kasteel de haar
Uitjes in Nederland Vrije tijd

Tip! Dagje uit met kinderen| Kasteel de Haar

Een dagje uit met de kinderen, dan zou je echt eens een kijkje moeten nemen bij Kasteel de Haar in Haarzuilens. Dit kasteel is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland. En heel speciaal voor ons, omdat wij hier tijdens onze trouwdag, 8 jaar geleden de trouwfoto’s lieten maken. Het is hier erg leuk voor kinderen, door de speciale kinderrondleiding.

Kasteel de Haar

Altijd eens een prins willen zijn of een prinses? Dan zou je echt eens naar Kasteel de Haar in Haarzuilens moeten gaan. Want hier voel je je echt even koninklijk. Dit kasteel is het grootste en meest luxueuze van Nederland en behoort tot de internationale top van historische buitenhuizen.

Een bezoek aan de Haar voert je terug naar de hoogtijdagen van die tijd en haar bewoners en de enorme rijkdom waarin de internationale jetset aan het begin van de 20ste eeuw leefde. De Haar toont de on-Nederlandse weelde waarin de bewoners en hun gasten leefden met een schat aan kunst- en cultuurhistorie. Er zijn maar weinig kastelen in Nederland die zo voldoen aan het ideaalbeeld, dat men zich maakt van een Middeleeuwse burcht met torens, grachten, poorten en ophaalbruggen.

Het Park

Het park bij het kasteel is prachtig.Geniet van de stijltuinen rond het kasteel of duik dieper het landschapspark in. Het park heeft alles om een middagje heerlijk te genieten: statige lanen met hoge bomen, kronkelige paadjes langs het parkbos, slingerende vijvers en romantische bruggetjes, bijzondere stijltuinen, een doolhof en een hertenkamp.

kasteel de haar

Kinderen

Voor kinderen is de Haar het ultieme sprookjesslot. Er is geen kind dat zich niet even ridder of prinses voelt bij het zien van het kasteel. Met de speurtocht kunnen ze op ontdekking door de mooiste kamers en zalen. Er is een speurtocht. Na het kasteelbezoek kunnen ze nog even een kijkje nemen bij de hertjes in het park of een ijsje eten bij het Tuynhuis of een pannenkoek bij Koetshuis de Haar. Ga het park in om de avontuurlijke speurtocht te doen waar je van alles leert over het park en de dieren die er leven of dwaal door het doolhof. In de schoolvakanties zijn er vaak extra activiteiten voor kinderen.

Kijk voor alle activiteiten, prijzen en meer op de site

Tip! Dagje uit met kinderen| Kasteel de Haar

Meer leuke uitjes: Madurodam, Miniatur Wunderland

foto’s lodiblogt

10 thoughts on “Tip! Dagje uit met kinderen| Kasteel de Haar”

  1. Ben ooit op Slot Loevesteijn geweest en Muiderslot, weet het nog steeds. Vond het zo mooi allemaal! Kasteel de Haar wil ik ook nog graag zien, schijnt heel mooi te zijn. Mooi voornemen voor komende zomer of volgend jaar met de oudste 🙂

  2. Wij zijn er ook weleens geweest met de meiden. Vonden ze superleuk! Het doolhof en de rondleiding was leuk. Ik was erg onder de indruk van de keuken! Die koperen pannen!

  3. Wij wonen daar vrij dichtbij eigenlijk, we rijden er wel eens langs als we ‘s avonds een stukje gaan rijden, maar toch ben ik er nog nooit geweest met de kinderen. Wel een keer 10 jaar geleden of zo. Het staat wel op mijn lijstje, misschien lukt het deze zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *