Een nieuwe tuin? Dan is kunstgras misschien wel iets voor jou

Kunstgras in de tuin. Is dat iets voor jou? voor en nadelen

Is kunstgras misschien een goed idee voor de tuin? Deze vraag stelen mensen zich steeds vaker. Tenslotte ziet het er natuurlijk uit en ook in de winter heb je groen gras. Daarbij heb je hier geen onderhoudt aan. Logisch dat men hier steeds vaker over nadenkt!

Een nieuw schoolplein

Bij de jongens op school is er een nieuw schoolplein gekomen. Super mooi, met natuurlijke elementen en gras. Dit gras was na enkele dagen al helemaal weg. Logisch als je kijkt naar de hoeveelheid kinderen die hier op lopen. Nu heb ik helemaal niets te zeggen over het schoolplein natuurlijk, maar zo mooi als de speeltoestellen er uit zien, zo vertrapt is het gras. Eigenlijk zag je na een dag al dat het gras helemaal weg ging en dit is niet vreemd als je nagaat hoeveel kinderen hier elke dag op lopen. Nu zal er goed nagedacht zijn door de mensen toen er gekozen werd voor gras en geen kunstgras

Gras of kunstgras in de tuin

Dit deed me wel na gaan denken over gras. Waarom zou je kiezen voor gras of juist kunstgras mocht je een nieuwe tuin aan gaan leggen? Bij topkunstgras weten ze hier alles van. Bijvoorbeeld als gewoon gras te veel aandacht vereist. Kunstgras vergt zo goed als geen onderhoud zodat je van je vrije tijd kan genieten. Ook ziet het er altijd mooi en vol uit, ook al ligt de tuin in de schaduw.

Negatief in het nieuws

Als ik aan kunstgras denk, denk ik nog steeds aan die voetbalvelden waar het een paar jaar geleden over ging. Die korreltjes die de jongens elke keer mee het huis in namen die niet goed zouden zijn. Daarom was ik wel benieuwd naar wat er hier over gezegd werd op de site en eigenlijk lees ik alleen dat kunstgras niet gevaarlijk is voor de gezondheid en het dus een goede vervanging kan zijn voor gras.

De voordelen van kunstgras

 • kunstgras ziet er natuurlijk uit.
 • Je kan er op lopen en spelen zonder dat het gras aangetast wordt.
 • kunst gras om bijvoorbeeld paden of een terras ziet er niet allen natuurlijk uit, het vergt geen onderhoud.
 • Ook in de winter ( of als je tuin in de schaduw ligt) ziet het er prima uit.
 • Je hebt geen onderhoud aan kunstgras en bespaart water uit.

Maak van de tuin jouw tuin

Een tuin is tegenwoordig een plek waar mensen het hele jaar door willen kunnen brengen, deze moet het liefst dan ook het hele jaar een beetje kleur hebben. Met kunstgras heb je dit. De tuin zal altijd een beetje vrolijkheid houden. Want ook in de winter is het buiten prima vertoeven. Leg die vrolijke kussens op de bank, zet de barbecue aan en ga buiten eten. Natuurlijk met een lekkere warme plaid op jouw benen en je winterjas aan.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto gratis afbeelding van gian yasa via Pixabay

Disclaimer lodiblogt
Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

17 reacties

 1. Ja, wij hebben echt gras, maar de broer van 1 van mijn maandagochtendkoffievriendinnen heeft recent zijn hele gazon vervangen door kunstgras. En dat is blijkbaar geen klein stukje!

 2. zegt:

  Een schoolplein met gras… Ik snap het idee heel goed, maar ik zou denken dat ze vooraf ook hadden kunnen weten dat het geen succes zou worden. Als ik een tuin zou hebben met gras, zou ik zéker voor kunst gaan. Ik vrees namelijk dat het anders een oerwoud zou worden, want ik denk dat ik niet trouw zou zijn met maaien.

  1. zegt:

   Precies ik snap ze ook helemaal en echt gras is natuurlijk ook beter absoluut, alleen nu is het alleen maar aarde wat je ziet.

 3. Alexandra zegt:

  Grasmaaien, ik mag al weer, grr. Volgende gazon ga ik het serieus overwegen.

 4. zegt:

  Hoe zit het alleen met het schoonmaken of schoon houden? Er is altijd wel een buurtkat (grrr) die poept of plast en dat soort dingen. Ja, schoonspuiten met de tuinslang?
  Wij dachten een onderhoudsvriendelijke tuin te hebben met veel tegels. Boy, I was wrong. De luttele planten die we hebben vergen veel aandacht. Die mijn vader het een paar keer per jaar geeft. Wij zijn daar wat laks in.

  1. zegt:

   daar heb je gelijk in, ik haal de drollen in de tuin nu weg met een schepje, zo smerig.

   1. zegt:

    Zelf geengras in de tuin maar alleen planten buurman heeft het wel en is zeer tevreden

 5. Frederique zegt:

  Wij hadden in ons oud huisje kunstgras op het dakterras. Heerlijk zomers, altijd groen, en je kon er lekker op liggen. Geen seconde spijt van gehad.

 6. ingrid zegt:

  het ligt er wel aan welk kunstgras. je hebt kunstgras dat wel onderhoud vergt met bijv borstelen, en er is kunstgras waar je zwart van wordt als er veel op gelopen of gespeeld wordt

 7. zegt:

  Kunstgras heb ik altijd vervelend gevonden met het sporten maar ik snap wel dat je het thuis aan zou brengen. Scheelt weer een hoop tijd!
  Liefs,
  Elles

 8. zegt:

  Bij ons vakantiehuisje hebben we gras en ja, dat vergt inderdaad wel het nodige onderhoud, maar ik vind het toch mooier en natuurlijker lijken dan kunstgras.

  1. Mandy zegt:

   Wij hadden altijd echt gras maar kunst gras is ook ideaal! Zitten veel voordelen bij. Leuke blog

 9. Eigenlijk zou ik graag echt gras willen, maar dat moet gemaaid worden en daar kijk ik niet echt naar uit. Dus ja we zullen waarschijnlijk tzt ook kunstgras hebben. Nu hebben we nog niks.

 10. Ik ben zelf niet zo van het gras, want ik vind stenen erg makkelijk.

 11. zegt:

  Kunstgras lijkt me top, ik heb totaal geen groene vingers. Helaas heb ik geen tuin

 12. zegt:

  Ik kies dan toch voor echt gras hoor, ik vind toch altijd dat je er wel van af kunt zien dat het kunstgras is. Is vind gras overigens heerlijk hoor (als mn vriend maait haha).

 13. Ooooh kunstgras vind ik echt verschrikkelijk (sorry) ik kan echt niet zonder normaal gras dat is toch echt veel fijner en mooier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept