Leren typen bij de typetuin

typen typetuin

Een cursus blind leren typen, zowel voor kinderen als volwassenen.  Dit kan onder anderen bij De Typetuin. Zou jij nog wel een type cursus willen volgen? Vanaf 1 oktober starten bij de typetuin ook de klassikale lessen weer.

Leren typen met De typetuin

Bij het kiezen van een type cursus is het belangrijk dat je er een kiest die je aanspreekt. Blind leren typen is echt een ‘moetje’ en zorg dan dat je dit met plezier doet. Hier in huis hebben we ervaring met LOIKidzz. en die van De Typetuin

Het verhaal

Bij de online cursus van De Typetuin gaat het er om de lees etende plant te verslaan. Doordat de kinderen leren typen, zorgen zij er voor dat codes en verhalen niet opgegeten worden door deze vleesetende plant. Door steeds beter en sneller te leren typen met tien vingers, verslaan ze de plant. Dit leer je door oefeningen te maken die speciaal toegepast zijn op niveau.

De typetuin:

 • De typetuin duurt 14 weken
 • je hebt een jaar de tijd om het diploma te halen
 • Aanbevolen wordt om elke dag 2 x 15 minuten te oefenen.
 • Afplak stickers krijg je thuis gestuurd.

Ervaringen

Wanneer je je aanmeld, krijg je op de datum dat je gaat beginnen, een mail. Vanaf dat moment kan je inloggen. Je bekijkt eerst de introductie filmpjes en aanwijzingen over de juiste zit houding en begint dan met level 1. De cursus is onderverdeeld in 8 verschillende levels. Tussendoor speel je spelletjes vrij en krijg je prijzen. Na twee dagen kreeg hij de stickers toegestuurd, deze plak je op de toesten om echt ‘blind’ te typen. De jongste probeert elke dag twee keer vijftien minuten te oefenen en tot nu toe gaat dat prima. Elke week krijg ik een mail met zijn rapport, waarin ik kan zien hoe het is gegaan.

Het is wel wennen

Zelf vind ik het even wennen. De oudste had bij LOIKIDzz 100 lessen die hij moest volgen, waardoor ik precies wist waar hij op dat moment in de cursus was. Bij de Typetuin gaat dit anders. Je oefent een level net zo lang tot je deze goed beheerst. Ondertussen kan je wel al een volgend level vrijspelen en hier mee oefenen. De resultaten staan in de rapportage. Misschien moet je kinderen iets meer sturen dat ze niet et snel door willen gaan, maar eerst de ene level goed onder de knie hebben voor ze door gaan.  

Voordelen

Wat zijn de voordelen van deze typecursus?

 • het mail contact met de typetuin is super goed en snel
 • deze typecursus is ook voor kinderen met bijvoorbeeld dyslexie
 • de typelessen passen zich op het typeniveau van je kind aan
 • sterke motivatie voor kinderen door de vele spelelementen
 • een uitdagende, kindvriendelijke en leuke leeromgeving
 • ervaren typecoaches begeleiden iedere cursist
 • na het behalen van levels speel je spelletjes vrij (wat een hele leuke beloning is)

typen typetuin

Blind leren typen voor volwassenen

Ik was wel eens jaloers op de jongens, als ik zag hoe snel ze met tien vingers en blind leerden typen. Ook de oudste heeft echt super veel profijt van de cursus die hij deed. Door hun ervaringen dacht ik er steeds vaker over om ook te starten met een cursus. Ik type de hele dag maar blind of met tien vingers type ik niet.  

Online of klassikaal

Bij De Typetuin kan je als volwassene ook een type cursus volgen. Zowel online als klassikaal. Ik besloot twee weken nadat mijn zoon was begonnen zelf met de typecursus te starten. Dit in het kader van optimaliseer je blog site en leer meteen sneller typen.  Melde me aan, betaalde en kon meteen beginnen Het is erg stimulerend voor de zoon, dat zijn moeder  nu ook moet oefenen en  ik kan wel vertellen, het is allemaal zo makkelijk nog niet. Ik ben erg blij dat ik deze beslissing heb genomen, niet alleen omdat ik de zoon nu goed begrijp maar ook omdat ik nu al merk dat ik er veel profijt van heb.

Zorg voor een goede snelle computer

Als tip wil ik toch mee geven om ook voor kinderen te zorgen voor een goede en snelle computer. Je kan ze ook op jouw computer laten oefenen, maar bedenk dan wel dat er stickers op de toesten komen. Als je zelf niet blind kan typen, kan dit lastig zijn. Vorig jaar begon de oudste op een oude laptop van mij. Deze was echter zo langzaam en liep te vaak vast, hierdoor was het plezier van het typen snel verdwenen. Omdat ze steeds meer schoolopdrachten op de computer moeten doen, kochten we aan het eind van het vorige schooljaar een nieuwe laptop. Deze is snel en dat verhoogt zeker het enthousiasme voor het typen bij de jongens.

Demo versie

Mocht je nu nieuwsgierig zijn geworden naar De Typetuin. Op de site kan je een kijkje nemen en een oefening zelf doen. Ga naar de site van De Typetuin en log in op demo versie.

Hebben jij of je kinderen al wel eens een typecursus gevolgd? 

foto’s lodiblogt/ Disclaimer

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

24 reacties

 1. zegt:

  Heel goed dat de kinderen een cursus krijgen. Heel leerzaam ook. Tijdens mijn opleiding kregen we een typcursus van 7 weken. Blindtypen wat vond ik dat vroeger irritant, ik ben nu wel erg blij dat ik het zeer goed kan. Je hebt het zeker nodig in bepaalde beroepsgroepen. Had een 10 gehaald met een zeer hoge snelheid. De docent wilde me naar nationale kampioenschappen sturen zodat ik een medialle kon winnen. Ik heb dit aanbod afgeslagen. Ik ben te verlegen op t.v. komen lijkt me niets.

  1. zegt:

   Wauw respect hoor. Ik ben ook heel blij dat we er nu mee bezig zijn en in mijn geval beter laat dan nooit.

 2. Anja zegt:

  Eigenlijk vind ik dat een typecursus onderdeel uit moet maken van het schoolcurriculum. Typen moet je tegenwoordig al heel jong kunnen. Fijn dat je kinderen en jij wel een cursus kunnen volgen.

  1. zegt:

   Precies en ik weet dat het op scholen gebeurt, maar daar betaal je dan wel voor. Het zit er niet zo bij in.

 3. Laura zegt:

  Ik kan dit alleen maar toejuichen! Ik heb zelf in der tijd ‘dactylo’-lessen gevolgd (toen nog op een typmachine) en ben er alleen maar blij mee! Alleen typ ik nog steeds met twee vingers in plaats van met m’n volledige hand! Gelukkig gaat dat even snel als anderen met hun beide, volledige handen 😉

  1. zegt:

   haha, dat heb ik nu ook en ik merk wel hoe lastig dit afleren is.

 4. zegt:

  Leuk, wij zijn ook sinds 2 weken met typetuin bezig en dat gaat prima!
  Ik merk inderdaad ook dat ze de levels door willen racen, dus ook hier inderdaad wat meer sturing nodig om ze in de levels te blijven laten oefenen.

  1. zegt:

   O wat goed, ben benieuwd hoe jullie het vinden.

 5. Onze tweeling is er te jong voor maar het lijkt me ideaal

  1. zegt:

   Dit ga je nog allemaal krijgen 🙂

 6. zegt:

  Deze pagina ga ik bewaren voor als onze jongste wil leren typen, hij is nu nog wat te jong ervoor 🙂
  Zelf ben ik veel sneller met (blind) typen dan met schrijven. Maar toen werd dat nog met hele saaie cursussen met alleen maar lettertjes aangeleerd.

  1. zegt:

   Daar is echt wel iets in veranderd nu voor kinderen, niet dat ze altijd zin hebben, maar het is wel leuk om te doen, ook door het spel effect

 7. zegt:

  Heel eerlijk? Ik heb het van een cd geleerd. Binnen een paar weken. Oefenen, oefenen en oefenen. Ik heb er serieus zoveel profijt van gehad. Zeker toen ik als secretaresse en later als directiesecretaresse ging werken (alhoewel het in die laatste baan meer ging om het regelen). Maar sowieso, ook nu als blogger scheelt het gewoon heel veel tijd.

  1. zegt:

   Ik denk ook echt dat het niet uit maakt hoe je het leert, dat oefenen en doen is zo belangrijk, En dat je er nu profijt van hebt snap ik helemaal

 8. Irma ten Napel zegt:

  Wat leuk zeg! Ik heb het op school gehad en kan nu blind met 10 vingers typen. Dit is zeker een leuke manier voor kinderen om het te leren! 🙂

  1. zegt:

   precies dat is echt zo.

 9. zegt:

  Absoluut en gelukkig leren ze dit ook nog.

 10. zegt:

  Ik heb ook wel eens gratis cursussen gedaan en die waren ook goed al merk dat het ‘moeten’ hierin ( omdat ik heb betaald) me wel stimuleert om meer te doen.

 11. zegt:

  Leuk. laat ze anders even de demo versie doen, dan weten ze waar het een beetje om gaat. Ik was ook tevreden over de andere, maar deze is iets goedkoper en sneller klaar dus even rust kijken kan zeker geen kwaad.

 12. Naomi zegt:

  Wat goed dat ze die cursus doen altijd goed om dingen bij te leren

 13. Wat goed zeg dat ze dit bieden. Ik vind het zo ideaal om blind te kunnen typen scheelt hoop gezoek

 14. zegt:

  Wat goed zeg, dit ga ik onthouden. Voor nu nog iets te vroeg maar ik denk dat het zeker handig is. Ik kan snel typen en een beetje blind maar veel handiger als ze het zo aangeleerd krijgen.

 15. Hebbik vroeger ook gedaan! Mijn zusje doet volgens mij nu dezelfde als je hierboven beschrijft Ik heb er veel aan gehad

 16. Bij ons krijgen de kinderen type les op school. Ik heb ze onmiddellijk ingeschreven. Ze moeten dan één keer per week tijdens de middagpauze oefenen en dat vinden ze niet ok maar de voordelen zijn zoveel groter dan het ongemak dat ze nu ervaren..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept