Hoe kan je financieel onafhankelijk worden

financieel onafhankelijk. Hoe kan je financieel onafhankelijk zijn? Je leest het in mijn tips

Jij wil financieel onafhankelijk worden, maar wat moet je dan doen? Moet je hulp inroepen van een professional, moet je in stappen in crypto, moet je gaan beleggen of moet je dingen laten om beter te kunnen leven? Financieel onafhankelijk zijn, we willen het allemaal dus Ik duik hier eens in.

Wakker liggen door geld zorgen

Geldzaken, we zijn er maar druk mee. Nu de boodschappen schreeuwend duur zijn, de energie-, en gasnota onbetaalbaar worden en de verzekeringen maar weer omhoog gaan. Ik denk dat velen momenteel ’s nachts wakker liggen om geld zorgen. Dit wil je niet, je wil financieel onafhankelijk zijn van alles en iedereen en kunnen doen en laten wat je wilt. Maar hoe doe je dat?

Hoe word je financieel onafhankelijk

Hoe kan je nu financieel onafhankelijk worden? Je kan geld gespaard hebben, waar je nu de vruchten van plukt, je kan weinig geld uitgeven ( consuminderen) of zorg voor een passief inkomen. Onafhankelijk kunnen zijn is natuurlijk ook afhankelijk van jouw eigen situatie. Hoeveel heb je en kan je überhaupt besparen?

Geld opzij zetten

Natuurlijk kan je een professional inhuren om jou te helpen financieel onafhankelijk te worden. Maar hé, dit kost ook weer geld, geld wat jij zelf ook kan gebruiken. Je kan gaan beleggen en als je dit wil gaan doen kan je vrijblijvend een gesprek met jouw bank aanvragen. Maar je kan ook jouw geld in Crypto stoppen. Nu is het bij Crypto wel zo, dat jij je hier echt voor moet interesseren, je zal je in moeten lezen en het nieuws moet blijven volgen om hier ook daadwerkelijk goed mee bezig te zijn. Kan jij dit, dan zijn de bekendste cryptovaluta misschien wel Ripple en Ethereum . Bij beide telt wel dat de koers erg bewegelijk is. Met andere woorden, je kan veel geld verdienen, maar ook verliezen. Maar door te investeren in cryptovaluta, kan je een passieve vorm van geld verdienen

Ga consuminderen

Wat je ook kan doen om financieel er warmer bij te zitten, is consuminderen. Consuminderen wordt ook vaak gezien als duurzaam willen leven, maar het zorgt daarnaast ook dat jij minder geld uitgeeft. Hierdoor komt het financieel onafhankelijk zijn weer een stap dichterbij. Consuminderen hoeft helemaal niet lastig te zijn. Het houdt in dat je minder consumeert. Heel simpel. Dit kan je doen, door minder te kopen, spullen te delen, zelf dingen te maken. Niet alleen is het beter voor jouw portemonnee, het is ook beter voor het milieu.

Meer tips om te consuminderen en dus geld over te houden:

  • Leer kleding te repareren, in plaats van weg te gooien als het stuk is.
  • Kijk de voorraad kast na, voordat je boodschappen gaat doen. Kijk wat je nog hebt en wat je hier mee kan maken.
  • Leen boeken bij een buiten-bieb, in plaats van dat je nieuw koopt.
  • Kijk eens wat je allemaal aan abonnementen hebt en wat je misschien op kan zeggen.
  • Begin een moestuin en zorg zo voor je eigen groenten.

Wat is haalbaar voor jou

Het is bij financieel onafhankelijk zijn heel erg belangrijk om te kijken, wat haalbaar is voor jou. Waarin zou je kunnen besparen, zou je willen beleggen of je meer willen interesseren in cryptomunten? Wat past bij jou? Wat je ook doet, denk er goed over na en weet dat starten met consuminderen al een hele goede eerste stap is. Niet alleen voor het milieu maar ook voor jouw portemonnee.

Disclaimer lodiblogt

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept