)ouders, vriendjes en vriendinnetjes en ontdek het is om te leven op een groot kasteel. Met de speurtocht kun je op ontdekking door de mooiste kamers en zalen. Er is een speurtocht voor in het kasteel én voor in het park.
Na je kasteelbezoek kan je nog even een kijkje nemen bij de hertjes in het park of een ijsje eten bij het Tuynhuis of een pannenkoek bij Koetshuis de Haar. Ga het park in om de avontuurlijke speurtocht te doen waar je van alles leert over het kasteel, het park en de dieren die er leven of dwaal door het doolhof. In de schoolvakanties zijn er vaak extra activiteiten voor kinderen.

Wil je je even helemaal ridder of prinses voelen? Haal dan je prinsessenjurk of ridder kostuum maar uit de kast en vier je kinderfeestje op het grootste en meest sprookjesachtige kasteel van Nederland.

Kortom genoeg te beleven bij Kasteel de Haar!

Kijk voor alle activiteiten en datums op de site van Kasteel de Haar

Bron: Kasteel de Haar

10 Comments on Tip! Dagje uit met kinderen| Kasteel de Haar

  1. Ben ooit op Slot Loevesteijn geweest en Muiderslot, weet het nog steeds. Vond het zo mooi allemaal! Kasteel de Haar wil ik ook nog graag zien, schijnt heel mooi te zijn. Mooi voornemen voor komende zomer of volgend jaar met de oudste 🙂

  2. Wij zijn er ook weleens geweest met de meiden. Vonden ze superleuk! Het doolhof en de rondleiding was leuk. Ik was erg onder de indruk van de keuken! Die koperen pannen!

  3. Wij wonen daar vrij dichtbij eigenlijk, we rijden er wel eens langs als we ‘s avonds een stukje gaan rijden, maar toch ben ik er nog nooit geweest met de kinderen. Wel een keer 10 jaar geleden of zo. Het staat wel op mijn lijstje, misschien lukt het deze zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *