De voordelen om een hek om de tuin te plaatsen

Wat zijn de voordelen van een hek om de tuin en wat zijn de kosten?

Jouw tuin kan wel een schutting gebruiken. Een hoog hek om privacy te bewaken of een lage omheining om vanuit jouw huis toch nog naar buiten te kunnen kijken. Wil jij in de tuin kunnen zitten zonder dat iedereen je kan zien? Dan is het plaatsen van een schutting een goed idee, maar wat kost het nu om een hek om de tuin te laten plaatsen en wat zijn de voordelen?

Een nieuwe omheining

Jouw tuin is prima, je hebt hem vol staan met planten en hoopt in de lente weer de bloembollen in de grond te kunnen zetten. Niets is zo fijn als het hele jaar door buiten te kunnen zitten. Maar dan wel met een beetje privacy en daarvoor is een schutting plaatsen nodig. Een schutting zorgt er niet alleen voor dat jouw tuin omheind is. Het heeft nog veel meer voordelen. Er is heel veel keus in het plaatsen van een hek om de tuin. Maar wat zijn de kosten en kan je dit eigenlijk zelf doen?

Een schutting als signaalfunctie

Je kan een schutting plaatsen in de voor en/of achtertuin. Een hek in de voortuin wordt vaak gebruikt om een tuinscheiding van een gebied duidelijk te maken. Als je gebruik maakt van een laag tuinhek, dan heeft dit voornamelijk een signaalfunctie. Een hoger tuinhek beperkt daarentegen de toegang tot de rest van de tuin en/of woning. Dit is ook vaak aan de orde in de achtertuin.

De voordelen van een hek om de tuin

Vaak is een laag hek in de voortuin natuurlijk ook prima, tenslotte is dan de voortuin afgeschermd van de straat, maar kunnen mensen wel het huis in kijken, wat oké is en jij kan naar buiten kijken. In de achtertuin heeft een hoge schutting het voordeel dat het privacy geeft. Daarnaast bescherm je jouw tuin ook tegen indringers. Een schutting plaatsen zorgt er voor dat jouw ruimte omheind is en minder makkelijk te bereiken is voor onbevoegden.

Een groene schutting

Een schutting heb je in vele modellen, maar meestal kiest men voor hout. Logisch ook want een houten hek hoorde echt in een tuin. Wil je graag dat de schutting meegaat in de tuin, dan kan je hier planten of struiken tegenaan zetten. Een schutting moet ten alle tijdens stevig staan. Zowel voor eventuele planten, maar denk ook aan de stormen die we tegenwoordig steeds vaker in Nederland hebben.

Waar moet je op letten bij het plaatsen van een schutting

Ten eerste zal je een nieuwe schutting moeten bespreken met de buren. Vaak worden deze al samen met de buren gekocht, maar ook als dit niet het geval is, zal je dit wel moeten bespreken, aangezien de buren ook tegen dit hekwerk aankijken.

Zoals ik al aangaf moet een schutting stevig geplaatst worden en daar is het zaak om te kijken of je dit zelf kan of wilt laten doen. Natuurlijk komen bij het laten plaatsen van een schutting kosten kijken, maar als jij zelf niet in staat bent dit te doen, dan zal je dit toch uit moeten besteden. Vraag offertes op bij hoveniers. Een hovenier zal waarschijnlijk een dag bezig zijn met het verwijderen van het oude hek en het plaatsen van een nieuwe. Een voordeel je weet zeker dat jouw hek goed en stevig geplaatst zal worden.

Wat zijn dan de kosten

Of je nu jouw hele tuin wil omheinen, alleen de voortuin voorzien van een klein hekje of de achtertuin een nieuwe schutting wil geven, er is genoeg keuze in schuttingen en hekken. Hoeveel dit jou kost is afhankelijk van het materiaal wat je kiest, maar ook of er nog een poort geplaatst moet worden en of je de nieuwe schutting zelf plaats of dit laat plaatsen. Vraag offertes aan, kijk wat het meer kost wanneer je het laat doen en wat jouw dat oplevert. Tenslotte zijn we niet allemaal zo handig in het doe-het-zelven en kan je soms beter taken uitbesteden.

Verleng binnen naar buiten

Ik zeg het wel vaker, maar van jouw huis en tuin een geheel. Met een hek om de tuin zorg je voor veel meer privacy in jouw tuin, maar ook voor meer veiligheid in en rond jouw huis. Geniet het hele jaar door van deze ruimte buiten. Heb je een nieuwe schutting, zorg dan ook meteen voor jouw tuin. Kleed deze mooi aan, zorg voor lekkere relax stoelen en een loungeset. Probeer jouw binnen inrichting te verlengen naar buiten. Met een mooi kleed in de tuin, vrolijke kussens en kleurrijke plantenpotten. En met een vuurkorf in de tuin, kan je ook nu prima buiten barbecuen of borrelen.

foto gratis afbeelding van Petra via Pixabay/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept