online boodschappen doen
Lifestyle

Besparen op dagelijkse boodschappen

De boodschappen zijn weer duurder geworden, dat merk je aan alles. Daarom bedacht ik me dat ik eigenlijk wel eens op papier wilde zetten hoe je kan besparen op dagelijkse boodschappen. .

Dorps leven

Twee keer per week doe ik boodschappen. Altijd op de maandag en donderdag, want dan kom ik precies uit met vers producten als groente, melk en yoghurt. Hier in het dorp hebben we een Jumbo en AlbertHeijn. Ik doe eigenlijk al mijn boodschappen bij de Jumbo, dit kan ik op de fiets doen. En alhoewel ik pas geleden hoorde dat de Jumbo door Kassa uitgeroepen was als goedkoopste winkel, zijn ook de prijzen hier flink omhoog gegaan en wil ik eigenlijk besparen op dagelijkse boodschappen. Besparen op vaste lasten wil ik sowieso altijd.

Meerdere winkels vergelijken

Bij mijn ouders in het dorp hebben ze sinds kort een Lidl. Mijn moeder is helemaal fan van deze winkel en ik hoor dan ook vaak; ‘dat komt bij de Lidl vandaan’. Nou hebben wij in een naburig dorp ook een Lidl, maar hier was ik nog nooit geweest. Tot mijn moeder steeds vaker vertelde, wat producten hier kostte. Ik besloot toch ook eens een kijkje te nemen. Omdat ik vaak genoeg in de buurt ben, koop ik nu producten als wasmiddel, toiletpapier en ontbijtgranen bij de Lidl. Dit scheelt een hoop in kosten en besparen op dagelijkse boodschappen gaat zo al beter.

besparen boodschappen

besparen boodschappen

besparen op dagelijkse boodschappen

Maar wat doe ik nog meer om te besparen op boodschappen zonder de kwaliteit kwijt te raken, want dat vind ik natuurlijk ook belangrijk.

Tips voor je dagelijkse boodschappen

 • bij de Kruidvat komen veel producten steeds weer in de aanbieding ( denk aan shampoo, tandpasta, deo, scheergel etc)
 • lees de folders. Vooral als er meerdere supermarken in de buurt zijn, kan het veel schelen om even de aanbiedingen in de folders te lezen.
 • koop aanbiedingen in voorraad. Denk aan 3 pakken frisdrank, deze blijven een tijd goed,.
 • Maak een boodschappenlijstje en hou je hier aan
 • Ga niet met honger boodschappen doen, dan kom je echt met meer thuis dan nodig was.
 • Vraag het bonnetje en check deze altijd. Vooral aanbiedingen worden nog wel eens vergeten.
 • Spaar koopzegels. Ik weet wel dat dit niet hard gaat maar het scheelt echt steeds weer een paar euro.

Heb jij nog bespaar tips?

foto’s lodiblogt

Meer artikelen

 • De voordelen van online boodschappen doen

27 thoughts on “Besparen op dagelijkse boodschappen”

 1. De grote boodschappen doen we op zaterdag (lees: man doet dat. Heel fijn). Ai, wel bij een Albert Heijn toch. De kleinere boodschappen tussendoor doe ik bij een voordelige Vomar supermarkt. Ik doe inderdaad aan koopzegels (daar hebben we vorig jaar – of is het alweer het jaar daarvoor – gewoon onze nieuwe televisie van kunnen betalen). Ook maak ik van pasta’s en Indische gerechten altijd meer, zodat we er nog een dag van kunnen eten. Of het gaat in de vriezer voor een andere keer. Scheelt ook. Voorraden inslaan doe ik dus bewust niet meer zo vaak (van aanbiedingen) omdat je geneigd bent teveel te kopen en dus nog ‘duur’ uit bent. Dat geldt weer niet voor aanbiedingen van dure items als Paradontax of Sensodyne. Daar koop ik dan wel meteen 4 stuks van bijvoorbeeld.

 2. ik vind de 1+1 gratis acties van AH altijd heel fijn. Dan koop ik een hele voorraad. Zo heb ik een flinke voorraad verzorgings- en schoonmaakproducten. Maar ook vlees en groeten bijvoorbeeld. Vlees verpak ik vacuüm en vries ik in, van de groenten maak ik soep of pastasaus en die weck ik dan…

 3. voorraden inslaan wanneer iets in de aanbieding is, en die dan eerst opmaken ( ik heb nog voor een half jaar wasmiddel) AH alleen bezoeken voor de aanbiedingen ( volgens de conumentenbond zijn die het beste van alle supermarkten ) restjes altijd opmaken of invriezen. Groenten en fruit van het seizoen kopen.. Dat zijn zaken die we inzetten om binnen het budget te blijven

 4. Leuke tips! Ik haal bewust maar 1x per week boodschappen en ik laat ze thuis bezorgen. Waarom? Als ik 1x per week boodschappen haal betekend dat dus ook dat ik alles in 1x in huis haal en dus heel goed aan mijn lijstje hou omdat ik dan het weekmenu aan moet houden. Omdat ik het thuis laat bezorgen betekend het voor mij dat ik niet verleid wordt in de winkel om ook andere dingen te kopen. En online kopen is voor mij ook gelijk overzichtelijk omdat je gelijk kan zien wat je uitgaves zijn. Dit is de manier voor mij om zuinig te zijn!

 5. Ik heb de app Reclamefolder op mijn mobiel en ga naar een winkelcentrum die 3 supermarkten heeft. Ik check eerst de folders en slaat het op in de lijst (is ook in de app) en kan zo geld besparen. Echt een aanrader die app!

 6. Ik check elke week wat er in de aanbieding is en ga naar aanleiding daarvan boodschappen doen en kom soms bij verschillende winkels. Ideaal dat ik in het centrum woon en dus alle winkels om mij heen heb. Zo kan ik mooi besparen op wat ik koop.

 7. Vroeger vergeleek ik vaak. Nu doe ik dit niet meer. Ik maak nu de keuze om tijd te besparen en evt minder te kopen. Tijd besparen levert mij ook weer geld op. Meer tijd te besteden aan mijn onderneming en rust 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.