Ideaal speelgoed voor onderweg en op de vakantiebestemming

Een lange auto tocht of een vliegreis naar de vakantiebestemming. Hoe blijven de kinderen zich vermaken? Maar ook als je op de vakantiebestemming bent, met welk speelgoed spelen ze dan en wat nemen we allemaal mee?

Naar de schermpjes kijken tijdens de autoritten

Wij zijn de laatste jaren een aantal keren naar Amerika gevlogen en de jongens vonden dit prima, ze mochten namelijk uren achter elkaar op het tv schermpje voor zich kijken. Maar ook in de auto hebben ze tegenwoordig een dvd scherm voor hun neus en als het aan hen ligt kijken ze de uren durende autotocht naar de vakantiebestemming alleen maar tv. Maar daar ben ik het dan weer niet mee eens en vraag ze ook speelgoed mee te nemen voor onderweg. Zo doen we het een beetje om en om.

Wat kan je onderweg allemaal doen

Onderweg hebben we te maken met weinig ruimte, onverwachte bewegingen of onderbrekingen. Onder deze omstandigheden is spelen best moeilijk. Soms is speelgoed van prima voor op reis, hierbij denk ik aan knuffels of autootjes. Er is echter ook speciaal reisspeelgoed ontwikkeld. Het speelgoed heeft een handzaam formaat, bestaat zo min mogelijk uit losse onderdelen (dat raakt alleen maar kwijt) en is meestal geschikt voor slechts één of twee spelers. Ideaal voor in de auto zijn bijvoorbeeld de handzame computerspelletjes maar er kan natuurlijk ook leuk getekend worden in de auto. Wat natuurlijk ook heel leuk is, is gewoon naar buiten kijken, eventueel met een verrekijker, zien wat er allemaal om je heen voorbij komt.

Dit speelgoed is super leuk voor op de vakantiebestemming

En dan ben je na een (lange) reis aangekomen op de vakantiebestemming. In ons geval is dit meeste de camping en zijn wij na het opzetten van de tent, klaar om rustig te zitten. De jongens niet. Die gaan eerst op zoek naar de speeltuin en komen daarna met de vraag, zullen we een spelletje doen? En die hebben we dan altijd in veelvoud mee. Er zijn namelijk zoveel leuke spelletjes om mee te nemen op vakantie. Van speelgoed.info kreeg ik een persbericht met leuk speelgoed voor op je vakantiebestemming. Lees je mee?

Dobble (Beach): Dobble is een geweldig leuk kaartspelletje voor jong en oud. Bij dit snelle kaartspel gaan spelers tegelijkertijd op zoek naar 1 gelijk symbool op twee verschillende kaarten. Snelheid, observatie en reflexen zijn van groot belang om dit spel te winnen! Dobble Beach is een variant van Dobble, maar dan met een zomerse twist! Deze Beach versie is volledig waterproof en voorzien van een strandtasje, dus ideaal om mee nemen voor tijdens de vakantie!

Jungle Speed (Beach): Een slim spel voor snelle handen! Bij het kaartspel Jungle Speed probeer je zo snel mogelijk al je speelkaarten kwijt te raken. Dit kun je doen door als eerste de totem te grijpen als de vorm van een figuur op jouw kaart overeenkomt met de vorm op de kaart van een tegenspeler. Maar let op, want sommige figuren lijken wel hetzelfde, maar zijn het niet! Concentratie en snelheid zijn erg belangrijk. En dat is nog niet alles: speciale kaarten maken het nog net iets ingewikkelder voor nog meer hilariteit in het spel! Van Jungle Speed is ook een Beach versie beschikbaar, deze is waterproof en bevat een strandtasje om het spel makkelijk mee op reis te kunnen nemen.

Biggen:Biggen is een populair geluksspelletje. Je gooit met twee varkentjes, de manier waarop ze op tafel landen bepaalt het aantal te winnen punten. Je mag proberen de uitkomst van de andere spelers te voorspellen. Lukt het je juist te raden? Dan verdien je extra punten zo niet, verlies je punten. Wie als eerste 100 punten bij elkaar gooit wint. Maar pas op: je hoeft maar een verkeerde worp te gooien en je mag van voor af aan beginnen… Van Biggen is ook een opblaasbare XL-variant verkrijgbaar, leuk voor in de tuin, op het strand of in het water en een travelversie die makkelijk mee te nemen is in je tas of koffer!

speelgoed vakantiebestemming

Speelgoed van vroeger komt terug

Kennen jullie het nog? Elastieken? Wij deden dit overal en altijd en wat een plezier hebben we hier mee gehad. Tegenwoordig is het veel moderner, zie hier maar eens:

SkippyDance, zoals het heet is van de makers van Ztringz! Ztringz! zelf zijn Regenboog kleurige vinger touwtjes. Ook dit deden wij vroeger, maar die touwtjes waren zeker niet zo vrolijk als deze die je nu ziet.

Ook leuk voor op de camping

Maar naast de spelletjes en het ( ouderwetse) elastieken is er meer speelgoed voor buiten speel plezier, thuis en op de vakantiebestemming:

Phlat Ball Swirl: De Phlat Ball Swirl heeft een vernieuwde look. Deze disc transformeert midden in de lucht in een bal! Buiten spelen was nog nooit zó leuk!
Deze bal is naast een bal ook een disc. Met behulp van krachtige zuignappen kun je de bal ineendrukken en zo de bal plat maken als een disc, of voor onderweg. Geef je de bal een paar seconden de ruimte, dan plopt hij vanzelf weer open tot een bal! Tijdens het werpen van de Phlat Ball wordt er druk naar buiten geoefend, waardoor de zuignappen uit elkaar gaan en je een disc weg kan werpen, terwijl de ander een bal vangt!

EZ-Grip Ball: Dit grappige balletje heeft een enorm stuitervermogen! De E-Z grip is ideaal om indrukwekkende vangballen te scoren in grote open ruimtes. Het elastische buitenste web verbetert de grip en de opblaasbare binnenbal zorgt voor geweldige stuiten in elk balspel!
De E-Z Grip Ball is specifiek ontwikkeld om lekker te stuiteren en om toch makkelijk te vangen en te gooien te zijn. De grip aan de buitenkant speciaal ontworpen voor optimale grip. De binnenkant bevat een opblaasbare bal voor het stuitereffect.

Zoomball Hydro: Wees snel en schiet de bal terug naar je tegenstander, want anders spat de Zoomball Hydro uit elkaar en word je nat!
Hou de ene set van handvatten vast, terwijl jouw tegenstander de andere kant vasthoudt.
Spreid je armen met kracht open en snel en zie hoe de Zoom Ball naar je tegenstander schiet! Maar verwacht maar dat de bal weer terugkomt, want de Hydro Zoomball heeft een timer waardoor de ballon in de bal uit elkaar spat en degene die het dichtstbij is helemaal nat wordt!

Genoeg speelgoed voor onderweg en op de camping ( of andere vakantiebestemming) mee te spelen

Vermaken jouw kinderen zich in de auto tijdens een lange autorit?

ideeën over (buiten) speelgoed komt van speelgoed.info

foto’s lodiblogt/pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

18 reacties

 1. Ja, ze kijken tv in de auto en nemen wat te tekenen mee, lezen en lekkers daar zijn ze wel even zoet mee haha

 2. zegt:

  Oh jeetje, elastieken heb ik ook toen ik op de basisschool zat geprobeerd. Helaas was ik er helemaal niet zo goed in. Maar ik vond het altijd wel leuk om toch die uitdaging aan te gaan.

  Bettie

 3. zegt:

  Ach jongens, elastieken en die touwtjes om je handen. Wát een jeugdsentiment. Wij deden vroeger in de auto allerlei spelletjes. Wie de meeste rode auto’s zag, wie de meeste vrachtwagens van een bepaald merk zag, enz. En maar turven. Zoet dat we waren joh. Ideaal vermaak;).

  1. zegt:

   Dat deden wij ook en auto merken roepen 🙂

 4. Wij gaan eigenlijk nooit meer op vakantie, en de kinderen zijn wat ouder. Maar ik herinner me dat ik vroeger voor ieder kind een vakantieboek of zo kocht en dat deed ik dan in een leuk rugzakje voor onderweg.

  1. zegt:

   Wi kregen ook altijd een vakantieboek en nu koop ik die ook voor de jongens

 5. Debby zegt:

  Leuke tips! Bij ons (de kids zijn nog wat kleiner) werken stickers die ze op de ramen in de auto kunnen plakken goed. En op de plek van bestemming waterballonnen.

 6. zegt:

  Zelf hadden we op vakantie exploding kittens mee klein en toch leuk en makkelijk om te spelen op vakantie. Verder erge leuke tips

 7. Wat een hoop leuk speelgoed zeg! En dat elastieken weer terugkomt.. geweldig! Benieuwd of mijn meiden het net zo leuk vinden als ik vroeger.

 8. zegt:

  Bij ons was een spelletje autobingo altijd een succes.

 9. Wat een leuke spelletjes zijn er tegenwoordig zeg! Leuk voor kids, maar stiekem klinkt het ook wel leuk voor volwassenen hoor 😉

 10. zegt:

  Wat een leuk lijstje.
  Dat touwtje doet het hier ook nog steeds goed!
  En we hebben ook een paar smartgames met magneetjes!

 11. ingrid zegt:

  ja die spelletjes van vroeger, zo herkenbaar en super leuk dat de meiden dit nu doen net als wij vroeger

 12. Mandy zegt:

  Super leuk die spelletjes! Wij hadden ook altijd spelletjes in de caravan liggen. Meestal ook van die simpele kleine spelletjes waar we ons uren mee konden vermaken. Onderweg deed ik altijd auto bingo, ken je dat?

 13. Rumikub was op de camping altijd mijn favoriet. Lezen ook.

 14. Leuke tips! Ik moet zeggen dat biggen me wel een leuk spelletje lijkt!

 15. zegt:

  Wat veel suggesties! Ik moet bekennen dat wij eerst wel een portable dvd-speler hebben gekocht voor in de auto maar Mila vindt het niet zo leuk. Ze krijgt er hoofdpijn van. Die gaat dus in de verkoop. Leuk dat touwtje (Ztringz), dat heeft ze onlangs gekregen.

 16. zegt:

  Wat een leuke tips. Die touwtjes hebben we ook altijd gedaan. Wat leuk om te zien dat sommige dingen weer terugkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept