Wandelen in Nederland: Wandelen langs landgoed Haarzuilens

Wandelen in Nederland: Wandelen langs landgoed Haarzuilens

Nederland is een prachtig wandelland, iets wat wij het afgelopen jaar zeker hebben ontdekt. Daarom een wandeling in eigen land. Namelijk wandelen langs landgoed Haarzuilens. Een wandeling van 11 km door de weilanden van Utrecht.

Wandelen met routes van Natuurmonumenten

Tegenwoordig zoek ik steeds vaker op de site van natuurmonumenten naar wandelingen. De wandelingen die wij dit jaar gelopen hebben zijn stuk voor stuk prachtige wandelingen. Ook het wandelen langs landgoed Haarzuilens past weer in het rijtje ‘een hele mooie wandeling’.

Wandelen in de buurt van Landgoed Haarzuilens

We kozen deze keer een wandeling in de buurt en wel bij Landgoed Haarzuilens. Voor de wandeling neem je vanaf de A2 de afslag naar Vleuten. Hier vind je op de rand met Haarzuilen een grote parkeerplaats waar ook de wandeling begint. De wandeling is 11 kilometer lang. Je wandelt door weilanden, over de weg, door Haarzuilens, met als middelpunt kasteel de Haar.

Kasteel de Haar

Nu kennen wij Kasteel de Haar goed, dit was de plek waar wij dertien jaar geleden onze trouwfoto’s maakten. Ook ben ik hier meerdere malen met de kinderen met school geweest. Maar het gebied rond om het kasteel, kennen we het eigenlijk niet.

De wandeling

De wandeling start vanaf de parkeerplaats aan Thematerweg 5 in Haarzuilens (naast geitenboerderij Geertjes’ Hoeve). Hier steek je de weg over en loopt naar Hoeve Wielrevel. Hier volg je een breed wandelpad . Desgewenst kan je met kinderen kiezen voor het avontuurlijke waterspeelpad ’t Natte Laand. Wij bleven echter op het wandelpad lopen. Je loopt richting het dorp Haarzuilens. Hier ga je het dorp in en gaat richting de boomgaard, via de weg en over grasland. Je blijft steeds in de omgeving van landgoed Haarzuilens. Via Parkbos de Haar volg je het wandelpad langs het water. Je komt onderanderen langs stapstenen en een vlonderpad. 

Wandelen in Nederland: Wandelen langs landgoed Haarzuilens

Vervolgens loop je langs Kasteel de Haar en langs akkers en hooilanden, loop je zo weer richting de parkeerplek. Het is een prachtige wandeling. Leuk voor kinderen, door de verschillende wandelpaden en met prachtige uitzichtpunten op Landgoed Haarzuilens en Kasteel de Haar.

Wandelen in Nederland: Wandelen langs landgoed Haarzuilens

De gehele wandeling vind je hier.

foto’s lodiblogt

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept