Lifestyle

De Feelgood Challenge, voor vrouwen zoals jij en ik

Een paar weken geleden zag ik een oproep op Facebook over de Feelgood Challenge. De titel en het onderschrift sprak me wel aan en ik besloot lid te worden. Een challenge door en voor vrouwen die misschien wel eens een tikkeltje onzeker zijn en altijd maar bezig met wat anderen vinden. Op maandag 3 september ging de challenge van start. Elke maandag komt een opdracht online. Je kan mee doen als je wilt en je bericht op Instagram of in de besloten Facebook groep achter laten Wat deze challenge inhoud en door wie het is opgezet lees je hier.

Wat is de Feelgood challenge

De Feelgood Challenge is in het leven geroepen door Kimberly (beebsandmoms.nl) en Merel (Lotuswritings.nl). Halverwege een diepgaand gesprek, besloten ze dat het maar eens afgelopen moet zijn met zelfkritiek en bezig zijn met hoe anderen over je denken. Daarom bedachten ze vijftien uitdagingen. Speciaal voor vrouwen zoals jij en ik. Normale vrouwen, in welke maat dan ook. Om elkaar te steunen, een goed gevoel te geven en te laten inzien hoe ontzettend zonde het is dat we ons zo druk maken over onzekerheden die in je eigen hoofd zitten. Het enige dat je nodig hebt is een smartphone met internet en een Facebook- of Instagramaccount. Doe mee met #feelgood2018, post per dag je eigen bijdrage en reageer bij de andere lieve, mooie en geweldige vrouwen die meedoen. En heb je niks met uitdaging 4 of 10 of welk nummer dan ook? Dan sla je die lekker over! Het is jouw feestje.

Elke maandag een opdracht

Afgelopen maandag was de eerste opdracht: Waar ben je trots op. Dit is een heerlijk ruim begrip en je zag dan ook veel verschillende verhalen op Instagram #feelgoodchallengeNL2018 voorbij komen. Mooi zoals anderen vertellen over wat ze bereikt hebben. Mijn Waar ben ik tots op, plaatste ik ook op instagram:

De eerste uitdaging van #feelgoodchallengenl2018 2018 is: ik ben trots op…. Ik ben trots op het feit dat ik in 2010 de keuze maakte om samen met mijn man een sabbatical te nemen en met ons gezin 7 maand te gaan reizen door Amerika en Canada. Door de ziekte van de jongens was ons leven zo zwaar dat we besefte dit niet langer vol te houden. Na de reis besloot ik dan ook om thuisblijfmoeder te worden. Dit kon niet iedereen in mijn omgeving begrijpen waardoor ik me nog een lange tijd heb ‘geschaamd’. Maar die schaamte is omgezet in trots. Trots op de keuze die ik maakte. Trots op hoe mijn kinderen die ondanks hun ziekte waar ze elke dag mee geconfronteerd worden, opgroeien tot fijne knullen!

feelgood challenge challenge vrouwen

Bloggers en niet bloggers/voor vrouwen ( maar natuurlijk ook mannen)

Deze Feelgood challenge is voor zowel bloggers als niet bloggers.  En gericht op vrouwen, maar natuurlijk mogen mannen ook gewoonte doen.

Vandaag komt er een nieuwe opdracht online. Per opdracht kan je kijken of je er iets mee kan en zo niet, dan sla je een week over. Ik ben heel benieuwd wat er vandaag online staat en ik moet zeggen dat ik de verhalen bij de eerste opdracht al hartstikke inspirerend vond.

Als je mee wilt doen kan je je opgeven via de Facebookpagina Feelgood Challenge.

Eerder al schreef ik over de reis die we maakte door Amerika en Canada

Meer challenge’s lezen, waar ik aan mee deed: Huishouden, een week niet stofzuigen, hoelahoep challenge.

foto’s lodiblogt/pixabay

(informatie afkomstig van de besloten Facebook groep)

23 thoughts on “De Feelgood Challenge, voor vrouwen zoals jij en ik”

  1. Oh, dat is leuk om mee te doen. Heb je ook een link van de facebookgroep?
    Ik zou ook graag een troste thuisblijfmama willen worden trouwens, maar dat is inderdaad nogal “scheef bekeken”. Toch denk ik heel vaak dat het voor de kinderen zelf wel goed. Ik was zelf een zogenaamd sleutelkind, dat is niet echt een fijne herinnering (buiten het “de snoepkast plunderen” als we uit school kwamen.

    1. Ik zet de link even in de tekst, ik dacht dat het misschien niet kon omdat het besloten is, maar kan natuurlijk gewoon. Ik snap helemaal wat je bedoelt. het was hier noodgedwongen, maar ik zou niet meer terug willen.

  2. Wat een mooie challenge! En op je sabattical kun je trots zijn: soms is het nodig om voor jezelf/je gezin te kiezen, ongeacht wat anderen ervan vinden

  3. Mooie gedachte achter de challenge en heel goed wat je schrijft. Jezelf kwetsbaar opstellen kan je zoveel brengen. Ik kan alleen maar veel respect hebben. Goed gedaan, alles hebben jullie volgens mij zeer weloverwogen besloten en gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *