Waarom een elektrische fiets een goed idee kan zijn en drie fiets routes in Utrecht en omgeving

Eerlijk! Een elektrische fiets was altijd een no-go voor mij, maar sinds mijn knie klachten denk ik er steeds vaker over na. Tenslotte wil ik die mooie routes die Nederland te bieden heeft, zo lang mogelijk blijven fietsen.

Een moeder fiets

Toen wij trouwden kregen wij van onze beide ouders allebei een nieuwe fiets. We kwamen vanuit Amsterdam en reden nog op onze oude barrels rond. In het dorp waar we nu wonen is het heerlijk fietsen en dus was dit een ideaal huwelijk cadeau voor ons. Ik kreeg een moederfiets. De jongens zitten allang niet meer achterop, dus de zitjes zijn er af, maar hij blijft. Ik vind deze erg prettig en door de lage instap en stabiliteit prima om mijn boodschappen te doen.

Samen met de jongens op de fiets

Nu de jongens ouder worden hebben ze allebei een goede fiets. Hiermee kunnen we in het weekend makkelijk een stukje op stap in de omgeving. Het gaat steeds beter en ik merk echt dat ze sterker worden waardoor ze verder en langer kunnen fietsen en is het niet na een kwartiertje alweer gedaan met de pret.

Overstappen op een elektrische fiets

Ik heb altijd gezegd dat ik nooit een elektrische fiets zou kopen, echter hier kom ik steeds vaker van terug. Door knieklachten kan ik alleen op een heel licht verzet fietsen. Pijn heb ik al jaren, maar deze pijn blijft nu steeds vaker na het fietsen ook aanwezig, vandaar dat ik het zeker niet uitsluit dat ik misschien nog wel eens een elektrische fiets ga kopen. Tenslotte vind ik het nog steeds een heerlijke bezigheid. En je komt nog eens ergens. Ik zag op de site van 12GO Biking dat er steeds meer keus is in elektrische fietsen en ik denk dat het voor mij helemaal niet verkeerd is hier gewoon eens rustig naar te kijken en besluiten wat ik wil en wat de mogelijkheden zijn.

Inmiddels heb ik een electrische fiets aangeschaft, lees hier mijn ervaringen.

elektrische fiets

Mooie routes in de omgeving van Utrecht

Wij wonen zelf in de omgeving van Utrecht en als we gaan fietsen is het hier in de buurt. Ik zocht naar drie mooie route hier in de buurt en vond de volgende mooie routes:

Naar Utrecht vanuit de Loosdrechtseplassen

Tijdens deze fietsroute zie je prachtige vergezichten over de Loosdrechtse plassen, idylische dorpjes, prachtige kastelen en de levendige binnenstad van Utrecht. Het startpunt van deze fietsroute is bij Restaurant In de Watertuin in Loosdrecht. Van daar begint de tocht praktisch óp het water. Je steekt de Loosdrechtse Plassen over en je gaat vervolgens langs de buitenplaatsen aan de Vecht, via het idyllische Oud-Zuilen naar het bruisende Utrecht. Daarna fiets je langs Fort Blauwkapel via Maartensdijk weer terug naar Loosdrecht. De route kan je hier downloaden

Een bourgondische fietstocht

Een fietsroute naar mijn hart, want deze fietsroute staat bol van het bourgondische landleven. De route voert langs boomgaarden, water, polders en middeleeuwse stadjes in het Groene Hart. Onderweg is er genoeg te ontdekken en te proeven. Zo kan je een stop maken bij een kaasboer, fruitteler, molenaar, akker of Landwinkel. Deze route wordt aangeboden door Struinen en Vorsen. De route vind je hier

De Haarzuilensroute

Toen wij elf jaar geleden trouwden was dit in Haarzuilens en maakte onze trouwfoto’s bij kasteel De Haar in Haarzuilens. Een plek waar we graag nog komen en daarom is dit de eerste route die we zelf graag willen gaan fietsen. De Haarzuilensroute is een fietstocht door veenweidegebied met langgerekte kavels, open weidelandschap, rietlanden en beplante kaden en dijken. Ook heel leuk is een bezoek aan Kasteel De Haar ook zeker een aanrader. De Haarzuilensroute vind je hier.

Fiets jij graag?

foto’s lodiblogt/pixabay

De routes heb ik gevonden op de site van RoutesinUtrecht.nl op de site vind je nog veel meer routes

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

28 reacties

 1. zegt:

  Tegenwoordig zijn er echt heel erg hippe elektrische fietsen. Ik bedoel, brugpiepers rijden er ook op;). Ik kan me voorstellen dat met jouw klachten een elektrische fiets ideaal zou zijn. Kun je heerlijk blijven genieten van fietsen, maar dan hopelijk zonder pijn.

 2. Ik woon in Utrecht en doe bijna alles met de fiets. Heb een aangepaste driewielfiets en maak daar de straten mee onveilig

 3. zegt:

  Ik zie steeds meer mensen op elektrische fietsen. En waarom ook niet? Als je daardoor minder weerstand in je knieën hebt, lijkt het me toch iets om over na te denken. Tegenwoordig begint het meer de standaard te worden.
  Leuke fietsroutes! Wat een mazzel om daarbij in de buurt te wonen. Die Bourgondische route lijkt me erg leuk.

  1. zegt:

   Nou echt he! Dat is ook mijn favoriet 🙂

 4. zegt:

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik een bloedhekel aan fietsen heb. Maar nu ik de fiets van mijn moeder heb geërfd heb ik mijn eerste ritje alweer gemaakt. Een rit van 30 minuten. Toen was ik wel af hoor.

  1. zegt:

   Haha ik kan me voorstellen dat je af was, ik ben niet anders gewend dat alles op de fiets te doen.

 5. ik heb laatst een proefritje gemaakt op een electrische fiets, nou ik ben helemaal fan!

  1. zegt:

   Ik kan me dat dus helemaal voorstellen Felice. Helemaal niet verkeerd om eens een proefrit te maken.

 6. Nee helemaal niet. Dat komt volgens mij omdat ik vroeger altijd een takkeneind naar school moest fietsen. Maar ik zie er wel het nut van in, en dat het goed is voor de gezondheid en het milieu.

 7. Een elektrische fiets lijkt me zeker een mooie oplossing als je anders niet kunt fietsen. Omdat mij verder niets mankeert, mag ik van mezelf geen elektrische fiets….

  1. Mandy zegt:

   Ik fiets ook graag en als ik met mijn moeder ga fietsen pak ik ook een elektrische fiets ( die van mijn vader) en ik vind dat nog heerlijker!

 8. Ja ik fiets liever dan dat ik wandel eigenlijk. Elektrisch lijkt me heel fijn (in de vorm van trapondersteuning althans), misschien in de heeft toekomst..

 9. zegt:

  Ik ben super blij met mijn elektrische fiets. Je rijdt veel comfortabeler, je hebt altijd de wind in de rug en je kan veel grotere afstanden afleggen. Dus leukere fietsroutes. Zoals de westfriese omringdijk van ruim 140 kilometer.

  1. zegt:

   Jij fiets heel veel ja, ik wist niet dat je elektrisch fietste, maar als ik het zo lees, is het gewoon echt fijn en zoals je zegt, je komt nog eens ergens met een fietstocht.

 10. zegt:

  Ik zou heel graag een elektrische fiets willen. Ik hrb zo weinig kracht in mijn benen en fietsen. Kost veel. Leuk dat er routes, voor bestaat

 11. zegt:

  Op zich vind ik fietsen erg leuk, maar net als jij krijg ik ook snel last van mijn knieën, dus echt afstanden fiets ik niet. En elektrische fiets biedt misschien uitkomst, maar ik vind ze ook best nog wel duur

  1. zegt:

   Dat is natuurlijk ook zo, als je er ene koopt, moet je ook zeker veel gebruik er van maken.

 12. ik wandel meer, lekker door de bossen, heerlijk. Maar soms fiets ik ook, werkt ook ontspannend

 13. zegt:

  Ik leen de elektrische fiets weleens van mijn moeder en vindt het dan ineens helemaal niet erg meer om een fietstochtje te maken 😉 Doe mij ook maar zo’n elektrische fiets!

  1. zegt:

   haha je hebt helemaal gelijk.

 14. Ik zou zeker voor een elektrische fiets gaan als je daar door lekker kan blijven fietsen. Daarom wil ik er ook graag een

 15. zegt:

  Ik zie er ook steeds meer rondrijden.
  Het lijkt me echt leuk voor een iets verdere afstand te doen en toch niet in het zweet te zijn!

 16. zegt:

  Heerlijk zo’n elektrische fiets. Als ik er een zou hebben zou ik denk ik sneller die elektrische fiets pakken dan de auto.

  1. zegt:

   Precies, nu pak ik ook sneller de auto als ik verder weg moet.

 17. zegt:

  Het lijkt me heerlijk een elektrische fiets. Zelf heb ik een bakfiets omdat ik ook 2 kinderen heb. En heb stiekem een beetje spijt dat we niet direct een elektrische bakfiets hebben gekocht.

  1. zegt:

   Nou helemaal met een bakfiets, volgens mij is dat super zwaar fietsen zonder hulp ondersteuning.

 18. zegt:

  Lijkt me heel normaal dat je tijd neemt om er over na te denken het kost ook wel heel wat 🙂

 19. zegt:

  Het lijkt mij wel wat, maar de kosten houden me tegen… Daarvoor fiets ik gewoon te weinig! Mijn moeder heeft er wel een en die vind het heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept